maanantai 9. joulukuuta 2013

Vuoden ensimmäiset kylmän kelin treenit

Kuten aikaisemmin tällä viikolla kirjoitin, niin täällä ovat lämpötilat laskeneet jopa poikkeuksellisen alas. Nollan alle on päästy useampana yönä ja uusia kylmyysennätyksiä on tehty tällä alueella. Täällä ei ole tyypillistä, että lämpötila laskeen pakkasrajan alle ja se onkin joillekin tuottanut ongelmia, kun omakotitaloissa on putket jäätynyt, teillä on ollut mustaa jäätä yms.
Merileijonia San Franciscossa
Alcatraz
Hassua, että pari viikkoa sitten juoksin valoisaan aikaan hihattomassa paidassa ja shortseissa ja tänään palelin pitkällä juoksulenkillä pitkissä trikoissa ja juoksutakki päällä. Osa paikallisista näyttää olevan vähän sekaisin tuon sään suhteen, kun lenkillä tuli vastaan useampi shortseissa ja t-paidassa juokseva. Toisilla on puolestaan jopa pipokin päässä.
Laiturialuetta
Kerrankin Golden Gaten silta ei ollut usvan peitossa
Työmatkapyöräilyä varten kaivoin esiin kerraston ja hiihtohanskat. Kaikki nuo tulevan tarpeeseen etenkin aamuisin. Myös talvijuoksusukat pääsivät käyttöön. Kypärän alle olen laittanut buffin, joka suojaa ostaa ja korvia. Pyöräilyn vauhdin tuoman viiman takia kylmyys tuntuu pahemmalta. Näillä lisävarusteillani olen pärjännyt aika hyvin, oikeastaan vaan sormet tuppaavaat enää jäätymään, mutta nekin sitten lämpenevät kun juodun loppumatkasta pysähtymään liikennevaloihin yms. Jos säät vielä kylmenvät, niin kerrospukeutumista hyödyntämällä kaapeistani löytyy vielä lisää varustetta. Talvijuoksutrikoot ja hiihtotakkia eivät esimerkiksi ole vielä päässeet käyttöön. Koska poljen myös pimeään aikaan, niin voittaa tuo ohuempi keltainen heijastintakki mustan hiihtotakin. Heijastintakin alle mahtuu kumminkin vielä monta kerrosta vaatetta lisää.
Golden Gaten silta ja purjeveneitä
Pari viikkoa sitten tarkeni näköjään uidaki ilman märkäpukua... Vähän tosin näytti uimarilla olevan punakka iho, täälläpäin kun merivesi ei ole koskaan kovin lämmintä. Huomatkaa myös tuo "Watch for swimmers"-kyltti :)
Tänään lenkillä tuntui ihan oudolta hengittää vain muutaman asteen lämpöistä ilmaa keuhkoihin. Vähän samanlaiset fiilikset oli kuin normaalisti vuoden ensimmäisellä pakkasessa juostavalla lenkillä. Kaikkeen kuitenkin tottuu ja Suomessa juoksen läpi vuoden, myös -20 asteessa.

San Francisco
Kesäiseltä näytti meininki vielä pari viikkoa sitten
Parin viikon päästä tulen varmasti olemaan ihan pulassa Suomen pakkasten kanssa, täytyy toivoa ettei lentokentän taksijono ole ihan kauhean pitkä, muuten tiedossa on pitkältä tuntuvat minuutit jonossa ilman talvitakkia.

Silta
Piti kuvata nyt tuota siltaa, kun kerrankin se näkyi ilman sumua
Kävin pari viikkoa sitten San Fransicossa viettämässä turistipäivää ja huomamatta päivän aikana tuli käveltyä yli 20 kilometrin verran ja hotellilla takaisin päästyä tuo kyllä tuntui jaloissa. Joka tapauksessa tuollainen pitkäkestoinen kävely on hyvää lepo- ja peruskauden treeniä. Päivän kuvasato toimii tämän blogikirjoituksen kuvituksena.
Turistikuva ja lämmin oli hihattomassa paidassa kulkea
Kävin myös uittamassa jalkoja meressä
Ensi viikolla täällä pitäisi olla vähän lämpöisempää, yölämpötilan pitäisi pysyä plussan puolella ja päivisin lämpötilan pitäisi nousta 15 asteeseen.
Näin ilmalaivan, en muista koska olisin viimeksi tuollaisen nähnyt vai olenko tuollaista koskaan oikeasti nähnyt
Alcatraz ja vähän osviittaa San Franciscon mäkisyydestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti