tiistai 9. joulukuuta 2014

Pyöräilykauden jatkoa


Koskaan ei kannata sanoa ei koskaan :) Keväällä vielä olin kovasti sitä mieltä, etten hankkisi koskaan maastopyörää ja että pyörälenkille voisi mennä vain lähinnä hyvillä keleillä eli maan ollessa kuiva ja ilman ollessa sopivan lämmin. Ihmismieli on kuitenkin muuttuvainen ja maastopyörä lähti sitten tänä syksynä kaupasta kotiin. Marraskuun lopulla tuli triathlonin merkeissä heitettyä fillarilenkki räntäsateessa tuolla maastopyörällä ja viime viikonloppuna kävin polkemassa kahden tunnin lenkin. Hyvillä varusteilla on tuo pyöräily ihan miellyttävää puuhaa myös huonommallakin kelillä. Olen tosin erehtynyt laittamaan näillä fillarilenkeille vähän turhankin paljon varustetta päälle, alussa on yleensä ollut liian kuuma ja lopussa kylmä, kun hikoilun myötä vaatteet ovat kostuneet. Vielä on vähän opeteltavaa, että kuinka paljon pitää laittaa vaatetta lähtiessä vähän viileämmällä kelillä fillaroimaan. Juoksussa puolestaan tiedän aika tarkkaan paljon kannattaa millekin kelille laittaa vaatetta päälle, pyöräilyssä tulee ehkä helposti liioiteltua sen vaatemäärän kanssa. Joka tapauksessa on ollut kivaa ajella pyörälenkkejä ja nyt on tullut poljettua vähän uusia reittejä. Maantiepyöräkauden päätin kohtalaisen aikasin tänä vuonna, suurin piirtein samoihin aikoihin, kun ylirasitus tuli päälle. Elokuun lopussa taisi tulla ajettua viimeinen pitkä lenkki. Sen jälkeen treeni on ollut varsin juoksupainotteista, joten maastopyörällä ajelu on tuonut nyt kivaa vaihtelua.

Hankin vähän täydennystä foam roller -kokoelmaani, tämän käyttö on aika tuskallista :D
Vauhdit maastopyörällä ovat aika hitaita ja onkin ollut vähän totuttelemista siinä, että kaupunkipyörälläkin ajelen kovempia vauhteja. Tosin hidas vauhti saattaa myös jonkin verran johtua vähäisestä pyöräilymäärästä viime kuukausina eli ihan kaikesta en voi pyörää syyttää. Viime viikonloppuna fillarilenkillä rupesin myös vähän pohtimaan cyclocrossin hankkimista, jotta saisi vähän lisää vauhtia talvikauden lenkkeihin. Mutta ehkäpä pärjään kuitenkin vielä toistaiseksi kolmella pyörällä ja muutenkin cyclocrossin sijasta pitäisi mieluummin ensin hankkia triathlonpyörä. Alan vähitellen ymmärtämään sitä, että pyöräilijöillä oikea määrä pyöriä on n+1 (jossa n on nykyisten pyörien lukumäärä) :D Kaupungissa asuessa säilytystilan puute myös vähän rajoittaa noita pyörähankintoja. Kotonani löytyy myös varusteet sisäpyöräilyyn eli traineri ja maantiepyörä tehomittarilla, mutta ulkourheilu on toistaiseksi houkutellut enemmän. Pitää ehkä alkaa toivomaan huonompia kelejä, jotta tuo trainerilla ajo alkaisi houkuttelemaan enemmän.

Viikonloppuna kävin myös salilla ja koska salilla ei ollut alkuun ketään muuta paikalla, niin kehtasin napata sali-seflien
Loppuviikosta saan taas käyttööni kolmeksi päiväksi Firstbeatin stressimittarin. Viimeksi tein tuon kolmen päivän stressitestin toukokuussa ja nyt otin sen uudestaan lähinnä siksi, että voisin mahdollisesti yrittää tarkastella, että näkyisikö ylirasituksen merkkejä vielä siinä. Olotila on selkeästi kohentunut alkusyksystä ja tuntuu, että kroppa on alkanut ottaa treeniä paremmin vastaan ja myös palautuminen tuntuu sujuvan hyvin. Olen kuitenkin edelleen pitänyt tarvittaessa ylimääräisiä lepopäiviä ja kovin kovia treenejä en ole tehnyt, vaan paino on ollut peruskunnossa ja lihaskunnossa. Viime viikolla kävin myös mittaamassa veriarvot ja hemoglobiini olikin tullut kivasti ylöspäin, vaikka onkin vielä selkeästi alhaisempi kuin mitä se normaalisti on ollut. Suunta on joka tapauksessa oikea ja rautakuuria aion jatkaa yhä. 
Verikokeissa käyty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti