keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Ylimenokautta


Maratonin jälkeen on ollut vähän hiljaista urheilurintamalla, muuta ohjelmaa on sen sijaan riittänyt. Ensimmäisen maratonin jälkeisen viikon otin todella kevyesti, poljin vain pari kertaa työmatkat ja kävin kerran uimassa. Lisäksi ohjelmaan mahtui krav maga-lajikokeilu, tämä oli tosin osana yhden kaverin polttariohjelmaa. Viime viikolla tein jo paluun juoksun pariin juoksemalla peräti kolme lenkkiä, ensimmäinen juoksu tuntui todella hyvältä ja kevyeltä, olinkin jo kaivannut juoksemista. Muutkin lenkit tuntuivat ihan hyviltä ja koitin juosta vain pk-sykkeillä. Kolmannella lenkillä juoksin Helsingin rantoja pitkin ja sain vähän lisähaastetta kovasta vastatuulesta. Kävin myös pitkästä aikaa tekemässä salitreenin, etenkin selkäni oli tuota treeniä kaivannut. Amsterdamin maratonin lähestyessä olin keskittynyt vain juoksuun ja uinnit sekä salitreenit olivat jääneet pois ja tämän tunsin kyllä hyvin selässäni. 
Fiksun näköistä touhua kaverin polttareissa
Loppuviikko puolestaan meni reissujen parissa, ensin tein yhden yön visiitin Tallinnaan ja viikonlopuksi oli tiedossa kaveriporukan yllärireissu. Olin saanut ohjeeksi vain ilmestyä lentokentälle tiettyyn aikaan perjantai-iltapäivällä käsimatkatavaroiden ja passin kera. Viikonlopun matkakohde selvisi vasta turvatarkastuksessa ja Köpikseen siis päädyimme lähtemään. Meitä oli tässä porukassa yhteensä 7 henkeä ja kahdella oli matkanjärjestäjän hattu päässä. Koko viikonloppu jatkui samaan tyyliin, tulevasta ohjelmasta ei tihkunut tietoja etukäteen. Reissun aikana tuli syötyä hyvin, ensimmäisenä iltana oli 12 ruokalajin illallinen ja toisena ilta 8 ruokalajin illallinen. Nälkää ei todellakaan tarvinnut nähdä. Ruoan lisäksi ohjelmaan mahtui mm. Tivolissa käynti, veneretki, brunsseja ja visiitti vanhalle Carlsbergin tehtaalle.
Kurpitsakoristelua Köpiksessä
Carlsbergin laatikoita
Tällä viikolla on tarkoitus vähän nostaa urheilun määrää, mutta vetää silti lähinnä vain pk-sykkeillä ja tehdä pari salitreeniä. Lauantaina joudun tosin käydä vähän raastamassa viiden kilometrin verran Viikin Viitosessa. Ennätyksiä en tästä juoksusta odota, sillä en ole pitkään aikaan juossut kovia vetoja tai edes juossut tuolla viiden kilometrin kisavauhdilla. Mutta kovatehoisen treenin tuosta ainakin saa. Ensi viikko vierähtääkin taas työmatkan parissa, mutta sen jälkeen olisikin tarkoitus aloittaa jonkinlainen peruskuntokausi.
Köpis
Tuulimylly
Adidasheimon prjctAmsterdamin treenit ovat nyt muuten päättyneet. Nopeasti on syksy mennyt ja loppukesästä alkanut prjctAmsterdam huipentui lokakuun puolessa välissä juostuun Amsterdamin maratoniin. Oli hienoa olla tässä porukassa mukana ja saada myös valmennusta sekä tehdä uudenlaisia treenejä. Osa treeneistä oli sellaisia mitä en yksin olisi koskaan kuvitellutkaan tekeväni ja ylivoimaisesti ykköseksi näistä nousee treeni Eläintarhan urheilukentällä, jossa juoksimme kentän ympäri lähemmäs 50 kertaa! Valmentajamme Joonas oli varoitellut etukäteen, että oli tiedossa kova treeni, mutta silti en osannut odottaa mitään tuollaista. Välillä oli hyvä, että päivän treenin kuuli vasta paikan päällä, niin sitä ei voinut etukäteen liikoja miettiä. 
Köpiksen oopperatalo
Pakollinen matkaselfie
Juoksutekniikastani olen myös saanut arvokasta kommenttia ja kehittämistä siinä riittää edelleen. Jotenkin sitä luulisi, että kuka tahansa nyt osaa juosta, mutta kummasti oikea juoksutekniikka on aika haastavaa. Vähän haikealta tuntuu, kun prjctAmsterdam on päättynyt. Etenkin loppukesän kovia treenejä urheilukentällä kaipaan, niistä tuli aina lähdettyä kaikkensa antaneena hymyillen kotiin. Maratonin pienen aikaparannuksen lisäksi tuli prjctAmsterdamin aikana myös muitakin tuloksia. Paransin aikaan myös kympillä ja lisäksi saldona on myös elämäni ensimmäinen juoksukisavoitto Suomessa, matkana oli puolimaraton Vuosaarijuoksussa. Haasteista huolimatta syksy on ollut aika onnistunut.
Tivolin tunnelmaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti