tiistai 22. joulukuuta 2015

Ensi vuoden suunnittelua


Ensi vuoden tavoitteet ovat olleet ja pidempään mietinnässä ja erinäisiin kisoihinkin olen jo ilmoittautunut. Suurin tavoite ensi vuodelle on triathlonin täysmatka ja edessäni on elämäni pisin urheilusuoritus. Jo kesällä aloin pohtimaan, että minne menisin ensi vuonna vetämään täydenmatkan kisan ja lopulta päädyin valitsemaan Tahkon. Pohdinnoissani olivat aluksi mukana myös Barcelona, Kalmar, Köpis, Frankfurt ja Lahti. Tahkoon päädyin lähinnä sen takia, että matkustaminen sinne on helpompaa kuin ulkomaille ja ajankohta on aika hyvä, ei liian aikaisin kesällä eikä liian myöhään syksyllä. Lisäksi sinne tuskin muodostuu autonkokoisia aaltoja kuten kävi Kalmarissa ja myöskään ei pitäisi olla riskiä, että pitäisi uida ilman märkäpukua, kuten oli Frankfurtissa viime kesänä. Lahti olisi maantieteellisesti ollut lähempänä, mutta kisakokemuksia lueskellessa vaikutti, että se on sen verran pienimuotoinen kisa, ettei kannusta juurikaan ole ja liikenteenohjaus on hivenen puutteellista ja voisi olla riskiä eksyä matkalla. Tahkon valintaan vaikutti myös osaltaan Finntriathlonin #kerääkokosarja-paketti, jonka lunastin itselleni. Eli täten kesällä on edessä Tahkon lisäksi myös Joroinen, Vanajanlinna ja Vierumäki.
Kävin myös tässä kuussa juoksemassa Aktia maantiejuoksucupissa kympin, ajaksi tuli 41.12
Triathlonkisat eivät kuitenkaan rajoitu noihin edellä mainittuihin, lisäksi olisi tarkoitus osallistua Vantaa Triathloniin sekä ensimmäistä kertaa järjestettävään Triathlon Challengeen Helsingissä. Tuo Triathlon Challenge on vain viikkoa ennen Tahkon kisaa, joten todennäköisesti vedän tuon kisan aika rennolla otteella tai se olisi ainakin tavoite, eri asia on sitten kuinka rauhassa sitä oikeasti malttaa numerolappu rinnassa mennä :D Kyseessä on kuitenkin kotikaupungissa järjestettävä kisa, joten siitä syystä haluan siihen osallistua vaikkei se ajankohdan puolesta olekaan paras aika. Täysmatka tuo minulle paljon uudenlaista haastetta, en ole koskaan pyöräillyt 180 kilometriä tai uinut 3,8 kilometriä. Talven aikana olisi ainakin muutaman kerran tarkoitus koittaa saada uitua neljän kilometrin treeni, jotta saisin uinnin suhteen vähän parannettua itsevarmuutta. Lisäksi suunnitelmassani olisi yrittää polkea kesällä yksi 200 kilometrin lenkki ja juosta päälle vaikka edes vartin verran. Tällä erää pisin fillarilenkkini on reilut 150 kilometriä, joten vähän on vielä matkaa pidennettävänä tuosta :) 
Pyöräilyä tiedossa myös ensi vuonna
Alle olen hahmotellut ensi vuoden kisakalenteria. Alkuvuonna käyn juoksemassa Aktia maantiejuoksucupissa kymppejä ja helmikuun loppupuolella on tiedossa elämäni ensimmäinen hiihtokisa! Olin alun perin ilmoittautunut Helsinki City Runille juoksemaan puolimaratonin, mutta samalle viikonlopulle osui myös futisturnausreissu Turkkiin, jonne lähden pelaamaan. Tästä syystä piti keksiä jokin toinen puolimaraton keväällä ja kätevästi huhtikuun loppupuolella järjestetään uusi Helsinki Spring Marathon -tapahtuma, jossa on tarjolla kisa matkaa kympistä puolimaratoniin ja maratoniin. Kesän osalta kalenteri täyttyy mukavasti triathlonkisoista ja todennäköisesti käyn taas polkemassa Vuelta Vantaan. Syksyllä haluaisin juosta taas maratonin, mutta vähän epävarmuutta aiheuttaa se, että miten nopeasti ja hyvin Tahkon täydenmatkan triathlonista toipuu. Todennäköisesti suuntaan Vantaalla juoksemaan maratonin, sillä tarvittaessa se on helpompi jättää välistä kuin ulkomailla suuntautuvat maratonit.

Auringossa fillarointi on ollut harvinaista herkkua joulukuussa
Kisat 2016

9.1. Aktia Cup (10 K)

13.2. Aktia Cup (10 K)

28.2. Finlandia-hiihto (50 km vapaalla)

19.3. Aktia Cup (10 K)

24.4. Helsinki Spring Marathon (puolimaraton)

14.-15.5. Futisturnaus

5.6. Vantaa Triathlon

11.6. Vanajanlinna (sprintti)

2.7. Vierumäki (olympiamatka)

16.7. Joroinen (puolimatka)

x.7. Vuelta Vantaa

31.7. Triathlon Challenge (olympiamatka)

6.8. Tahko (täysmatka)

8.10. Vantaan Maraton (?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti