keskiviikko 14. toukokuuta 2014

HCM-aamulenkki ja fudistreeniä

Tänään aamulla osallistuin ensimmäistä kertaa HCM:n yhteislenkille. Yhteislenkki alkoi seitsemältä aamulla kisahallin edestä, joten tämä tiesi aikaista herätystä. Asun parin kilometrin päässä kisahallista, joten riitti, että laitoin kellon soimaan 6.30 ja varttia vaille seitsemän lähdin juoksemaan kohti lähtöpaikkaa. Ajattelin käydä katsomassa, että millaisia nuo HCM:n järkkäämät yhteislenkit ja toiveena oli myös saada vähän jotain vaihtelua omiin lenkkeihin. Näitä HCM yhteislenkkejä on nyt ollut suurinpiirtein kerran viikossa, mutta nyt vasta kerkesin ensimmäistä kertaa osallistua.

Porrasjuoksua stadionilla, olen oranssitakkisen miehen edessä (kuva täältä)
Kun porukka oltiin saatu kasaan, niin lähdettiin juoksemaan yhdessä suurinpiirtein 5-6 kilometrin pituinen lenkki Töölönlahden ja Eläintarhanlahden kautta. Loppuun menimme tekemään stadionille porrasjuoksua ja muutaman kierroksen jälkeen vedettiin vielä stadionin ulkopuolella loivaan alamäkeen lyhyet vedot. Loppuun sain vielä juostua parin kilsan loppuverrat, kun juoksin kisahallilta kotiin. Sinänsä tuon yhteislenkin palaset olivat hyvät ja tuli tehtyä vähän uusia juttuja, mutta olisin ehkä kaivannut vähän lisää tehoa. Porukka oli kuitenkin vähän eri kuntoista ja kun yhtenä ryhmänä liikuttiin (tosin alkulenkin aikana porukka vähän hajaantui), niin tempo oli vähän liian alhainen itselleni. Tosin kevyenä ja herättelevänä treeninä tuo toimi hyvin ja on positiivista, että tällaisia järjestetään, ja voisin ehkä harkita uudemmankin kerran tällaisella käymistä. Tykkäsin etenkin lopun lyhyistä vedoista, kun pääsi juoksemaan oikeasti kovaa ja sai jalkoja vähän irroteltua :)

Tiukka keskittyminen ponnari heiluen tyhjällä stadionilla (kuva täältä)
Lyhyitä kovia vetoja olen päässyt nyt myös vähän tekemään fudiksen merkeissä. Työpaikallani on ensi kuussa tulossa fudisturnaus ja siihen liittyen meillä on ollut naisjoukkueen kesken suurinpiirtein kerran viikossa treenejä ja on ollut mukavaa vaihtelua juosta pallon perässä :) Meillä on myös jopa ihan valmentajakin vetämässä treenejä :) Yhden joukkueen jäsenen poikaystävä on saanut tämän roolin. Jonkin verran on tullut palloa potkittua aikaisemminkin, mutta mikään taitava siinä en ole ja nyt tuntuu, että noissa treeneissä on tullut opittua aika paljon uutta ja tykkään myös spurtata täysiä pallon perään :D

Vaihtelua juoksulenkkareihin
Tänään illalla oli vielä tiedossa fudistreenit ja alkulämmittelyksi juoksin parin kilometrin matkan kotoa sinne. Reppuun pakkasin mukaan nappikset, säärisuojat, pallon ja vesipullon. Tänään meitä ei ollut ihan hirveästi paikalla, joten keskityttiin enimmäkseen tekniikkaharjoitteluun, kuten kuljettamiseen, syöttöihin, haltuunottoon yms. Huomenna puolestaan olisi tiedossa ihan peliäkin :)

Fudis-kamaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti