sunnuntai 11. elokuuta 2013

Urheiluvälinehankintoja

Alkuviikosta saapui perille paketti, joka sisälsi vähän uusia urheiluvälinehankintoja. Tähän sisältyi aiemmin mainitsemani Asics Gel-Noosa Tri 8-kengät ja nämä kävin koeajamassa ratavetotreeneillä tällä viikolla. Koska olin ollut niin tyytyväinen saman kengän aiempaan malliin, olivat odotukseni korkealla näiden kenkien suhteen. Jouduin kuitenkin vähän pettymään näihin. DS trainerien tapaan, kengät olivat vähän jäykät ja kovan tuntuiset sekä lisäksi raskaammat kuin tuo seiska versio. Hyviä vauhteja sain kuitenkin ratavedoilla vedettyä (ohjelmassa oli 5 x 1000 metrin vedot), mutta nämä kengät tuottivat myös pari rakkoa jalkoihin, joista toinen puhkesikin jo juoksun aikana. Yleensä en uusista kengistä saa rakkoja, rakot tulevat kehiin vasta kun kengät alkavat olla elinkaarensa loppupuolella. Yhden lenkin perusteella on kuitenkin vielä turha täysin tuomita noita uusia kenkiä, ehkä ne käytön myötä vähän pehmenevät. Edeltäjiensä tapaan näistä kengistä ei väriä puutu, kuten kuvasta voi huomata. Kenkien mukana tulivat myös pikanauhat.
Asics GEL-Noosa Tri 8 (kuva täältä)
Kenkien lisäksi paketista paljastui myös Spibelt, joka on viimeisen vuoden aikana ollut paljon esillä juoksijoiden keskuudessa. Spibelt on siis eräänlainen "vyölaukku", johon saa mm. kännykkää, geelejä, rahaa ja avaimia tungettua. Yksin juostessani kuuntelen aina musiikkia ja ennen tuota SpiBeltiiä olen käyttänyt olkavarteen kiinnitettävää koteloa kännykän kantamiseen ja se on toiminut ihan hyvin. Tykkään kuunnella musiikkia myös salilla, mutta nykyisellä kuntosalilla ei soiteta mitään musiikkia ja salitreenissä tuo olkavarsikiinnitys on vähän huono ja etenkin käsiliikkeissä se puristaa ikävästi. Etenkin salitreenejä silmälläpitäen hankin tuon Spibeltin, mutta kyllä sille löytyy käyttöä myös juoksulenkeillä.

SPIbelt (kuva täältä)
Olen nyt kahdella lenkillä käyttänyt tuota Spibelttiä ja laittanut sinne kännykän sekä hotellihuoneeni avainkortin ja hyvin on kyllä toiminut. Tuntuu, että vyö pysyy tukevasti paikallaan eikä kännykän paino sitä heilauttele. Lisäksi on nyt mukavempi juosta, kun olkavarressa ei ole mitään ylimääräistä. Tätä voin kyllä suositella muillekin, jotka haluavat kantaa kännykkää tai muuta tavaraa mukana lenkillä. Turhaan tätä ei ole hehkutettu. Alkuun pidin itse tätä vähän nolona ja uutena versiona vyölaukusta, mutta ehkä sitä näin vanhemmiten mukavuus ja käytännöllisyys ajaa ulkonäön edelle :)

Kolmantena ja viimeisenä asiana paketista löytyi uudet uimalasit. Edelliset uimalasini alkavat olla käyttöikänsä päässä ja ne ovat välillä alkaneet vuotamaan. Päädyin tilamaan TYRin Racing lasit. Näitä en ole vielä kokeillut, mutta eivätköhän nämäkin pian pääse käyttöön!


TYR Racing -lasit (kuva täältä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti