perjantai 24. heinäkuuta 2015

Loppuvuoden kisakalenteri ja vähän myös ensi vuottakin


Kisoissa on tänä vuonna tullut jo käytyä ahkerasti ja myös hyviä tuloksia on niistä saatu! Kisakausi ei ole kuitenkaan vielä ihan lähiviikkoina päättymässä, vaan loppukesälle ja syksylle on tulossa vielä monia kisoja. Ns. pääkisat ovat Turku triathlon elokuun puolivälissä ja tänne olisi tarkoitus mennä katsomaan josko puolimatka kulkisi alle viiden tunnin. Turun reitit eivät ole minulle tosin entuudestaan tuttuja, joten en osaa sanoa kuinka paljon rankempi pyöräilyreitti on Joroisiin verrattuna. Juoksureitti tuskin on rankempi kuin Joroisissa. Myös Aurajoen virtaus saattaa myös vaikuttaa uintivauhtiin. Hyvänä päivänä uskoisin, ettei tuo viiden tunnin alitus kuitenkaan ole mikään mahdottomuus :) Etenkin, kun alan koko ajan päästä paremmin sinuiksi tuon triathlonpyörän kanssa ja saan siitä enemmän irti. Nyt sain pitkällisen taistelun jälkeen viimein Vectorin tehomittarinkin siinä pelittämään, joten pääsen myös wattidataa ja polkemisdynamiikkadataa hyödyntämään harjoittelussani.
Vielä kuvaa Joroisten palkintojenjaosta, harvinaista herkkua itselleni :) (kuva Finntriathlon)
Syyskuun puolessa välissä menen juoksemaan puolimaratonin Vuosaarijuoksuun ja Vantaan maraton lokakuun puolessa välissä toimii kauden päätöskisanani. Myös lyhempiä kisoja ja pari pyöräkisaa on tulossa myös tänä vuonna. Pyöräkisoista suuntaan Vantaan Vueltaan ja Tour de Helsinkiin. Lyhempiin kisoihin kuuluvat mm. Heltri Cupin rykäisy, Midnight Run ja Espoon rantakymppi.

Vuosaarijuoksussa yritän lähteä hakemaan 1,5 tunnin alitusta ja Vantaan maratonilta tavoitteena on uuden ennätyksen hakeminen, tarkempi aikatavoite tulee täsmentymään Vuosaarijuoksun jälkeen. Todennäköisesti otan tavoitteeksi ainakin 3.20 ajan alituksen.

Fillarilenkillä
Joroisten kisan jälkeen olen myös alkanut nyt enemmän pohtia täydenmatkan triathlonia ensi vuodelle. Uskoisin, että 12 tunnin alitus on varsin realistinen aikatavoite ensimmäiselle täysmatkalle. Paljon on kuitenkin kehitettävää ennen kuin uskallan starttiviivalle astua. Ensinnäkin avovesiuintini tarvitsee lisää varmuutta. En ole ihan kauhean sinut aallokossa ja kovassa tungoksessa uimisen suhteen. Tänä kesänä olisi tarkoitus yrittää uida ainakin kerran avovedessä tuo 3,8 kilometrin pituinen uinti. Lisäksi aion myös mennä mereen uimaan ja tutustumaan paremmin aaltoihin. Pisin pyörälenkkini tähän mennessä on vajaa 150 kilometriä ja suunnitelmissani olisi yrittää tehdä tänä kesänä joku päivä lähemmäs 180 kilometrin pituinen lenkki, jotta saan vähän tuntumaa siihen mitä se voisi sitten olla täysmatkalla. Myös syöminen ja juominen täydenmatkalla, etenkin pyöräosuudella, vaatii suunnittelua. Nyt Joroisissa vedin ehkä vähän liian vähän energiaa ja juotavaa pyöräilyn aikana, joka sitten tuntui etenkin viimeisellä juoksukierrokselle vauhdin hyytymisenä. Turussa aion kokeilla ottaa vähän enemmän energiaa pyöräilyssä ja mahdollisesti jopa ottaa geeliin juoksussa, jos vatsa tuntuu olevan yhteistyökykyinen.

Täydenmatkan kisapaikkaa olen myös kovasti pohtinut. Uinnin haluaisin tapahtuvan mieluiten järvessä ja porrastetuilla lähdöille. Toisaalta ihan ensimmäisen puolimatkan triathlonini uintiosuus uitiin Tyynessä valtameressä, joten kaipa voisin selvitä myös mahdollisesti Itämeren tai Välimeren vesistä. Pyöräosuus saisi olla kohtalaisen helpolla reitillä, eli ei mitään Nizzan ja Lanzaroten mäkiä. Juoksuosuudella olisi kiva juosta reitillä, jossa olisi paljon kannustusta, sillä uskon että sille on tarvetta pitkiä juoksukilometrejä kulkiessa.. Olen myös välillä pohtinut, että pitäisikö ensimmäinen kisa vetää ihan vain täällä Suomessa vai pitäisikö osallistua mieluummin johonkin Ironman-kisaan. Hyviä kisapaikkavinkkejä otetaan vastaan! :)
Nyt on pinkkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti