keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Katse seuraavaan kauteen


Tämän vuoden kisat on aika lailla taputeltu, joihinkin pienempiin kisoihin saatan vielä ottaa osaa, kuten joulukuussa juostavaan Aktia Cupiin, mutta pääkisat on kuitenkin jo vedetty, joten on hyvä hetki alkaa vähän miettiä, että mitä sitä oikein ensi vuonna tekisi. Alun perin suunnittelin osallistuvani täysmatkan triathlonille ensi vuonna, pupu meni kuitenkin pöksyyn ja päätin siirtää tätä tavoitetta vielä vuodella eteenpäin. Suurin syy tälle päätökselle oli syksyllä vallinnut ylirasitus ja luottamuksen lasku oman kunnon suhteen. Ensi vuonna ei kuitenkaan olisi tarkoitus ottaa vain rennosti, vaan jatkaa matkaa nopeammaksi ja kestävämmäksi kuntoilijaksi :)
Syksyä Chicagon suunnilla
Ensi vuoden kisojen suhteen olen lyönyt lukkoon (eli nimi lukee jo ilmoittautuneiden listassa) kolme kisaa. Toukokuussa on taas Helsinki City Run ja kesäkuun alussa Helsinki Half Marathon. Myös Joroisten puolimatkalle on suunta ensi kesänä. Näiden lisäksi mietinnässä on myös jokin toinen triathlonin puolimatka sekä myös ainakin yksi maraton. Maratonin suhteen olen harkinnut Helsinki City Marathonia, jossa on ensi vuonna uusi reittikin. Samaan aikaan on kuitenkin vielä triathlonkausi käynnissä, joten parempi ajankohta maratonille voisi olla myöhemmin syksyllä. Tällöin esimerkiksi Vantaan maraton olisi vaihtoehtona. Myös maratonin juokseminen ulkomailla on esillä, kohteina ovat olleet esillä ainakin Prahan ja Reykjavikin maraton.

Näin Jenkeissä
Näiden kisojen lisäksi suunnitelmissa olisi osallistua useampaan lyhempään kisaan, kuten kymppeihin ja vitosiin, sekä Helsinki Triathlonin harkkakisoihin. Myös varmaan Vuosaarijuoksuun menen juoksemaan puolimaratonin, järjestäjät lupailivat ilmaista osanottoa kisan voittajille ja täytyyhän tämä tarjottu etu hyödyntää :) Muutenkin tuo Vuosaarijuoksu oli kivanhenkinen tapahtuma, joten senkin puolesta sinne olisi mukava mennä.

Lunta tuli Helsingin kaduille
Tällainen olisi siis vähän hahmotelma ensi vuoden kisoista, kisakalenteri tulee vielä päivittymään tulevina kuukausina ja etenkin noita pienempiä kisoja saatan ottaa mukaan lyhyelläkin varoitusajalla. Tällä erää olen treeneissäni keskittynyt peruskuntoon ja lihaskuntoon. Olen nyt pyrkinyt pari kertaa viikossa joko salille tai BodyPump-tunnille. Viime viikon maanantaina kävin yli puolen vuoden tauon jälkeen BodyPumpissa ja lopputunnista lihakset tärisivät väsymyksestä, tätä fiilistä olinkin jo kerennyt kaivata! Maanantain treeni tuntui vielä pitkälle viikkoa lihaksissa. Peruskuntotreeniä on puolestaan kertynyt juoksun merkeissä, pyöräilyn ja uinnin suhteen pitäisi vähän taas aktivoitua. Lisäksi arkisin kävelyä kertyy yhteensä tunnin verran, kun olen nyt kävellyt töihin ja töiden jälkeen kotiin. Matkaa suuntaansa on reilut kolme kilometriä.

Maastojuoksulenkkarit
Toissaviikon vietin työmatkalla Jenkeissä ja jet lagin takia heräsin monena aamuna aikaisin. Hyödynsin nämä aamut menemällä salille tunniksi, juoksin alkuun puoli tuntia matolla ja perään tein puolen tunnin salitreenin. Kyseessä oli kohtalaisen lyhyt visiitti, kun vietin kohteessa vain viisi yötä. Viime viikonloppuna piti taas totutella parin vuoden tauon jälkeen juoksemaan lumessa,  kun tänne Helsinkiinkin satoi lunta. Nastalenkkareita en kuitenkaan vielä kaapista kaivanut esiin, vaan kokeilin ensimmäistä kertaa keväällä hankkimiani maastojuoksulenkkareita. Lumi on nyt taas jo sulanut pois, mutta eiköhän kohta löydy taas käyttöä nastalenkkareille.

Adidasheimon sivuilta voi muuten käydä lukemassa vähän sepustusta syksystäni ja Amsterdamin maratonista:  http://adidasheimo.com/blog/Syksy-prjctAmsterdamin-parissa 

Posket punaisina vuoden ensimmäisen lumilenkin jälkeen

2 kommenttia:

  1. Heippa! :) Löysin vasta nyt tänne sun blogiin, vaikka olenkin sua Instagramissa seuraillut jo jonkin aikaa! Kiva lukea sun treenisuunnitelmista ensi vuodelle, itselläkin ne jo mietinnässä! Mukavaa viikonloppua sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukemaan mun höpinöitä :) Pitää tosiaan kehittää itselleen jotain kivaa odotettavaa näinä pimeinä marraskuun päivinä. Kivaa viikonloppua myös sulle!

      Poista