torstai 11. lokakuuta 2012

Lajikokeilu: Saunayoga

Tykkään kokeilla aina silloin tällöin uusia lajeja ja monenmoista urheilu onkin tullut testattua laskovarjohypystä miekkailuun ja thainyrkkeilystä tankotanssiin. Erilaiset lajikokeilut tuovat mukavasti vaihtelua treenaamiseen :)

Keskiviikkona kävin kokeilemassa sauna-joogaa Elixian Salmisaaren keskuksessa. Lajista voi lukea enemmän täältä. Juoksu, pyöräily ja pitkät istumiset toimistotyön takia ovat kyllä jättäneet merkkinsä kroppaan eli vaikka venyttelen säännöllisesti useamman kerran viikossa, niin notkeaksi minua ei ole oikein koskaan voinut kuvailla. Kun pelkällä venyttelyllä en niinkään ole saanut lihaksia venytettyä ja paikkoja availtua, niin olen jo pidempään miettinyt että jooga voisi tuoda apua tähän. Olen joillakin jooga-tunneilla käynyt, mutta jotenkin en ole sitä ihan urheiluna kokenut sen rauhallisuuden takia. Kehonhuollon kannalta jooga voisi kuitenkin olla hyvä sisällyttää treenilajeihin. Joogaa on myös helppo tehdä ihan kotonakin esimerkiksi youtubesta löytyvien joogavideoiden opastuksella.

Olen aiemmin kokeillut myös hot joogaa eli joogaa, jota tehdään 38 -asteisessa huoneessa. Siihen verrattuna saunajooga-tunnilla tuli hikoiltua vieläkin enemmän, joten oma hikipyyhe ja iso vesipullo on hyvä olla mukana. Tuon sauna-jooga tunnin kesto oli puoli tuntia ja sen aikana tehtiin kuutta eri liikettä. Kaikki liikkeet tehtiin saunan lauteilla istuen ja lämpötila oli 50 asteessa. Niinkään treeniltä tunti ei tuntunut, vaikka lihaksissa hieman tuntuikin osassa liikesarjoissa. Enemmänkin koin saunajoogan palauttavana ja rentouttavana harjoituksena. Tunnilla meitä oli ohjaajan lisäksi vain 4, joten saunassa oli mukavasti tilaa tehdä noita liikkeitä. Täydemmillä tunneilla voisi olla välillä vähän turhan ahdasta ja saada naapurien hiet päällensä.

Kokeiluna saunajoogaa voi kyllä suositella, mutta en usko että itse enää uudestaan menen. Jos saunajoogaa vertaa hot joogan, niin jälkimmäisestä tykkäsin itse enemmän ja todennäköisesti nyt tulevan talven aikana tulee jollakin hot jooga -tunneilla käytyäkin.

Kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti