maanantai 19. toukokuuta 2014

Viikonlopun urheilut


Viikonloppuna tuli hyödynnettyä hyvät säät ja urheilutunteja kertyi kolmen päivän aikana yhteensä 9 eli ihan reipas määrä :) Perjantaina kävin töiden jälkeen juoksemassa 1,5 h tuntia pk-vauhtista lenkkiä, etenkin takareidet olivat aika jumissa edellispäivän BodyPump-tunnista. En ollut muutamaan kuukauteen käynyt pumppi-tunnilla ja sen kyllä huomasi sitten seuraavana päivänä lihaskipuna. Perjantain juoksun aikana takareidet kuitenkin vähän vetreytyivät ja juoksu oli aika helpohkon oloista, pitkästä aikaa juoksin Vanhankaupunginlahden ympäri ja se on kyllä tosi kiva ja rauhallinen reitti.

Lauantaina edessä oli Viikin Viitosen Indie-kisa, eli juostiin sama 5 kilometrin matka, mutta juoksijat ottivat itse aikansa ylös. Takareisissä tuntui edelleen torstain pumppi, mutta muutaman kilometrin lämmittelyn aikana ne vähän vetreytyivät taas ja juostessa ne eivät juurikaan tuntuneet. Puoliltapäivin kisan startatesssa meitä lähti matkaan yhteensä kuusi juoksijaa, 5 miestä oli lisäkseni juoksemassa. Jo heti alusta alkaen pidin viimeistä sijaa, sen verran kovempaa vauhtia muut menivät. Tavoitteenani oli yrittää juosta 4:05-4:10 min/km vauhtia, mutta ei oikein vain irronnut jaloista tuota vauhtia. Ensimmäinen kilometri meni aikaan 4:11 ja toinen 4:12 eli "ihan ok" vauhteja, ei ainakaan liian kova aloitus. Kolmas kilometri oli koko kisan hitain, 4:20 ja sitten sain vähän kiristettyä vauhtia takaisin 4:11 min/km vauhtiin. Viimeinen kilometri meni aikaan 4:14. Loppuajaksi tuli 21:10 eli 12 s hitaammin kuin pari viikkoa sitten. Kropassa varmaan painoi vielä viikon takainen HCR ja edeltävän päivän 15 kilometrin juoksu ja eipä alla nyt kovin kevyt viikko muutenkaan ollut. Joka tapauksessa tarkoitus oli tästä juoksusta saada kovatehoinen treeni ilman mitään keventelyitä. Ja tulipa kerrankin oltua viimeinen juoksukisassa, en olisi tällaista päivää uskonut tulevan! :D

Uimastadion
Siirtymiset kotoa Viikkiin ja takaisin tuli hoidettua pyöräillen ja kilometrejä tästä kertyi 13,8. Iltapäivällä kävin vielä uimassa ensimmäistä kertaa tänä vuonna Uimastadionilla. Oli ihan mukavaa vaihtelua uida pitkällä radalla ulkona, kausikortti tuli myös tuonne hommattua eli vielä pitäisi ainakin 29 kertaa siellä käydä, jotta tuo kortti tulisi kannattavaksi :) Lauantaina tuli uitua pari kilometriä ja pidin useamman tauon, kun aiemmin päivällä oli jo tullut urheiltua kovaa.
Uimastadionin sisäänkäynti
Sunnuntaina oli sitten tiedossa pitkä pyörälenkki, alun perin oli suunniteltu polkemista Porvooseen ja takaisin, jolloin siitä olisi kertynyt noin 100 kilometrin lenkki. Porvoossa päädyttiin kuitenkin tulla vähän eri reittiä takaisin ja käytiin mm. Järvenpään kautta koukkaamassa. Kilometrejä kertyi yhteensä 137,3 ja lenkistä tuli toiseksi pisin lenkki mitä olen koskaan polkenut, ainoastaan Tour de Helsingillä on tullut poljettua pidempään. Aikaa polkemiseen meni noin 5,5 tuntia ja kotona ei kyllä tarvinnut miettiä, että josko olisi vielä käynyt jotain muuta vielä urheilemassa, sen verran mehut vei tuo pidempi lenkki :) Keskisyke pyöräilyssä oli 138.

Fillarilenkki
Lauantaiaamuna alkoi myös kolmen päivän pituinen Firstbeatin stressitesti, joka mittaa sykevälivaihtelua ja tuloksien perusteella näkee hetket, jotka ovat olleet palauttavia ja stressaavia. Mittari on käytössä myös öisin, niin se mittaa myös sitä kuinka palauttavaa uni on. Mittariin tuli nyt myös tallennettua urheilut lauantaiaamusta saakka, mielenkiinnolla odotan miten tuo 5 kilometrin kovatehoinen juoksu tai sunnuntain pitkä pyörälenkki näkyy siinä. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tuli myös nukuttua vähän huonosti, vähän tuntui kroppaa olevan vähän ylirasittunut ja sen luulisi jotenkin näkyvän noissa mittaustuloksissa. Tänään illalla on tiedossa vielä 1,5 h juoksulenkki yhden kaverin kanssa, jos tuota lenkkiä ei olisi sovittuna, niin tänään olisi kyllä ollut lepopäivän paikka. Toisaalta tulee nyt tuota stressimittaria hyödynnettyä vielä yhden juoksulenkin verran lisää. Huomenna on pakko kyllä pitää lepopäivä, edellinen lepopäivä oli viime viikon maanantaina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti