sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Työmatkapyöräilyä

Kuljen päivittäin töihin ja takaisin pyörällä. Tällä erää matkaa hotellilta töihin on 5 kilometriä, ensi viikon jälkeen tämä matka tuplaantuu toimiston muuton myötä eli sitten arkisin tulee hyötyliikuntana poljettua vähintään 20 km. Nykyisen 5 kilometrin matkan jälkeen on riittänyt, että vaihtaa vaan vaatteet, mutta kymmenen kilometriä alkaa olla jo sellainen matka, että suihku voi olla tarpeen. Täytyy toivoa, että uudella toimistolla olisi jotkut suihkutilat ja mahdollisuus jättää suihkukamat sinne, ettei tarvisi päivittäin pyyhettä raahata mukana. Nytkin reppu täyttyy jo hyvin toimistovaatteista ja läppäristä

Täällä säät ovat olleet ihanteelliset tuohon työmatkapyöräilyyn, kun sateessa olen joutunut polkemaan vain kerran tässä neljän kuukauden aikana. Tämä tulee kuitenkin jossain vaiheessa syksyn tulon myötä muuttumaan, joten siksi on hyvä varautua myös sateessa polkemiseen. Osittain tätä varten ostinkin tuon käyttöpyörän, jossa on leveämmät renkaat ja siten parempi pito kuin maantiepyörässäni. Lisäksi tuon käyttöpyörän uskaltaa jättää ulos lukituksi työpäivien ajaksi. Täällä hotellilla ajan tuon pyörän autohalliin, joka on lukittuna klo 18-06 välillä ja sinne pääsee vain hotellin avainkortilla. Toki pyöräni on lukittuna tuolla autohallissakin.
Tyypillinen sääennuste täälläpäin
Koska poljen päivittäin läppäri ja toimistovaatteet selässä, on repun syytä olla hyvä. Käytössäni on monta vuotta sitten ostettu Deuterin tunturisusi-reppu, jossa on myös sadesuoja erikseen. Työmatkapyöräilyni vaatetus eroaa paljonkin normaalista maantiepyöräilylookista. Kenkinä toimii juoksemista eläkkeelle päässeet juoksukengät, vaatteina useimmiten löysähköt shortsit ja t-paita. Jonkinlaiset hihat paidassa on oltava, sillä muuten repun olkahihnat hankaavat vähän. Jotkut päivät ovat olleet sen verran viileitä, että olen t-paidan sijasta polkenut pitkähihaisella trikoopaidalla. Takkiin tai pitkiin trikoisiin en ole vielä joutunut koskemaan, mutta eivätköhän nekin jossain vaiheessa tule taas tutuiksi.

Vaikka työmatkapyöräilyssä on omat haittansa, kuten läppärin kantaminen selässä (tai tämäkin haitta liittyy enemmän konsultin arkeen kuin itse työmatkapyöräilyyn), tykkään todella paljon kulkea pyörällä töihin ja monina aamuina hymyilen itsekseni polkiessani töihin, kun saan polkea hiljaisilla pyöräteillä nauttien kauniista maisemista autoruuhkassa istumisen sijasta. Täälläpäin maailmaa on muuten aika älyttömät ruuhkat, autot täyttävät moottoritiet ympärivuorokauden ja ruuhka-aikoina lähes jokaisessa autossa istuu vain yksi henkilö... Yhdellä työkaverilla menee päivittäin 1,5 h suuntaansa kotoa toimistolle, ei kyllä käy kateeksi, onneksi ei itse tarvitse käyttää kolmea tuntia työmatkoihin.

Käyttöpyöräni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti