torstai 24. lokakuuta 2013

Kisakalenterin suunnittelua


Jotkut ovat ehkä huomannetkin, että olen lisännyt oman sivun tämän vuoden ja ensi vuoden kisoille. Tämän vuoden kisakalenteri sai vielä vähän päivitystä, kun ilmoittauduin ensi lauantaina juostavaan 5 kilometrin kisaan. Kisa on Halloween -teemalla eli sinne saisi myös pukeutua ja paras asu palkitaan. Itse ajattelin kuitenkin keskittyä vauhtiin ja kovan juoksuajan tekemiseen. Viime vuonna juoksin ensimmäistä kertaa 5 km kisan Viikin Vitosessa ja se kulki silloin aikaan 22.12. Tänä vuonna 10 kilometrin kisassa ensimmäinen puolisko kulki aikaan 21.29 eli kehitystä viime vuodesta on tapahtunut. Lauantaina olisi tarkoitus saada juoksu menemään alle tuon 21.29 ajan eli varmaan lähden suurinpiirtein 4:10-4:15 min/km vauhtia juoksemaan. Kisapäivänä sitten näkee, että lähteekö jaloista tuollaista vauhtia irti. Kisan reitti on tasainen, mutta siinä on monia 90 asteen käännöksiä. Kisa-aamuna saa tällä kertaa nukkua vähän pidempään, kun startti on "vasta" kello kymmenen aamulla. Kisapaikka on noin 10 kilometrin päässä ja pyörällä olisi tarkoitus tälläkin kertaa mennä kisapaikalle. Varmaan laitan herätyksen seitsemäksi soimaan aamulla.

Viime sunnuntain pyörälenkiltä
Ensi vuodelle olen jo jonkin verran hahmotellut kisoja ja kolmeen jo ilmoittautunut. Joroisten puolimatkan triathlonille ja sitten kahdelle puolimaratonille, Helsinki City Runille ja Helsinki Half Marathonille. Näistä jälkimmäinen on kokonaan uusi tapahtuma, joten jännityksellä ootellaan vielä kisan startti-aikaa ja reittiä. Pari muuta kisaa olen merkannut myöskin  tuonne ja näiden perässä on vielä kysymysmerkki, sillä kumpaakaan en ole vielä ilmoittautunut. Helsinki City Maratonille todennäköisesti menen, olen juossut sen seitsemän kertaa ja tänä vuonna tuli ensimmäinen välivuosi tämän ulkomaankomennuksen takia. Vaikka reitiltään tuo Helsingin maraton ei olekaan helpoin, tykkään siitä kisasta ja se vähän niin kuin kuuluu kesän ohjelmaan.

Näiden edellä mainittujen lisäksi tarkoitus olisi osallistua lyhyempiin triathlon-kisoihin, kuten Helsinki Triathlonin järjestämiin rykäisyihin, sekä lyhyempiin juoksukisoihin kuten 5 ja 10 kilometrin kisoihin. Syksymmällä varmaan menen vielä jonkun puolimaratonin juoksemaan. Vuodelle 2015 olisi suunnitelmissa osallistuminen triathlonin täysmatkalle ja tavoitteena olisi päästä maaliin alle 12 tunnissa. Kisapaikka olisi tarkoitus päättää ensi keväänä, jotta osaan sitten olla ajoissa liikenteessä kun ilmoittautuminen kisaan avataan.

Halloween on muuten näkynyt täällä katukuvassa jo useampi viikko sitten, omakotitalojen pihat ovat täyttyneet kurpitsoista ja muista halloween-koristuksesta. Näitä on hauska katsoja töihin pyöräillessä :) Joulun lähestyessä pihat todennäköisesti täyttyvät erilaisista jouluvaloista ja -koristeista.

Kurpitsoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti