maanantai 15. joulukuuta 2014

Sisäpyöräilykauden avaus ja uintitreeniä


Viime viikosta tuli aika hyvä treeniviikko, eri lajeja tuli monipuolisesti tehtyä ja positiivista oli se, että olo oli myös aika virkeä pimeydestä ja harmaudesta huolimatta. Juostessa alkoi tuntua myös siltä, että kovempiakin vauhteja tekisi mieli alkaa taas juosta. Uimassa kävin viime viikolla peräti kahdesti eli oikeastaan tuplasin näillä kahdella uintikerralla koko syksyn uintimäärät. Yksi syy mikä pakotti lähtemään uimahallille oli se, että huomasin kortillani olevan 5 uintikertaa, jotka ovat menossa jouluna vanhaksi. Vielä pitäisi siis käydä vähintään se kolme kertaa uimassa ennen joulua, välillä pakko on hyvä motivaattori :) Uinti tuntui yllättävän hyvältä, melkein jopa siltä, ettei hirveästi olisikaan ollut taukoa uinnista. Vauhdit olivat paremmat mitä loppukesän aikana uidessa, mutta tämä varmaan johtui siitä, että kesällä uin uimastadikan 50 metrin altaassa ja nyt uin 25 metrin altaassa, joten päädyistä pystyi useammin ponnistamaan vauhtia. Molemmilla viime viikon uintikerroilla uin vain lähinnä perusuintia parin kilometrin verran ja koitin keskittyä syksyllä Kimiltä saatuihin tekniikkavinkkeihin, kuten käden asentoon ja hengitykseen. Pari kertaa vedin myös 200 metrin vedot lättäreillä. Ensimmäisellä uintikerralla yksi sammakkouimari eksyi nopeiden radalla ja tätä kaveria sai sitten koko ajan ohitella. Hitaampien radalla olisi hyvin ollut tilaa, mutta sitkeästi tuo sammakkouimari pysytteli nopeiden radalla vaikka muut uivat altaan kolmeen kertaan päästä päähän samassa ajassa mikä tältä sammakkouimarilta meni altaan uimiseen kerran päästä päähän. Tokalla kerralla sai puolestaan ihan kivasti uida nopeiden radalla ja hitaammat uimarit päästivät välillä päädyissä ohi.
Trainerilla polkemista varten hankin erikseen oman trainerirenkaan
Lauantaina tein elämäni ensimmäisen traineritreenin. Aamun räntäsade ei oikein houkutellut lähtemään ulos, joten päädyin laittamaan maantiepyörän kiinni traineriin ja tekemään ensimmäisen kunnollisen traineritreenin sillä. Keväällä olin vain lähinnä kokeillut tuota traineria, mutta varsinaista treeniä en sillä ollut aiemmin tehnyt. Leffaa katsoessa vedin kahden tunnin pk-treenin, jossa koitin pitää kadenssia lähempänä 90:iä ja sykkeen pk-alueella. Treeniä varten availin pari ikkunaa ja laitoin pattereita pienemmälle, mutta silti aika hikistä touhua tuo sisällä pyöräily oli. Loppujen lopuksi aika kivuttomasti kaksi tuntia vierähti trainerin päällä. Huomasin kuitenkin, että pyöräilykunto ei ole ihan samalla tasolla mitä se kesällä oli, joten ei olisi tosiaankaan pahitteeksi polkea tuolla trainerilla useammin. Lähiaikoina pitäisi sitten viimein tehdä 20 minuutin FTP-testi trainerilla, jotta saisin vähän enemmän irti keväällä hankkimastani tehomittarista.

Maantiepyörä viritettynä harjoitusvastukseen, kokeilussa oli ensi kertaa myös tuo teline eturenkaan alla ja toimi kieltämättä kirjapinoa paremmin
Näiden treenien lisäksi kävin kerran BodyPump-tunnilla sekä kerran salilla, molemmilla kerroilla juoksin kotoa salille ja takaisin. Viikon ainoan kunnollisen juoksulenkin kävin vetämässä sunnuntai-iltana Keskuspuistossa, juostessa huomasi, että lauantain traineritreeni ja uinti sekä illan pikkujoulut painoivat ja vauhti oli aika hidasta. Hitaasta vauhdista huolimatta juoksu ei kuitenkaan ollut tahmeaa, vaan tuntui hyvältä juosta raikkaassa ilmassa Keskuspuiston hiekkateillä. Ennen lenkille lähtöä väsytti sen verran, että pohdin kotiin jäämistä. Koitin pirteän värisillä juoksuvaatteilla huijata itselleni energisemmän olon, tätä olen koittanut harrastaa paljon etenkin nyt tähän pimeimpään vuodenaikaan ja välillä se kyllä toimii :) Juoksulenkin aikana ja sen jälkeen oli hyvä fiilis ja olin tyytyväinen, että päätin lähteä laiskotuksesta huolimatta ulos. Treenitunteja kertyi viime viikolla ihan mukavasti vaikka pidinkin kaksi lepopäivää. 
Täksi viikoksi ilmoittauduin mukan yhteen ravintopäiväkirja-analyysiin, koko viikon ajalta kuvaan kaikki syömäni ruoat sekä juomani juomat ja lähetän ne Meal Tracking -palveluun. Sinne kirjaan myös liikunnat ja näiden perusteella saan sitten analyysin ruokavaliostani. Kuvasta löytyy tämän aamun aamiainen eli puuroa raejuuston ja puolukoiden kanssa sekä monivitaamiiniporetabletti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti