tiistai 26. marraskuuta 2013

Haaste


Sain tämän jo monessa blogissa pyörineen haasteen Heiniltä pari viikkoa sitten ja tässä olisi nyt sitten hieman vastauksia.

Säännöt:
1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 faktaa itsestään.
2. Hänen tulee myös vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun täytyy keksiä 11 uutta kysymystä uusille haastetuille.
4. Pitää haastaa 11 bloggaajaa, joilla on alle 300 lukijaa.
5. Haasteessa tulee lukea kenet on haastanut ja kertoa se haastetuille.
6. Itseään haastanutta ei saa haastaa uudelleen.

  1. Olen harrastanut nuorempana cheerleadingiä ja kilpaillutkin siinä SM-tasolla.
  2. En omista ajokorttia (en koskaan tehnyt kakkosvaihetta) ja etenkin täällä Jenkeissä se on herättänyt aika paljon ihmetystä. Yllättävän hyvin olen kuitenkin pärjännyt täällä ilman autoa ja nykyinen asuinpaikkani on myös todella pyöräystävällinen. Myös ilmasto suosii hyvin tuota hyötyliikuntaa.
  3. Olen yhden kesän tehnyt vapaaehtoistyötä lasten parissa Swazimaassa
  4. Tavoitteenani on kisata ensimmäistä kertaa triathlonin täysmatkalla kesällä 2015 ja päästä maaliin alle 12 tunnissa. Mahdollisia kisapaikkoja ovat Frankfurt, Kööpenhamina ja Kalmar.
  5. Olen hypännyt laskuvarjohypyn. Kyseessä oli pakkolaukaisuhyppy, eli varjostani oli nauha kiinni koneessa ja samalla kun hyppäsin vetäsi nauha varjon auki. Itse täytyi kuitenkin varmistaa, että varjo aukeaisi kunnolla ja tarvittaessa osata avata varavarjo. Laskeutuakin piti osata itse. Näitä eri osa-alueita harjoiteltiin pari päivää ennen itse tuota hyppyä. Itse hyppy oli upea kokemus, mutta sen verran pelottava, ettei tuosta tullut uutta harrastusta ja hypyt ovat jääneet tuohon yhteen kertaan.
  6. Olen koulutukseltani tekniikan lisensiaatti (tuotantotalous).
  7. Ensimmäinen juoksukisani oli naisten kymppi vuonna 2002 ja sitä seuraava oli Helsinki City Run vuonna 2003, olin tällöin 17-vuotias.
  8. Olen asunut nyt yli 7 kuukautta putkeen hotellissa, tosin normaalin hotellihuoneen sijasta asun studio-asunnossa, josta löytyy myös pieni avokeittiö..
  9. Jos puhelinkeskusteluja ei lasketa, niin Suomea olen puhunut viimeksi yli kuukausi sitten.
  10. Syön lähes aina puuroa aamiaiseksi, puuroa aloin syömään aamaiseksi yli 10 vuotta sitten.
  11. Opin uimaan vapaa-uintia vasta viime vuonnna .
Cheerleading-kisoissa, olen kuvassa nostajana oikeassa reunassa kisa-asu päällä sinipaitaisen tytön vierellä
Swazimaan lapsia
Heinin kysymykset:
1. Miten olet viihtynyt vieraassa maassa?
2. Kuinka kauan olet ollut reissussa ja kuinka kauan tulet vielä olemaan?
3. Mitä kaipaat Suomesta eniten?
4. Mikä on suurin kulttuuriero Suomen ja oleskelumaasi välillä?
5. Ärsyttääkö jokin asia tai tapa oleskelumaassasi?
6. Millainen on hintatasoero Suomen ja oleskelumaasi välillä? Voit antaa muutaman esimerkin.
7. Syötkö samoja ruokia kuin Suomessa söit, vai onko ruokavaliosi muuttunut jotenkin?
8. Oletko saanut paljon uusia kavereita, joiden kanssa tulee pidettyä yhteyttä myöhemminkin?
9. Pidätkö kohteesi ilmastosta vai onko ikävä Suomen syksyä ja talvea?
10. Voisitko kuvitella jääväsi asumaan maahan pysyvästi?
11. Lopuksi anna kohdekaupungistasi yksi  nähtävyysvinkki, joka matkailijan tulisi nähdä.

  1. Olen täällä Jenkeissä asunut kolmessa eri paikassa, ensin kuukauden Madisonisssa ja sitten 5 kuukautta Detroitissa. Nyt asun Kaliforniassa Piilaaksossa. Näistä paikoista ehdottamasti parhainten olen viihtynyt täällä Piilaaksossa ja suurin suu on upea sää ja hyvät ulkoilumahdollisuudet. Mielestäni tämä paikka on yksi parhaimmista asuinalueesta Jenkeissä.
  2. Olen nyt ollut Jenkeissä yli 13 kuukautta ja Suomeen on tarkoitus palata maaliskuun jälkeen eli vielä on reilut neljä kuukautta jäljellä. Aika on mennyt kyllä todella nopeasti!
  3. Suomesta kaipaan eniten sitä, että kaikkea ei ole rakennettu autojen ehdoilla ja että paikasta toiseen pääsee liikkumaan hyvin ilman autoa.
  4. Suurin kulttuuriero liittyy mielestäni tuohon autoiluun, autolla mennään ihan joka paikkaan. Täällä on mm. drive-inn pankkeja. Ihmiset hämmästelevät täällä, että käyn jalan kaupassa, joka sijaitsee ehkä noin 400 metrin päässä. Myös on pitänyt vähän opetella sitä, ettei ole kohteliasta mennä suomalaiseen tyyliin suoraan asiaan, vaan keskustelu olisi hyvä aloittaa vähintään edes "How are you?" -kysymyksellä.
  5. Erityisesti autoruuhkat ärsyttävät, olen onnellinen ettei minun tarvitse niissä istua päivittäin, vaan pääseen pyörällä suhaamaan ohi. Myös jonkin verran ärsyttää se, että täällä ei ole katuja valaistu lähellekään yhtä hyvin kuin Helsingissä ja paljon on myös katuja, joilla ei ole valaistusta. Tähän listaan voisi vielä lisätä paikallisten tapa käyttää kokolattiamattoja ihan joka paikassa, jopa kuntosalien pukuhuoneissa on kokolattiamatot!
  6. Hintataso on aika samaa luokkaa, ehkä jonkin verran halvempaa. Etenkin urheiluvälineitä olen hankkinut paljon täällä, kun ne ovat paljon halvempia. Käytännössä monet tuotteet ovat täällä saman verran dollareissa kun Suomessa euroissa. Esimerksiksi iPad Air on täällä 500 dollaria, kun Suomessa se 500 euroa. Urheilukisat ovat täällä selkeästi paljon kalliimpia taas, Vegasin maratonin osallistumismaksu oli 180 dollaria, Friscon ja Losin maratonit olivat molemmat 160 dollaria. Näiden hintojen jälkeen en pidä enää 70 euroa maratonista kalliina hintana. Olen kuitenkin ottanut nämä kisat täällä elämyksien ja kokemuksien kannalta ja en usko, että tulen enää näitä samoja kisoja myöhemmin tekemään.
  7. Syön aikalailla samoja ruokia kuin Suomessa. Ruisleipää ja rahkaa täällä ei saa, mutta muuten aika samoja ruokia tulee syötyä. Näkkäriä täältä on joistain kaupoista löytynyt ja yhdestä kaupasta löytyi jopa Suomessa valmistettuja hapankorppuja nimikkeellä Finncrisp! Myös Pandan lakuakin näyttää olevan joissakin paikoissa myynnissä.
  8. Joitakin uusia tuttuja on joiden kanssa tulee pidettyä yhteyttä, lisäksi olen täällä maailmalla tutustunut myös useampaan suomalaiseen työkaveriin keitä en aiemmin tuntenut ja näiden kanssa tulee varmasti pidettyä yhteyttä.
  9. Suomen säitä ei ole täällä todellakaan ikävä, ensimmäisen 7 kuukauden aikana täällä satoi vaan 2 kertaa. Viime viikolla on oli sadetta parina päivänä, mutta nyt pitäisi taas olla hetken aurinkoista. Tyypillinen sää täällä on auringonpaiste pilvettömältä taivaalta ja vaikka aurinko on ollut, niin harvemmin on ollut liian kuuma. Nyt päivisin lämpötilat pyörivät 15-20 asteen välillä ja öisin sitten 5-10 asteen tienoilla.
  10. Nämä kuukaudet täällä Jenkeissä ovat pistäneet arvostamaan Suomen asioita ja kyllä haluan ilmastosta huolimatta palata takaisin Suomeen. Koen kuitenkin, että on ollut ehdottomasti hieno kokemus päästä tänne ulkomaille töihin ja nähdä myös useampi eri paikka. En usko, että ilman töitäni olisin koskaan matkustanut Detroittiin saatikka oleskellut siellä 5 kuukautta. Detroit ja Piilaakso ovat kyllä ihan toistensa vastakohtia. 
  11. Stanfordin yliopiston läheisyydessä Dish-nimellä kulkeva mäkinen lenkki, ylhäältä on upeat näkyvät ympäri Piilaaksoa ja kirkkaalla säällä näkyy jopa San Franciscoon saakka.

Laskuvarjohyppy
Tämä haaste on ollut melkein kaikissa lukemissani blogeissa, joten en nyt tylsästi haasta enää ketään muuta. Ylihuomenna suuntaan kohti Miamia kiitospäivän viikonlopun viettoon! :) Seuraavan kerran palailen blogin pariin sitten vasta joulukuun ensimmäisellä viikolla. Täytyy sanoa, että ei tunnu yhtään siltä et tällä viikolla alkaa jo joulukuu. Viikonloppuna kävin juoksemassa shortseissa ja hihattomassa paidassa kun lämpöä oli täällä lähemmäs 20 astetta.
Turvallisesti maassa ja "hieno" hyppyhaalari päällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti