perjantai 24. lokakuuta 2014

Uintioppilaana


Uinnissani ei ole pitkään aikaan oikein tapahtunut kehitystä ja jo vuoden verran olen pohtinut yksityistuntien ottamista, mutta olen ollut vähän aikaansaamaton asian suhteen :D En ole mikään erityisen hyvä uimari, kävin tosiaan keväällä 2012 uimakoulussa opettelemassa vapaauinnin, joten pitkää uintitaustaa minulla ei ole. Tiedän, ettei tekniikkani ole lähellekään täydellistä. En kuitenkaan osaa yhtään sanoa, että mitä teen uidessa väärin ja miten voisin parantaa tekniikkaani. Heinillä oli saman tyyppistä ongelmaa, joten päädyimme ottamaan yhdessä uintiopetusta Kim Harjulta.

Torstaiaamuna oli tiedossa aikainen herätys, sillä olimme sopineet uintitunnin Mäkelänrinteen uimahallille klo 7-8. Tulipa ainakin aloitettua päivä reippaasti! Alkuverkan jälkeen pääsimme tekniikkapläjäyksen pariin ja paljon uutta asiaa tuli esille. Aloitimme ihan perusteista eli kellunnasta. Seuraavaksi siirryttiin potkuihin ja jo asentoon ja potkuihin liittyvät korjaukset saivat uinnin tuntumaan sulavammalta. Teimme myös hengitysharjoituksia. Uutta itselleni oli, että hengittämisen jälkeen pään voi tuoda takaisin veteen kättä nopeammin. Myös käsivetoja ja niiden rytmittämistä harjoiteltiin. Uusia korjattavia asioita tuli sen verran paljon, että oli vaikea keskittyä niihin kaikkiin kerralla ja aina, kun keskittyi johonkin asiaan, niin sitten muut asiat vähän unohtuivat.

Näitä saatuja oppeja pitää koittaa vähän sulatella seuraavilla uintikerroilla ja sitten ottaa taas uudemman kerran oppituntia. Ehkä ensi kesään mennessä uinti voisi kulkea vähän paremmin ja sulavammin :) Ihmeen hyvältä uinti tuntui vaikka olin viimeksi käynyt uimassa syyskuun alkupuolella, kuin uimastadion oli vielä auki. Viime viikkoina tuli tosiaan karsittua kaikki "ylimääräinen" ja lähinnä vain juostua, mutta vähitellen olisi tarkoitus alkaa käydä uimassa taas pari kertaa viikossa. Vielä kuitenkin koitan ottaa iisisti ja levätä tarpeeksi, jotta viimein voisin päästä ylirasituksesta täysin eroon. Maratonin jäljiltä jalat ovat palautuneet hyvin, mutta muuten kroppa tuntuu vielä rasittuneelta. Seuraavien viikkojen aikana on tulossa muutama reissu sekä paljon muuta ohjelmaa, joten urheilulle ei jääkään ihan niin paljon aikaa kuin yleensä, joten nyt on hyvä aika levätä hyvällä omallatunnolla ja kerätä voimia uuden treenikauden aloittamiseen :) 

Ensi kesänä sitten taas Kuusijärvelle uimaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti