sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Pyöräilykuulumisia

Nykyisellä asuinseudullani on kyllä ihan unelma fillaroida ja voin viimein todeta, että tykkään pyöräilystä ja että menen mielelläni pyöräilemään. Viime kesänä ei ollut ihan samoja fiiliskiä, kun ensimmäistä kesää tuolla maantiepyörällä ajelin. Huonosta ajoasennosto johtuen yläkroppa ja varpaat puutuivat ja lisäksi satula hiersi eivätkä säätkään aina olleet niin upeita. Pyörää ajoin enimmäkseen ala-asennosta, kun jotenkin tuntui etten kahvoilta ajaessa saanut tarpeeksi hyvin jarruista kiinni tarvittaessa ja ala-asento tuntui vakaammalta vaikka se kävikin yläkroppaan aika lailla. Lähes kaikilla pyörälenkeillä yläkroppani väsähti ennen jalkoja, joka kertoo että ajoasentoni oli kaukana optimaalisesta. Välillä mietinkin, että tuliko turhaan hankittua kallis pyörä ja monesti mietin kanssa, ettei tämä laji ole minua varten. Hawaiin reissulla vuokrapyörällä ajaessani tein havainnon, että maantiepyöräily voi olla mukavaakin ja suurin syy tällä oli paremmalla ajoasennolla. Vuokrapyörän satula tai pikemminkin satulan säätö sopi minulle hyvin ja tästä syystä se hiertänyt ja lisäksi oli helpompi ajaa kahvojen päältä ja vähitellen opinkin jarruttamaan kahvojen päältä, joka oli erittäin haastavaa viime kesänä minulle :D

Lähiseutujen maisemia
Täällä Kaliforniassa pyörää kasatessani rupesin miettimään, että olisikohan omassa pyörässäni satulan säädöissä parantamisen varaa. Siirsin satulaa vähän eteenpäin ja laskin sen nokkaa aavistuksen alemmas. Näillä säädöillä ajomukavuus parantui todella merkittävästi! Satula ei enää hiertänyt ja ajoasento oli helppo ottaa kahvoilta ala-ajoasennon sijasta. Olisi pitänyt jo viime kesänä tajuta kokeilla muuttaa satulan säätöjä, niin olisi tullut vältyttyä lukuisilta puutumisilta ja satulahiertymiltä. Toisaalta en silloin tiennyt paremmasta, joten ajattelin että nuo ongelmat johtuivat vain tottumattomuudestani ajamiseen. Onneksi tule kokeiltua noita uusia säätöjä, olin jo alkanut katsella uuttaa satulaa, kun ajattelin ettei tuo nykyinen sopinut minulle.

Tykkään kyllä kun täällä on niin vihreää joka suunnassa
 Täällä pyöräily on kyllä helppoa kun autoteillä menee todella paljon pyöräkaistoja ja säät ovat hyviä, pukeutumista ei tarvitse liikaa miettiä. Vetäisee vaan pyöräilyshortsit jalkaan ja pyöräilypaidan ja menoksi. Toki aurinkorasva on hyvä muistaa :) Kävin tänään polkemassa 75 kilometrin pituisen lenkin ja aika lenkin alkupuolella onnistuin hapottamaan reiteni mäkisellä vuoristoreitillä ja tästä sain kärsiä sitten loppulenkin ajan, pitää kyllä selkeästi tehdä enemmän noita mäkitreenejä. Täällä se on kyllä helppoa, ylämäkeä on mahdollista polkea useamman kilometrin verran putkeen eli mäet eivät heti lopu kesken :) Olen kyllä niin fiiliksissäni täällä pyöräilystä, mukavia maisemia, hyvät tiet, aurinkoiset ja lämpöiset säät, ja todella paljon muita pyöräilijöitä liikenteessä. Tänäänkin näin kymmeniä ellen satoja pyöräilijöitä polkemassa samoilla reitellä kanssani.

Pyörän satulaan täällä tulee noustua päivittäin, kun poljen sillä töihin ja takaisin ja sitten välillä neljän kilometrin päässä olevalle YMCA:lle salille, bodypump-tunnille ja/tai uimaan. On kyllä tehnyt todella hyvää minulle pyöräilijänä kehittymisenä ottaa pyörä alle päivittäin, nykyään pyöräilyyn lähteminen on paljon helpompaa ja nopeampaa kuin ennen. Viime kesänä vähän aina aristelin lähteä polkemaan ja tuntui, että pyörälenkille lähteminen vaati aina hirveästi valmistautumista yms.

Lähikatuja
Toivottavasti teilläkin on siellä Suomessa ja muualla päin maailmaa lähtenyt pyöräilykausi hyvin käyntiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti