perjantai 17. toukokuuta 2013

Lajikokeilu: Golf

Olen useampaan otteeseen vannonut, etten aloita golffin peluuta. Suurin osa opiskelu- ja työkavereistani harrastaa kyseistä lajia. Suurin syy miksen ole halunnut aloittaa lajia on, että se vie niin paljon aikaa. Toinen syy on, etten koe sen olevan oikein urheilua, kun siinä ei niin sykkeitä saa ylös muuta kuin ärsyntyymisestä huonoihin löynteihin. Lisäksi harrastaminen vaatisi auton, kun kuskaisi mailoja jonnekin hutsin skutsissa sijaitsevalle golf-kentälle.
Kuva täältä
Mutta, mutta, koskaan ei kannata sanoa, ei koskaan. Täällä Kaliforniassa olen käynyt nyt muutamaan kertaan lyömässä rangella golf-palloja. Yksi vanha golf-peluri töistä järjestää kerran viikossa ilmaisia opetussessioita, joissa hän neuvoo swingissä ja puttauksessa yms. Lisäksi häneltä saa lainata mailoja ja hän on vielä erikseen hankkinut naisille sopivia mailoja (eli siis vähän lyhyemmille lyöjille soveltuvia mailoja:) ). Olenkin näitä sessioita sitten hyödyntänyt, ja lisäksi samalla tulee tutustuttua työkavereihin.
Kuva täältä
Treeniksi en edelleenkään golffia miellä, mutta ihan kivaa sitä on ollut käydä täällä töiden jälkeen auringonpaisteessa harrastelemassa. Keskittymistä ja hermoja kyseinen laji vaatii kyllä sekä liikkuvuutta selän osalta. Swingissä on oleellista pitää kädet suorana ja kroppaa kiertämällä saada aikaan palloon kohdistuva voima. Jotenkin mulla on tapana koukistaa toista kättä juuri osumahetkellä palloon, jolloin lyönti kulkee pallon yli tai osuu huonosti palloon. Se on jännä miten monessa muussakin lajissa tietää teoriassa miten pitäisi tehdä, muttei saa kaikkia palasia samaan aikaan loksahtamaan paikoilleen. Vähän muistuu mieleen vuoden takaiset vapaa-uinnit opettelut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti