keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Treeniviikon sisältöä


Viime viikko oli taas varsin monipuolinen, joten ajattelin hieman kirjoitella siitä. Viikko käynnistyi lepopäivällä, kun sunnuntaina tuli tehtyä sen verran kova treenipäivä. Tiistaina olikin sitten tuplatreenipäivä. Aamulla tein tunnin salitreenin työpaikan salilla ja sillä oli hyvä käynnistää päivä. En ollutkaan pitkään aikaan tehnyt treeniä ennen työpäivää ja tätä voisi alkaa taas vähitellen harrastamaan enemmänkin etenkin, kun aamut alkavat olla valoisia, jonka myötä herääminenkin on helpompaa :) Illalla kävin vielä kaverin kanssa juoksemassa 1,5 tunnin lenkin pitkin Helsingin rantoja.
Hiihtokelit alkavat olla jo ohi
Keskiviikkoiltana kävin kaverin kanssa Hakunilassa hiihtämässä ja tästä hiihtokerrasta kerroinkin jo aiemmin, muutamat mustelmat tuli hankittua alamäissä kaatuessa. Ladut olivat jäisiä, joten luistoa kyllä löytyi ja noita kaatumisia lukuun ottamatta, hiihto sujui varsin mukavasti. Luksusta oli myös se, että sain kaveriltani kotoa kyydin laduille ja takaisin kotiin. Yleensä olen bussilla kulkenut nuo matkat kotoa hiihtolatujen luokse ja etenkin paluumatkalla tuppaa vähän jäätymään, kun hikisissä vaatteissa odottaa pysäkillä bussia. Onneksi sekä Paloheinän että Hakunilan ladut ovat vain yhden bussimatkan takana eli ei tarvitse missään vaihtaa toiseen bussiin tai muuhun kulkuvälineeseen. Hiihtoa keskiviikkona kertyi yhteensä noin puolitoista tuntia.

Sukset keräsivät lauantaina vähän loskaa
Torstaina kävin kokeilemassa vähän boulderointia yhden kaverin kanssa, kyseessä oli elämäni toinen boulderointikerta. Aiemmasta kerrasta oli kerennyt kulua jo lähemmäs viisi vuotta, joten en nyt sanoisi olevani mikään aktiiviharrastaja kyseisessä lajissa. Kaverini oli harrastanut tuota boulderointia vähän enemmän ja sainkin häneltä hyviä vinkkejä. Kiipeilin joitakin helpoimpia reittejä vain ja joillakin reiteillä tuli koettua pienoisia onnistumisen kokemuksia :) Aika nopeasti kämmenien iho meni helläksi tuosta kiipeilystä ja kiipeily muuttui sen seurauksesta aika epämukavaksi. Loppuun tein vielä vähän keskivartalotreeniä TRX-nauhoilla siellä boulder-keskuksessa. Kuljin juosten matkat kotoa tuonne boulderoimaan, joten sain torstaille mahdutettua myös puolen tunnin lenkinkin. Ihan hauskaa puuhaa tuo boulderointi on, aika paljon olisi tekniikassa vielä parantamisen varaa. Teen ihan liikaa käsillä töitä, kun pitäisi koittaa enemmän jalkoja hyödyntää.
Vesilätäkkö Hakunilassa
Ei näytä kovin talviselta enää
Perjantaina oli vähän väsyneempi päivä, joten kävin juoksemassa vain kevyen puolen tunnin lenkin. Melkein meinasin olla tekemättä lenkkiä, mutta olo kuitenkin virkistyi lenkillä. Lauantaina sitten oli jälleen tuplatreenipäivän vuoro. Mieli teki hiihtämään, joten tarkastelin netistä latutilanteita ja päätin suunnata jälleen Hakunilaan hiihtämään. Keskiviikon kaatumistraumat painoivat yhä pään sisällä, joten en uskaltautunut menemään kilpaladulle, vaikka olisi ehkä kyllä pitänyt pakottaa itseni sinne karistamaan pelkotilat. Ladut olivat paljon keskiviikkoa sohjoisempia ja suksi ei oikein tuntunut luistavan yhtä hyvin kuin keskiviikkona, joten todennäköisesti ne kilpaladun alamäetkään eivät olisi menneet yhtä vauhdikkaasti kuin keskiviikkona. Peltoladuilla yhdessä kohdassa oli myös iso lätäkkö ja sen yli hiihtäessä tuli huomattua, etteivät mononi pahemmin pidä vettä :D Pariin kertaan meinasin kompastua, kun suksi upposi sohjoon. Sää oli myös vähän sateinen, välillä tuli tihkua ja välillä räntäsadetta. Talvi ei tosiaankaan ollut lauantaina parhaimmillaan. Kyllä siellä laduilla nyt hiihtämään pystyi, mutta ei se ollut niin nautinnollista kuin edellisenä viikonloppuna aurinkoisessa pakkaskelissä. Hiihtoa kertyi jälleen noin 1,5 tunnin verran ja matkaa 22 kilometriä.

Ensimmäiseltä leijalautauilukurssikerralta
Lauantai-illalla oli jokaviikkoiset Helsinki Triathlonin uintitreenit Malmilla ja päätin ankeasta kelistä huolimatta mennä sinne maastopyörällä, kun sen kerta olin talvipyöräilyä silmällä pitäen mennyt hankkimaan loppusyksystä :) Suunnitelmissani on ollut alkaa kulkea noihin uintitreeneihin pyörällä ja viime viikonloppuna päätin ryhdistäytyä asian suhteen vaikka taivaalta satoikin räntää. Olihan se polkeminen vähän kuraista, mutta kevyt pyöräily tuntui tekevän hyvää aamupäivän hiihdon rasittamille jaloille. Matkaa yhteen suuntaan oli noin 9,5 kilometriä. Uintitreeneissä harjoiteltiin nyt vähän eri vauhdeilla uimista, joka on kyllä hyvä harjoitus itselleni, sillä yleensä minulla on lähinnä vain yksi vauhti, jolla uin. Lisäksi uimme myös räpylöillä ja niillä uinti on aika kivaa, kun pääsee niin paljon kovempaa :) Lisäksi delffaripotkuja tai niiden yritystä on niiden kanssa kiva tehdä. Uinnin ja saunan jälkeen oli sitten vielä edessä pyöräily takaisin kotiin. Kuten varmaan arvata saattaa, niin illalla oli aika väsynyt ja tyytyväinen olo :)
Leijan lennätystä harmaassa kelissä
Sunnuntaiaamupäivä piti alun perin viettää leijalautailukurssilla, mutta huonosta kelistä johtuen tähän tuli muutoksia lauantai-iltana ja kurssin jatko siirtyi eteenpäin. Ensimmäisen osan siitä kävin jo aiemmin ja silloin harjoittelimme leijan lennättämistä. Tuuli kuitenkin hyytyi, joten leijan lennättäminen laudan kanssa siirtyi eteenpäin. Saa nähdä pääsenkö vielä tänä talvena tuota kokeilemaan. Joka tapauksessa kurssin sijasta kävin aamupäivällä Motivuksessa BodyPump-tunnilla ja sai jälleen kyllä hyvät tärinät päälle lihaksiin :) Alkulämpäksi juoksin kotoa tuonne Motivukseen ja saman pituisen loppuverran tein tunnin jälkeen. Olen huomannut, että tuo lyhyt 3,5 kilometrin juoksu tunnin jälkeen tekee ihan hyvää pumpin rasittamille lihaksille. Sunnuntai-iltana kävin vielä kaverin kanssa Keskuspuistossa juoksemassa 1,5 tunnin juoksulenkin. Kenkävalinta ei ollut ihan optimi, sen verran jäisiä pätkiä osui vastaan, että nastalenkkarit olisivat tarpeen. Taidan toistaiseksi juoksennella noita sulia Helsingin rantoja pitkin ja odotella, että Keskuspuiston reitit sulaisivat täysin.
Viikonloppuvieras ja raadeltu hai

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti