perjantai 26. lokakuuta 2012

Yhteenveto vuoden 2012 kisoista

Tänä vuonna on tullut käytyä aiempia vuosia enemmän erilaisissa urheilukisoissa. Tämä johtuu pitkälti siitä, että olen ottanut osaa myös lyhyiden matkojen juoksukisoihin sekä myös muiden lajien kisoihin. Tässä lyhyt yhteenveto tämän vuoden kisoista.

Toukokuu
Helsinki City Run (21,1 km): Aloitin ihan liian kovaa, jonka johdosta taistelin vatsakramppien kanssa maaliin saakka. Aika oli 1 h 50 min, johon olin pettynyt, sillä olin edellisvuoden maratonillakin juossut paremman puolimatkan ajan.

Extreme Run (16 km): Juoksin kilpasarjassa ja suoritin kaikki esteet (mm. autojen päältä juoksu, Vantaan joessa uinti, goljatin rappuset). Otin kohtalaisen varovaisesti esteet, sillä en halunnut pilata kesän urheilu- ja kisakautta loukkaantumisella. Kisa on hauska, mutta en ole varma haluanko enää uudestaan mennä. Kengät heitin menemään juoksun jälkeen, sen verran kärsineet ne olivat kaikesta mudasta yms. Aikaa meni n. 1 h 46 min.

Naisten kymppi (10 km): Ajanottoa Naisten kympillä ei ole, mutta sykemittari näytti maalissa aikaa 47,5 min. Juoksu oli rankka kovan alun takia, keskisykkeet olivat 180 tuntumassa ja maksimi 190.

Heinäkuu
Viikin vitonen (5 km): Näin lyhyttä matkaa en ollut aiemmin kisana juossut ja juoksu tuntui kyllä pahalta koko ajan, sen verran lujaa tuli mentyä omaan kuntotasoon nähden. Päivä oli kuuma ja pitkillä peltosuorilla ei varjoa pahemmin näkynyt. Loppuaika oli 22 min 12 s.

Elokuu
Helsinki City Maraton (42,2 km): Kauden pääkisa, jonka loppuaikaan olin tyytyväinen. Itse juoksu ei kuitenkaan tuntunut kovin hyvältä. Toisessa pohkeessa suonenvedot alkoivat jo ensimmäisellä kympillä ja toisen jalan etureisi alkoi myös kramppailemaan jo ennen puoliväliä. Pohjekrampit olivat sen verran kovia, että ensimmäistä kertaa oli kramppien takia tullut mustelmia jalkaan. Loppuaika oli 3 h 40 min.

Syyskuu
Tour de Helsinki (140 km): Ensimmäinen pyöräilykisani ja täytyy myöntää, että kyllä pelotti ajaa. Paljon näkyi kolareita ja päädyinkin pienen kolaroinnin jälkeen ajaa loput 100 km enimmäkseen yksin. Vauhti saattoi olla ryhmäajoa hitaampaa, mutta ainakin se oli itselleni paljon stressittömämpää ja helpompaa. Loppuaika oli 5 h 14 min.

Polkemassa TDH:ssa
Triathlon-sprintti: Työpaikan triathlon-kerhon järjestämä sprinttimatkan kisa (500 m/20 km/5 km). Pyörät saatiin järjestäjän toimesta lainaan, eli kenelläkään ei ollut mitään maantiekiitäjää alla, vaan kaikilla oli jonkinlaiset maastopyörät. Uinnin jälkeistä vaihtoa ei laskettu mukaan ja toinen vaihtoaika sisältyi pyöräilyyn. Kokonaisaikani oli 1.17.43 (uinti 9:34, pyöräily 44:34, juoksu 23:35).

Kaisaniemijuoksu (21,1 km): Päivän sää oli kohtalaisen lämmin ja aurinkoinen. Reitti koostui kolmeen kertaan juostavasta noin 7 kilometrin pituisesta kierroksesta, johon sisältyi paljon käännykisä ja jonkin verran mäkeä. Taisin aloittaa taas liian kovaa sillä vatsassa tuntui heti alun jälkeen ikävältä ja sykkeet olivat korkealla, eivätkä ne oikein laskeneet. Lopputuloksena oli 1.47 aika, johon olin pettynyt. Olin elokuussa juossut HCM:llä ensimmäisen puolikkaan aikaan 1.48 ja sykkeet olivat 10 pykälää alemmat kuin tässä Kaisaniemijuoksussa. Tästä voisi päätellä, ettei palautuminen ollut ihan kohdillaan kisapäivänä.

Rantakymppi (10,4 km): Kisassa tuli juostua alusta alkaen yli 170 sykkeillä ja loppua kohden tuli oltua tukevasti 180 sykerajan yläpuolella, eli mukavalta juoksun ei voi sanoa tuntuneen. Näillä sykkeillä pääsin aikaan 47 min 36 s ja maalissa oli fiilis, ettei olisi kovempaa voinut juosta.

Puistolajuoksu (7,55 km): Kisa oli tapahtumana ja juoksuna varsin onnistunut. Reitti oli hiekkatietä ja kohtalaisen tasaista, ja oli mukava juosta vaikka taas mentiin korkeilla sykkeillä. Maalissa olin ajassa 33 min 10 s.

Lokakuu
Espoon keskuspuistojuoksu (7 km): Tarkempi kuvaus löytyy täältä. Mäkinen reitti ja maaliin tulin ajassa 33 min 22 s.

Vantaan 1/2-maraton (21,1 km): Tarkempi kuvaus löytyy täältä. Kauden päätöskisa ja loppuaika oli 1:40:12.


Tällainen oli siis kisakauteni tänä vuonna, etenkin syksyn osalta kisoja on ollut tiiviisti, joten nyt on hyvä pitää vähän taukoa kisoista ja kerätä voimia ensi vuotta varten, jolloin onkin näillä näkymin odotettavissa enemmän muita kuin juoksukisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti