tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pyöräilykausi avattu nyt myös Suomessa


Pääsiäisenä tuli viimein avattua pyöräilykausi myös Suomessa kolmella fillarilenkillä ja yhteensä kilometrejä kertyi reilu 190. Vähän sai vaatetta laittaa enemmän kuin mihin Kaliforniassa olin tottunut ja ensimmäisillä fillarilenkeillä täällä vähän ylimitoitin tuon vaatetusmäärän, esimerkiksi kenkäsuojat ja hiihtotakki olivat vähän ylivarjelua ja hien sain sitten pintaan jo melkein ensimmäisellä polkaisulla :D Tehomittarin antamiin lukemiin tuli nyt myös jonkin verran tutustuttua ja alustavasti näyttää, että yllättäen vasen jalka tekisi enemmän töitä pyöräillessä. Täytyy vielä tarkastaa nuo polkimien kiristykset uudestaan, ettei tuo epätasapaino jalkojen välillä johdu vain huonosta asennuksesta. Jossain vaiheessa pitäisi tehdä tuon tehomittarin kanssa klassinen 20 min FTPtesti, jotta tietää millä tehoilla kannattaisi polkea. Myös uusiin lukkopolkimiin on pitänyt nyt totuttautua, maastoklossien sijasta piti ottaa käyttöön maantieklossit, kun noita maastoklosseja ei saa kiinni noihin Garmin Vectorien polkimiin. Vähän napakammat tuntuvat nuo uudet klossit olevan ja ne eivät ihan joka asennossa lähdekään irti, mutta enköhän noihin nopeasti totu.

Ilman kenkäsuojiakin olisi tarjennut...
Täälläpäin polkiessa oli paljon hiljaisempaa kuin tuolla Kaliforniassa polkiessa, joitakin maantiepyöräilijöitä näkyi, mutta minkäänlaisesta ruuhkasta ei kyllä ollut tietoakaan. Yhden bulgariaisen kanssa tuli poljettuakin jonkin matkaa yhdessä ja vaihdettua muutama sanakin.  Parilla ensimmäisellä lenkillä suuntasin Porvoon suuntaan ja ennen Söderkullaa käännyin pienemmälle tielle. Eilen kävin puolestaan polkemassa Bodomin järven ympäri, näitä lenkkejä ei olekaan tullut pariin vuoteen poljettua. Täällä on saanut nyt kanssa tottua taas tuulessa polkemiseen, tuolla Piilaakson suuntamilla harvemmin tuuli ja ihan muutamia kertoja jouduin polkemaan tuulisella kelillä. Tehomittarista oli nyt pääsiäisenä hyvä havaita, että vaikka vastatuuleen polkiessa vauhti tuntui hitaalta, niin tehoja olivat kuitenkin kohdillaan.

Maantietä
Tällä viikolla olisi nyt tarkoitus vähän enemmän juosta, nyt kun olen viimein toipunut pitkästä flunssasta. Huomenna on tiedossa myös fudistreenit työpaikan naisjoukkueen kanssa ja näitä treenejä onkin sitten tulossa melkein viikottain kesäkuun puoleen väliin saakka, jolloin meillä jalkapalloturnaus. Eli yksi uusi laji tulee hetkeksi mukaan treeneihin :) Ensi lauantaina on tiedossa 10 kilometrin kisa ja HCR:ää silmällä pitäen pitäisi vielä sitä ennen keretä juoksemaan 1-2 pitkää lenkkiä. Uinnin suhteen odotan uimastadikan aukeamista (aukeaa maanantaina 12.5.) ja täytyy katsoa josko sinne kerkeäsi välillä ennen töitä uimaan :)

Datat talteen pyöräilystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti