keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Uutta intoa uintitreeneihin


Syksyllä uintitreenit jäivät vähän vähiin ylirasituksen ja heikon motivaation takia, mutta nyt on taas menossa sellainen vaihe, että uinti tuntuu maistuvan ja kulkevan. Kevätkaudeksi liityttiin Heinin kanssa yhteen Helsinki Triathlonin uintiryhmistä, jossa tehdään paljon erilaisia tekniikkaharjoituksia. On myös kiva saada kommentteja omasta uinnista, kun itse on aika vaikea havaita uidessa, että mitä tekee väärin. Ensimmäisellä uintikerralla palautteeksi tuli, että yllättävän hyvää vauhtia uin huonolla tekniikallani :D Kuulemma liukuvaihe puuttuu kokonaan, käsiveto menee enimmäkseen hukkaan ja vartalonkiertoa voisi olla enemmän yms. Eli kehitettävää riittää!
Uusi pyörä! Trainerirengas vaihdettu ja polkimiksi siirsiin maantiepyörästäni Garmin Vectorit, tässä vaiheessa polkimet odottivat vielä siirtoa
Kesään verrattuna uintivauhtini on jonkin verran parantunut, nyt matkavauhdin sataset menevät noin kahden minuutin molemmin puolin. Kesällä matkavauhtini altaassa oli jotain yli 2.15 min/100 m. Pitäisi ehkä alkaa kerran kuussa uimaan jotain 500 tai 1000 metrin testiuintia, niin voisi vähän tuota kehitystä seurata. 2,5 vuotta sitten työpaikan triathlonkisassa uin altaassa 500 metriä alle 10 minuuttiin. Eli sinänsä jos tuohon vertaa, niin aika samaa vauhtia uin yhä, mutta ehkäpä uin nykyisin vähän taloudellisemmin mitä aiemmin tai ainakin olen enemmän sinut veden kanssa.
Lihashuoltoa ilmastointiputkella, tuskaista touhua
Osa noista tekniikkaharjoituksista ovat olleet aika haastavia ja tuntuu, että kroppa vain vajoaa pohjaan niitä tehdessä ja huomaan myös, että vasenpuoli on selkeästi heikompi noissa tekniikoissa. Jotkut tekniikoista ovat taas valkun selittäessä tuntuneet todelle vaikeilta ja jopa mahdottomilta, mutta kuitenkin niitä tehdessä huomannut että kyllähän näinkin pystyy etenemään :) Tuo tunnin tekniikkatreeni menee todella nopeasti, kun matkan ja ajan sijasta keskittyy vain tekemään noita tekniikoita mahdollisimman hyvin.

Koitan yleensä joka uintikerralla tehdä joko jotain tekniikkaa ja/tai uida välineiden eli lättärien, räpylöiden ja/tai pullarin kanssa sen sijasta, että uisin koko uinnin vain perusuintia samalla tahdilla. Uin lähes poikkeuksetta vain vaparia, joten muut uintityylit ovat vähän hakusessa :D Viime uintitekniikkatreeneissä muutamat väliverrat piti uida jollain muulla tekniikalla kuin vaparilla ja itse päädyin sitten selkäuintiin, joka taitaa olla vaparin jälkeen seuraavaksi paras uintitapani. Rintauintiakin tai ehkä pikemminkin sammakkoa jonkin verran osaan, mutta potkuni ovat tehottomia ja teen ne jotenkin väärään suuntaan, ja koska olen vuosikausia uinut noilla huonoilla potkuilla, niin on ollut vaikeaa opetella oikeaoppista rintauinnin potkua. Vapaauinti oli sinänsä helpompi oppia, koska en ollut koskaan opetellut siitä väärää tyyliä.

Maanantaina kävin pitkästä aikaa kaverin kanssa potkunyrkkeilemässä, vähän oli hakusessa tämä laji ja nössöilin ihan liikaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti