keskiviikko 28. elokuuta 2013

Ratavedoilla vauhtia juoksuun

Olen viimein alkanut päässyt takaisin ratavetojen maailmaan. Viime kesänä tein näitä suurinpiirtein kerran viikossa Eläintarhan kentällä. Täällä niiden aloittaminen on ollut vähän tahmeaa, parilla ensimmäisellä kerralla en yksinkertaisesti pystynyt vetämään loppuun suunnittelemaani 5 x 1000 metrin vetoja. Ekalla kerralla sain tehtyä 4, kunnes alkoi tuntua että ihan liian kuuma yrittää vetää enää viimeistä vetoa loppuun ja lisäksi hirveä jano vaivasi, en ollut tajunnut ottaa mitään juomaa mukaan, kun en yleensä juomaa noiden ratavetotreenien aikana tarvitse. Toisella kerralla melkein kuukauden pituisen tauon päästä, sain tehtyä vain 2 kilometrin vetoa! Lähdin liikenteeseen työpäivän jälkeen, jolloin lämpötila oli vielä jossain +33 asteeseen tuntumassa ja tuolla yleisurheilukentällä ei ollut mitään tietoakaan varjosta tai edes pienestä tuulesta. Ensimmäinen veto jo aika tuskaista ja toisen vedon jälkeen alkoi tuntumaan, että saan lämpöhalvauksen, sen verran kuumana koko kroppa kävi. Ei auttanut muu kuin koittaa kevyesti hölkötellä takaisin hotellille häntä koipien välissä.
Lähiratatreenipaikkani
Näiden kahden epätoivoisen yrityksen lisäksi olen joitakin vähän lyhyempiä vetotreenejä käynyt tekemässä lähinnä fiilispohjalta. Viime viikkoina olen kuitenkin ryhdistäytynyt näiden vetojen suhteen, ovat erinomaista treeniä kehittämään juoksuvauhtia nopeammaksi ja lisäksi henkinen kantti saa kanssa parannusta, kun viimeisillä vedoilla joutuu tosissaan piiskaamaan kroppaansa ettei vauhti putoaisi sieltä epämukavuusalueelta pois. Tunnetustihan kehittyminen tapahtuu siellä epämukavuusalueella ;)

Tällä erää koitan tavoitella, että saisin kerran viikossa tehtyä tuon 5 x 1000 metrin vetotreenin. Toki kisaviikoilla en tätä treeniä tee, sillä sen verran kovaa rasitusta se on keholleni. Syksyn mittaan tätä vetotreeniä olisi tarkoitus vähän varioida eri mittaisilla ja määräisillä vedoilla.
Ei ole ruuhkaa
Täällä käyn tekemässä ratavedot yhden high schoolin urheilukentällä, joka sijaitsee reilun parin kilometrin päässä eli sinne juostessa saa hyvät alkulämpät ja takastullessa loppuverrat. Tuota urheilukenttää saa käyttä kouluaikojen ulkopuolella, klo 7.30-15.30 se on täysin varattu tuon high schoolin käyttöön. Täällä nuo urheilukentät tuppaavat olemaan aika lailla joko high schoolien tai collegejan yhteydessä eli ns. kunnallisia kenttiä ei oikein vaikuta olevan. Hyvässä kunnossa nuo kentät joka tapauksessa ovat ja muutenkin tuon lähi high schoolini urheilufasiliteetit näyttävät olevan todella upeita. On baseball-kenttää, jefu-kenttä, jalkapallokenttä, tenniskentät, koriskentät, iso ulkouima-allas ja hieno kuntosalikin näyttää olevan ja sisällä varmasti hienot liikuntasalit yms. Olenkin pariin kertaan ratavetojatreenejäni tehdessäni saanut seurata urheilukentällä pidettyjä jefu-treenejä.
Jenkkifudiskenttä ratojen sisäpuolella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti