torstai 24. tammikuuta 2013

Asics Gel-Noosa Tri 7 kengät

Ensimmäiset juoksut uusilla juoksukengillä on nyt heitetty ja ensivaikutelma on, että tuli nappiostos! Kengät ovat aika kevyet, paljon kevyemmät kuin paljon käyttämäni DS Trainerit. Päällyskangas varpaiden kohdalla on aika ohutta, joten talvijuoksuun nämä eivät oikein sovellu, ja pitkillä lenkeillä en näitä ehkä käyttäisi, sillä koen että tarvitsen pidemmillä lenkeillä vähän enemmän tuetummat kengät. Kisoihin ja kovavauhtisiin lenkkeihin nämä kengät ovat kuitenkin juuri passelit.

Olen näillä nyt juossut vain sisätiloissa juoksumatolla ja juoksuaskel on tuntunut kevyeltä ja rullaavalta. Kuten kengän nimestä voi huomata, niin nämä kengät on suunniteltu erityisesti triathlonia silmällä pitänyt. Triathloniin nämä soveltuvat juuri tuon kisakenkämäisyyden takia sekä sen takia, että sisus on tehty sellaiseksi, että näillä voisi juosta ilman sukkia helpommin. Itse kuitenkin aion käyttää sukkia sekä treenatessa että kisatessa. Kengän kieli on myös ommeltu puoliksi kiinni kenkään, joten ei ole pelkoa että se menisi rullalla tai valuisi alas. Kenkien mukana tuli myös pikanauhat. Pikanauhoja en normaalisti käytä, mutta triathlon-kisoihin olisi tarkoitus vaihtaa normaalien narujen tilalle nuo pikanauhat. Toki ennen kisoja pitää muutamilla lenkeillä testata kuinka ne toimivat.

Tykkään pirteän värisistä treenivaatteista, mutta näissä kengissä alkaa olla väriä ehkä liiankin paljon :)
Suomessa minulla oli useammat juoksulenkkarit samaan aikaan käytössä ja koitin välttää juoksemasta samoilla kengillä kahtena päivänä peräkkäin. Kun kenkä saa vähän levähtää juoksujen välillä, niin sen käyttöikä pitenee ja lisäksi jalat saavat myös vähän vaihtelua, kun jaloissa ei ole aina samat tossut. Kevyimmillä kengillä juoksin lähinnä vain kovia lenkkejä ja kisoja, kun taas tuetuimmillaa kengillä lähinnä pelkästään pitkiä lenkkejä. Sitten oli käytöstä poistuvia kenkiä, joita käytin esimerkiksi salille juostessani yms.

Koska pystyin ottamaan vaan rajallisesti tavaraa mukaan tänne maailmalle, niin pakkasin vain yhdet juoksulenkkarit mukaan. Nyt kuitenkin tämän uuden hankinnan myötä pääsen vähän vaihtelemaan juoksukenkiä, nyt jako taitaa mennä niin että vanhemmilla kengillä juostaan ulkona ja uusilla pelkästään sisällä. Näin ainakin siihen asti kun säät lämpeävät.

1 kommentti:

  1. On kyllä tosi ihanan pirteät tossut, aivan mageet! :) Kyllä noilla maittaa varmasti enempi ku hyvin juoksu :)

    VastaaPoista