maanantai 26. tammikuuta 2015

Monipuolinen treeniviikko ja hyvin kulkevaa treeniä


Viime viikosta tuli varsin monipuolinen treeniviikko ja treenit myös tuntuivat kulkevan hyvin, kulku on täysin toista mitä viime syksynä, jolloin ylirasitus vaivasi. Enää ei tarvitse joka treenin yhteydessä varoa, että onko se liian kova rasitus kropalle. 
Viikon ensimmäinen hiihtolenkki takana
Maanantaina kävin hiihtämässä Oittaalla vajaan 17 kilometrin pituisen lenkin. Meno oli paljon hitaampaa mitä edellisellä viikolla Paloheinän tasaisella laadulla hiihdettäessä. Ylämäet olivat sen verran sohjoa, ettei suksi oikein luistanut niistä lainkaan ja tyylikkäästi haarakäynnillä räpelsin mäet ylös. Alamäet puolestaan olivat monessa paikassa tosi jäisiä ja ladut vähän heikkoja, pieniä pelkotiloja koinkin noita alamäkiä laskiessa ja pari kertaa onnistuin samassa alamäessä kaatumaankin. Kolmannella kerralla kuitenkin pysyin pystyssä tuossa samaisessa alamäessä vaikka olin ihan varma, että löydän itseni kohta vaakatasosta. Garminin palvelusta oli hauska katsoa kuinka vauhti laski 35 km/h -vauhdista nollaan noissa kaatumisissa. Etenkin ensimmäisen kaatumisen jälkeen aloin jännittämään kaikkia alamäkiä ja päästelinkin ihmisiä ohitseni laskemaan mäkiä ennen itseäni, siltä varalta jos sattuisin jälleen alamäessä heittämään itseni levyksi, niin en sitten tukkisi takana tulevien tietä. 
Salitreeniä lähes tyhjällä salilla
Tiistaina kävin kaverin kanssa Motivuksessa BodyPump-tunnilla, juoksin kotoa salille ja takaisin, niin sain yhteensä reilut 7 kilometriä verroja. Edellisen päivän hiihto tuntui jaloissa ja tuntui, että lihakset menivät normaalia helpommin täriseviksi. Keskiviikkona kävin Heinin kanssa vetämässä yhdistelmätreenin, ensin juoksimme noin tunnin verran ja sitten perään pari kilometriä uintia Märksyssä. Toimiva kombo! Keskiviikon uinnissa koitin keskittyä hyvään uintiasentoon ja osan uinnista uin lättäreillä sekä myös pullaria käyttäen. 
Perjantain salitreenistä, ei näy oikein muuta porukkaa :)
Torstaina oli sitten lepopäivä, olin vähän miettinyt jotain treeniä illalle joko juoksu- tai hiihtolenkin merkeissä, mutta työpäivä oli sen verran uuvuttava että päätin pitää lepopäivän. Perjantaina juoksin töiden jälkeen työpaikan salille, jossa vedin tehokkaan 45 minuutin salitreenin. Juoksua kertyi reilut 10 kilometriä. Salilla oli ihanan rauhallista treenata ja enimmäkseen olin yksin siellä salilla, tammikuun ruuhkat eivät tuolla työpaikan salilla onneksi näy :) 
Sunnuntain fillarilenkillä olin maastopyörällä liikenteessä
Lauantaina tuli vedettyä tuplatreenit. Ensin aamupäivällä käytiin Heinin kanssa Hakunilassa hiihtämässä. En ollut aiemmin siellä käynytkään hiihtämässä ja moni muukin oli lauantaina sinne eksynyt hiihtämään, joten hiihtäminen oli välillä aikamoista jonossa hiihtämistä. Luisteluhiihdon kulku tuntui paljon tahmeammalta verrattuna maanantaihin ja tuntui, ettei suksissa olisi ollut mitään luistoa. Kävimme pari kertaa hiihtämässä myös Hakunilan vajaan 5 kilometrin ladun, jossa oli vähän mäkiäkin. Ladut olivat paljon paremmassa kunnossa ja niiden laskeminen ei tuntunut läheskään yhtä pelottavalta mitä maanantaina Oittaalla. Vauhdit olivat myös kovemmat nyt lauantaina ja parissa mäessä sain yli 40 km/h-vauhdin. Hiihtolenkin pituudeksi tuli reilut 17 kilometriä. Hiihto tuli vedettyä aika korkeilla sykkeillä, keskisyke oli 169 ja luulisi, että noilla sykkeillä vauhtiakin olisi ollut, mutta totuus on jotain täysin muuta. Tekniikkani ei ole mitään tyylipuhtainta ja sukset eivät tosiaan tuntuneet luistavan yhtään, joten vein ne lauantaina sitten huollettavaksi. Toivottavasti seuraavalla kerralla suksi luistaisi vähän paremmin!

Pyöräilijä
Lauantai-iltana oli vielä Helsinki Triathlonin uintitreenit, jossa teimme erilaisia tekniikkaharjoituksia. Paljon on vielä kehitettävää uinnin saralla ja olen saanut noiden tekniikkatreenien tiimoilta uutta innostusta uintiin. Osa tekniikoista tuntuu välillä lähinnä hukkumisharjoituksilta, mutta hauskaa kumminkin on ja aika menee nopsaan siellä :) Sunnuntaina kävin pitkästä aikaa heittämässä pyörälenkin ulkona. Vauhdit ovat ihan eri luokkaa mitä kesällä maantiefillarilla. Poljin yhteensä 50 kilometrin lenkin ja on tuossa talvipyöräilyssä vielä vähän opettelemista, pieniä pelkotiloja onnistuin tässäkin lajissa kokemaan etenkin jäisillä röpelikoillä. Loppua kohden pystyin kuitenkin jo aika hyvin rentoutumaan pyörän päällä. Talvipyöräily tekee kyllä hyvää pyöränhallintataidoilleni, kun eikö se kehittyminen tapahdu siellä epämukavuusalueella :)

Talvipyöräilyn ihanuuksia: loskakuorrutus pyörässä ja jäätyneet varpaat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti