keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kisakalenterin hahmottelua

Tämän vuoden kisakalenteri alkaa vähitellen hahmottoa. Jonkinlaisia pääkisoja tulevat olemaan kevään ja alkukesän puolimaratonit, kesän puolimatkan triathlon Joroisissa ja syksyllä maraton. Näiden lisäksi osallistun myös lyhyempiin kisoihin sekä juoksussa että triathlonissa. Ajattelin myös päästä yli pyöräkisatraumoistani ja osallistua ehkä jopa kahteenkin pyöräkisaan, kehittyminenhän tunnetusti tapahtuu epämukavuusalueella :) Myöskin työpaikan tarjoama sponssorointi pyöräkisojen osallistumismaksujen suhteen edesautti päätöstäni osallistua kolmen vuoden tauon jälkeen pyöräkisaan.

Vuonna 2012 kävin polkemassa Tour de Helsingin ja meno oli siellä aika hurjaa kaikkine kolareineen ja olin itsekin mukana pienessä kasassa. Tästä tapahtumasta jäi sellainen, ettei enää koskaan uudestaan. Jenkeissä kävin kuitenkin ajamassa yhden vajaan 100 kilometrin kuntoajon, tässä ei kuitenkaan ollut ajanottoa, joten se muistutti enemmän ryhmäajoa kuin kisan ajamista.

Pyörätreeniä on tullu ihan liian vähän tehtyä treinerin päällä, mutta ehkä se pyöräkunto vielä löytyy ennen kesää..
Tälle vuodelle olen kaavaillut osallistumista toukokuussa Keravan kevätpolkaisuun, tosin edellisenä päivänä juoksen myös HCR:n, joten ihan verenmaksu suussa -vauhtia ei taida heti seuraavana päivänä irrota. Mutta tarkoitus olisi koittaa ottaa se vähän rennommin ja hakea tuntumaa kisa-ajamiseen vaikka numerolappu kyljessä poljetaankin:)

Toiseksi pyöräkisaksi olen miettinyt Tour de Helsinkiä, joka ajetaan elokuun viimeisenä sunnuntaina. Viime vuonna ajoin ns. varjo-TDH:n, kun fillaroimme kaveriporukalla reitin päinvastaiseen suuntaan samaan aikaan kuin varsinainen kisa oli käynnissä. Jollen osallistu itse TDH:iin, niin ainakin vähintään tuon varjo-TDH:n ajan.

Tämän vuoden ensimmäinen puolimaraton on tosiaan tuo HCR eli Helsinki City Run ja se juostaan toukokuun puolessa välissä. Reitti ei ole kauhean nopea ja iltapäivän lähtöajat toimivat kohdallani vähän huonosti, mutta silti tähän kisaan päädyn joka vuosi ilmoittautumaan.. Tavoitteena oli nyt vähintään juosta viime vuotta parempi aika.
Viime viikonloppuna olin työpaikan hiihtoreissulla Tahkolla ja sain taas vähän tuntumaa lumilautailuun :)
Toinen puolimaraton on Helsinki Half Marathon eli HHM, joka juostaan kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Eli kolmisen viikkoa jää näiden kahden puolimaratonin välille, se on vähän ehkä niukka, mutta tällä mennään.

Heinäkuussa on sitten kesän pääkisa eli Joroisten triathlon. Tavoitteenani olisi saada viime vuoden ajasta pois 10-20 minuuttia. Hyvänä päivänä uskoisin tämän olevan ihan realistista, mutta katsotaan kuinka käy :)

Joroisten jälkeen onkin sitten vähän hiljaisempaa, seuraava kisa saattaa olla vasta se elokuun loppupuolelle kaavailemani Tour de Helsinki. Syyskuun alussa sitten juoksen todennäköisesti joko kympin tai puolimaratonin Vuosaarijuoksussa. Tosin saatan vielä harkita, että lähtisin Tallinnaan juoksemaan maratonin kaveriporukalla. Jos maratonia ei tule Tallinnassa juostua, niin sitten menen Vantaalle lokakuussa juoksemaan maratonin. Maratonilla tämän vuoden tavoitteena olisi saada hilattua sitä aikaa lähemmäs 3.20 -lukemaa.

Näiden mainitsemieni kisojen lisäksi tiedossa on ainakin myös Viikon Viitosta, Espoon rantakymppiä ja Helsinki Triathlonin harkkakisoja.

Ihana aurinko <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti