tiistai 14. toukokuuta 2013

Maratonille ilmottauduttu!

Olen täällä maailmalla seurannut miten moni tuttu on jo avannu tämän vuoden kisakauden kevään aikana tai viimeistään Helsinki City Runilla, jossa moni muuten juoksi ihan huippuajan! Vähän on harmittanut, että kyseinen kisa jäi itseltä tänä vuonna väliin ja varmasti jää myös välistä Helsinki City Maraton, jonka olen juossut nyt 7 kertaa putkeen. No ensi vuonna sitten olen mukana joka kisassa pääkaupunkiseudulla!

Täällä Jenkeissä ollessani en ole niin kauhean hyvin pystynyt kisoihin osallistumaan, kun ei ole ollut niin tietoa että kuinka pitkään olen kussakin paikassa ja välillä menty eteenpäin sillä, ettei ole ollut mitään näkymää missä päin maailmaa sitä on seuraavana kuukautena. Sopeutuminen tähän epävarmuuteen on ollut välillä haastavaa, mutta olen nyt asennoitunut niin, että tämä vuosi on vähän erilainen ja ensi vuonna pääsen taas tekemään kisa- ja muita suunnitelmia :) On tänä vuosi muutenkin tuonut paljon uutta ja jännää, ja ihan mielellään täällä Kaliforniassa asustelen niin kauan kuin vain saan.

Mutta itse aiheeseen, tällä erää tiedän että olen täällä nykyisellä paikkakunnalla ainakin juhannukseen saakka, joten aloin heti tänne tultuani selvittelemään tulevia juoksu- ja triathlonkisoja. Suurimmassa osassa noissa kisoissa on se ongelma, että ne alkaa TODELLA aikaisin. Lähdöt ajoittuvat klo 5-7 väliin aamulla ja koska en omista ajokorttia, niin liikkuminen tuohon aikaan kisapaikalle on jokseenkin haastavaa.. Ja kyllä tiedän olevani varmasti lähes ainoa täysi-ikäinen täällä Jenkeissä, jolla ei ole ajokorttia :D Onneks täällä nykyisellä asuinpaikallani pyörällä pääsee hyvin liikkumaan eri paikkoihin ja pidemmillä viikonloppureissulla työkaverit ovat toimineen kuskeina.

Päädyin lopulta pari viikkoa sitten ilmottautumaan kesäkuun puolessa välissä juostavaan San Franciscon maratonille. Lähtö on tuossakin hyvin aikaisin, klo 5.32. Huiput starttaavat 5.30 ja sitten tämän perään lähtee kakkosryhmä jne. Viimeinen ryhmä starttee 6.32. Asun noin tunnin junamatkan päässä San Franciscosta, joten otin yhden hotelliyön tuon kisan ajaksi ja hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä kisakeskuksesta. Tavoiteajaksi ilmoitin 3:30, mutta en usko että pääsen tuohon tässä vaiheessa vuotta ja lisäksi reitti on todella mäkinen, kuten voi havaita alla olevasta kuvasta.
Maratonin profiili (kuva täältä)
 Myös aikainen lähtö saattaa tuottaa haasteita. Olenkin myös tätä aikaista lähtöaikaa silmällä pitäen tehnyt 2-3 krt viikossa ennen töitä juoksutreenejä ja koittanut hakea myös tehoja noista treeneistä. Reitti tuolla maratonilla vaikuttaa mäkiä luukuun ottamatta olevan aika kiva, käytännössä juostaan koko kaupungin ympäri ja juostaan edes takaisin Golden Gate Bridge eli samalla tulee tehtyä sightseeing-kierros ;)
Reitti (kuva täältä)
Aikainen lähtö aiheuttaa myös jonkin verran haasteita aamun tankkaukselle, todennäköisesti teen niin, että syön edellisenä päivänä hyvin normaalin tankkauksen lisäksi ja aamulla syön kohtalaisen kevyesti, kuten banaanin tms. Jostain pitäisi yrittää saada itselleni tuohon aikaan kahvin, täytyy selvitellä josko hotelllihuoneessa olisi kahvinkeitin, niin kuin täällä yleensä on. Viimeistään neljältä täytyy kyllä tuona kisa-aamuna olla ylhäällä. Täytyy yrittää kisaviikolla levätä hyvin, niin ei ole sitten niin väliä että miten viimeisen yön nukkuu.

Vaikka täällä on päivisin todella lämmintä, niin öisin täällä tippuvat lämpötilat noin 10-15 asteeseen ja aamut ovat viileitä, joten tämä täytyy ottaa huomioon kisavaatetusta miettiessä. Tällä erää olen suunnitellut shortseja ja hihatonta paitaa sekä irtohihoja, jotka saa sitten tarvittaessa heivattua pois. Tarkka asu täsmentyy sitten lähempänä kisapäivää, kun päivän sääennusteetkin tarkentuvat.

Vaikka ennästysjuoksu tästä tuskin tulee, niin odotan tuota maratonia innolla. Kiva päästä kisaamaan pitkästä aikaa ja tapahtuna tuo on varmasti hieno! Turvallisuustoimet taitavat Bostonin tapahtumien takia olla kanssa kohtalaisen tiukat. Raportoin näistä kuten itse kisastakin sitten aikanaan täällä blogissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti