tiistai 12. maaliskuuta 2013

Pyöräilykauden avaus

Viime viikonloppuna tein ensimmäisen pyörälenkkini täällä Detroitissa, ei siis tullut turhaan raahattua pyörää tänne maailmalle mukaan :) Viime viikolla täällä alkoi olla varsin keväiset säät ja sunnuntaina lämpötila kohosi lähemmäs 20 astetta. Tällä viikolla säät puolestaan taas viilenevät lähemmäksi nollaa.

Kävin polkemassa heti lauantai-aamusta, jolloin lämpötila on vain muutaman asteen, mutta auringon paiste lämmitti mukavasti. Vaatetusta tuli laitettua sopivasti: pyöräilytrikoot, joiden päälle talvijuoksutrikoot, tekninen t-paita, pitkähihainen paksuhko juoksupaita ja hiihtotakki. Kypärän alle buffi, päähän pyöräilylasit ja käsiin pyöräilyhanskat, siis sellaiset missä sormenpäät eivät ole paljaana. Jalkoihin kiskoin vielä pyöräilykenkien päälle kengänsuojukset, jotka pääsivät nyt ensimmäistä kertaa käyttöön. Yleensä palelen pyöräillessä helposti varpaista, mutta nämä kengänsuojukset pitivät varpaat hyvin lämpöisinä.

Kovin pitkää matkaa en heti ensimmäiseksi lenkiksi viitsinyt polkea, matkaa tuli 38 km ja aikaa meni 1 h 35 min, eli ihan rennohkoa vauhtia tuli mentyä. Aika kuluu kyllä ulkona pyöräillessä paljon nopeammin kuin sisällä. Sisäpyöräily jää kyllä kauas taakse normaalista pyöräilystä! Toivottavasti teillä siellä Suomessakin alkaa vähitellen pyöräilykausi lähestyä :)

Vielä en ole Garminin kadenssimittaria tähän pyörään asentanut, tavoitteena on että seuraavalla lenkillä se olisi jo mukana antamassa statistiikkoja. Juoksussa tuo mittari on toiminut todella hyvin ja olen ollut siihen tosi tyytyväinen! Uinnissa en saanut sitä vielä kovin hyvin toimimaan tai jostain syystä se antoi pidempää matkaa kuin oikeasti olin uinut ja olin kyllä säätänyt altaan pituuden paikallisessa mittayksikössä eli jaardeissa. Pitää vielä vähän tutkailla, että pitääkö siihen tehdä jotain muita asetuksia uintia varten.

Pyörä ulkona ensimmäistä kertaa täällä, taustalla häämöttää Downtown

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti