maanantai 28. tammikuuta 2013

Tonnin vedot juoksumatolla

Juoksumattoa on täällä Jenkeissä kyllä tullut tahkottua, kun pimeällä on vähän riskaabelia näin naisena juosta yksin. Yksi Yhdysvalloissa asuva äitini tuttu oli sanonut, että Detroitissa pimeällä ulkona juokseminen on sama asia kuin ampuisi kuulan jo kotona kalloonsa. Tämä on kuitenkin aika kärjistettyä ja olen ainakin valosalla aikaan juostessani kokenut oloni turvalliseksi. En ole kuitenkaan ajatellut lähteä koettelemaan onneani, joten olen siten tyytynyt juoksumattoon arki-iltoina. Juoksumatolla juoksu ei ole koskaan ollut lempipuuhaani, mutta olen kuitenkin täällä ruvennut vähitellen siitä tykkäämään ja etenkin vetoja siinä on hyvä juosta, kun voi säätää nopeudun täsmälleen siksi miksi haluaa.

Viime kesänä kävin useamman kerran juoksemassa Eläintarhan kentällä 5 x 1000 metrin vetoja ja en ollutkaan sen jälkeen niitä tehnytkään ennen tätä viikkoa. Matolla nuo vedot oli oikeastaan helpompi tehdä kuin ulkona radalla. Käytin matolla yhden kaltevuutta ja tein vedot seuraavasti:

- 2 km alkuverraa 6:00 min/km vauhtia
- 1 km 5:00 min/km vauhtia + 0,5 km palauttelu 6:00 min/km vauhtia
- 1 km 4:45 min/km vauhtia + 0,5 km palauttelu 6:00 min/km vauhtia
- 1 km 4:30 min/km vauhtia + 0,5 km palauttelu 6:00 min/km vauhtia
- 1 km 4:15 min/km vauhtia + 0,5 km palauttelu 6:00 min/km vauhtia
- 1 km 4:00 min/km vauhtia
- 2 km loppuverraa 6:00 min/km vauhtia

Yhteensä 11 km ja lähes 60 minuuttia juoksua. Tämä oli varsin hyvä treeni, sopivan rankka ja sopivasti vaihtelua juoksun aikana, niin aika matolla meni nopeasti.

Tyhjää oli tänään juoksumatoilla asuintaloni salilla

2 kommenttia:

  1. Olisipa munkin vakkarisalilla tuollainen rivi juoksumattoja! Siellä on nimittäin lämmittelylaitteena yksi matto ja en viitsi sitä aina kauhean pitkäksi aikaa omia. :)

    VastaaPoista
  2. Tänään ensimmäistä kertaa en päässyt suoraan tuolla salilla matolle juoksemaan, kun kaikki oli varattuina ja suurin osa oli kävelijöiden valtaamia... Täällä jenkeissä joka salilla on kyllä aikamoiset rivistöt aerobisia laitteita, joten voi huoletta varata yhtä juoksumattoa pidemmänkin treenin ajan. Yhden juoksumaton salilla näin ei oikein voi tehdä, tai sitten saa varmasti kanssatreenaajilta murhaavia katseita :D

    VastaaPoista