torstai 15. elokuuta 2013

Tulevia kisoja


Monilla aktiviisin kisakausi alkaa olla ohi tältä vuodelta. Itselläni on tällä erää vasta takana yksi kisa, San Fraciscon marathon. Edessä on kuitenkin monta kisaa syksyllä, seuraava on jo ensi lauantaina, jolloin menen polkemaan Tour de Menlo -nimiseen tapahtumaan. Kyseessä ei ole varsinainen kisa, vaan pikemminkin kuntoajo. Matkavaihtoehtoina oli 65, 45 ja 35 mailia ja itse valitsin tuon pisimmän eli 65 mailia, joka vastaa aika lailla 100 kilometriä.

Reitistä ja reitin profiliista on kuvaa alla, jonkin verran on siis nousua edessä, mutta onhan sitä täälläpäin tullut harjoiteltuakin. Aika lailla tuttuja reittejä pitkin tuo Tour de Menlo -kulkee, mutta mahtuu tuohon myös sellaisia pätkiä joilla en ole itse vielä polkenut eli siinäkin mielessä hyvä tapahtuma, että pääsee katsastamaan mahdollisia uusia fillarilenkkipätkiä! Tarkoitukseni olisi saada tuosta tapahtumasta lisää itsevarmuutta ryhmässä ajamiseen sekä ajaa pitkä lenkki. Viime viikonloppuna teinkin pari pitkää lenkkiä. Lauantaina tein yhdistelmäharjoituksen, poljin alkuun 94 km ja päälle juoksin 5,5 km. Sunnuntaina kävin polkemassa 82 km, josta osa matkaa tuli tehtyä pienen ryhmän kanssa. Lisäksi hyötyliikuntana poljin sunnuntaina vielä 20 km, eli ihan kelpo lukemiin pääsin viikonlopun pyöräilyilläni!

Tour de Menlo
Tour de Menlon jälkeen seuraava tapahtuma on elämäni ensimmäinen kunnollinen triathlon-kisa! Olen kaveriporukalla aiemmin vetänyt puolimatkan triathlonin pariin otteeseen läpi ja uinti on ollut altaassa. Lisäksi olen kerran työpaikan teräshenkilökisassa kisannut sprinttimatkan, mutta siinäkin uinti oli altaassa, ja uinnin ja pyöräilyn välistä vaihtoaikaa ei laskettu eli rauhassa sai kuivatella ja pukea pyöräilyvaatteet päälle. Mutta siis varsinaiseen kunnolliseen triathlon-kisaan en ole ottanut osaa ja nyt pääsen syyskuussa tekemään debyyttini Kalifornian Santa Cruzissa järjestettävään Big Kahuna -triathloniin ja matkana on puolimatka eli 1,9 km uintia avovedessä, 90 km pyöräilyä ja päälle 21,1 km juoksua. Uintireitti kulkee pitkän laiturin ympäri, eli siinä mielessä turvallisen kuuloinen reitti. Uinti on kuitenkin valtameressä, joten aallokkoa on luvassa, joka vähän jännittää. Lisäksi oman jännityksen tuo laiturin läheisyydessä viihtyvät merileijonat! Olen kerran käynyt tuolla Santa Cruzissa ja kävelin laiturin päätyyn ja siellä merileijonat pitivät aikamoista mekkalaa, toivottavasti tuollainen 200-300 kilon painoinen otus ei tule liian lähelle uimaan itse kisan aikana!

Pyöräilyreitti on melko suoraa, poljetaan rantaa pitkin kohti pohjoista ja etukäteen on varoiteltua että pohjoiseen suunnatessa voi olla kova vastatuuli. No onneksi se on sitten alkumatkasta ja kääntöpisteen jälkeen pääsee myötätuuleen polkemaan (jos tuuli kulkee suunnitelmien mukaan). Juoksuosuus kulkee myös rantaa pitkin ja se päättyy sitten rannalle, eli viimeinen pätkä juostaan hiekassa, joka on varmaan todella mukavaa väsyneillä jaloilla… Lähden kohtalaisella rennolla asenteella tuonne kisaamaan, tarkoitus olisi saada onnistunut kisakokemus :) Etenkin uinnin yritän ottaa liikoja hötkyilemättä ja sitten aloittaa varsinaisen kisaamisen pyörän päältä. Juoksussa tavoite olisi yrittää 5 min/km -vauhtia ylläpitämään tai sitten tavoitella 165-syketasoa.

Lokakuussa odottaa sitten puolimaraton, menen juoksemaan Redwood Cityn Oktoberruniin. Tavoite on parantaa puolikkaan aikaa ja puitteet pitäisi olla kohdallaan sillä reitti on aika tasainen. Lähtö on taas jenkkityyliin aikaisin, mutta sentään San Franciscon juoksua vähän inhimillisempään aikaan. Juoksemaan lähdetään siis klo 8 aamulla.

Marraskuussa odottaa sitten vuoden toinen ja viimeinen maraton eli Las Vegasin Rock 'n' RollMarathon. Kisa starttaa vasta myöhään iltapäivästä, puoli viisi, joten maaliin pääsyn aikaan on jo pimeää. Reitin pitäisi olla kohtalaisen tasainen ja osa matkasta juostaan Las Vegasin kuuluisaa Strip-pätkää pitkin. Marraskuussa kaupungissa ei pitäisi myöskään ihan tuskaisen kuumaakaan enää olla, mutta saa nähdä osuuko tuolle ajankohdalle joku lämpöpiikki. Toiveissa olisi päästä juoksemaan kohtalaisen viileässä kelissä, jotta olisi mahdollisuus tavoitella 3:30 ajan alittamista. Kisaan kuuluu myös after partyt, mutta tuskin näihin tulen ottamaan osaa, sillä seuraavana aamuna pitää lentää aikaisin takaisin ja mennä suoraan töihin. Juoksu on siis sunnuntaina ja koska kisa päättyy niin myöhään, niin aion lentää vasta seuraavana aamuna takaisin San Franciscoon. Tarkoitus olisi tuon maraton reissun yhteydessä kävästä katsastamassa Cran Canyon, eli todennäköisesti yritän neuvotella perjantain töistä vapaaksi, jolloin lentäisin Vegasiin jo torstai-iltana ja sitten perjantain käyttäisiin tuohon retkeen ja lauantaina kävisin kisa-expossa ja palloilisin muuten Vegasissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti