tiistai 7. toukokuuta 2013

Elämää Kaliforniassa

Nyt on pari ensimmäistä viikkoa takana täällä Kaliforniassa asumista ja hyvin olen kyllä viihtynyt, minkä on voinut huomata hiljaiselosta blogin puolella. Aikamoinen kontrasti tällä alueella kun vertaa Detroittiin! Tämä alue suosii kyllä urheilua paljon enemmän kuin Motor City, mikä sopii minulla mainiosti.

Jenkkityylinen motellielämäkin tuli täällä koettua, kun ensimmäiset neljä yötä vietin paikallisessa motellissa, kun mistään tämän alueen hotellista ei saanut huonetta eli tästä voi päätellä, että Piilaaksossa liikematkustajia riittää. Neljän ensimmäisen yön jälkeen pääsin muuttamaan Marriott Residence Inniin, joka yhdistää hotellin ja asunnon parhaat puolet. Nykyinen asuntoni on paljon pienempi kuin missä Detroitissa asuin, mutta tilaa on kuitenkin normaalia hotellihuonetta enemmän. Neliöitä asunnossani taitaa olla 45, joten pyörää mahtuu täälläkin sisätiloissa säilyttämään :) Huoneen varustukseen kuuluu pieni keittiö, jossa on jenkkikaappi, mikro ja liesi sekä astianpesukone. Kuvia laitan jakoon seuraavan kerran kun siivoja on käynyt täällä siistimässä :) Normaaliin hotellityyliin huoneessani kävisi joka päivä siivooja ellen pitäisi Do not disturb-kylttiä ovessa, mielestäni siivous 1-2 krt viikossa riittää. Välillä pitää siivooja päästää siivoamaan ihan vain sen takia, että hän tyhjentäisi roskikset. Hotellissa asumisen etuihin kuuluu myös päivittäinen aamiainen, joka on ihan ok. Yleensä olen syönyt puuroa, hedelmiä, jogurttia ja kahvia.

Töihin täältä kämpiltäni on matkaa 5 km, joka tulee kuljettua pyörällä. Aamulla vain reppuun työvaatteet ja läppäri ja sitten menoksi. Ihanaa on ollut taas pitkästä aikaa hyödyntämään työmatkat hyötyliikunnan merkeissä ja lisäksi pyöräilyllä on se etu, että ajamaan pääsee pyöräteitä pitkin eikä tarvitse seistä liikennevaloissa. Säät kyllä suosivat täällä hyvin ulkoliikuntaa, välillä voi tosin olla vähän liiankin kuumaa, mutta sadetta täällä ei juurikaan ole kesäisin ja lähes pilvetöntä taivasta täällä onkin ollut koko ajan.

Ruokakaupassa käyminenkin on täällä helpompaa, kävelyetäisyydeltä löytyy useampikin ruokakauppa eli enää ei tarvi autolla matkata lähemmäs tuntia lähimpään kunnolliseen ruokakauppaan ja lisäksi täällä kaupoissa on tarjolla paljon laadukkaamman näköistä ruokaa eivätkä hyllyt pursua normijenkkityylistä rasvamättöä.

Täällä tiimini aloittaa työt yleensä siinä yhdeksän aikoihin ja tämä tuntuu itsestäni vähän myöhäiseltä, kun olen tottunut olemaan töissä jo kahdeksalta. Jotenkin tuntuisi laiskottelulta nukkua arkena kahdeksaan saakka, joten olen monena aamuna käynyt vetämässä aamutreenin ennen töihin menoa. Yleensä aamutreeni on ollut jonkinlainen juoksutreeni, kuten kevyt juoksu, vetoja, kisavauhtista juoksua, mäkijuoksua matolla, kevyttä punttitreeniä hotellin salilla.

Ensimmäisenä viikonloppuna täällä kävin vetämässä vuoden ensimmäisen pitkän pyörälenkin ja kilometrejä tulikin kasaan 97 km ja oli kyllä todella mukava fillaroida. Täällä kulkee aika hyvin erilaisia pyöräkaistoja ja pyöräreittejä ja autoilijat huomiovat pyöräilijät hyvin. Pyöräilijöitä näkee täällä todella paljon ja hienon näköisiä pyöriä. Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus polkea taas jokin pidempi pyörälenkki. Viime viikonloppuna oli sen verran ohjelmaa, että urheilut jäivät vähän vähiin. Lauantai-aamuna lähdettiin ajamaan kohti Napa Valleyn viinitiloja ja käytiin parissa viininmaistelussa. Yöksi jäätiin sille suuntamille ja sunnuntaina mentiin koko päiväksi Six Flags-huvipuistoon, jossa isojen laitteiden lisäksi riitti ihmeteltävää erilaisissa eläimissä mursuista pingviineihin ja tiikereistä norsuihin.

Elämä taas pakattuna matkalaukkuihin, pyörälaukku vasemmalla. Huomatkaa myös talvitakki punaisen matkalaukun päällä, se on erittäin hyödyllinen täällä Kalifornian ilmastossa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti