torstai 5. syyskuuta 2013

Mitä kaikkea mukaan triathlon-kisaan?

Ensimmäisen kunnon triathlon-kisani startti alkaa uhkaavasti lähestyä ja jotta kisapäivänä olisi kaikki tarpeellinen mukana, niin on hyvä miettiä tarkkaan, että mitä mukaan tarvitsee ottaa. Olen jakanut listaukseni neljään osaan, yleinen, uinti, pyöräily ja juoksu. Yleisen osion jutut kulkevat läpi koko kisan ja muissa kohdissa tarvittavat välineet on esitelty siinä kohtaa missä ne ensimmäisen kerran tulevat käyttöön.

Yleinen 
Shock Absorber Run -urheilutopin ja TYRin kisa-asun puen märkäpuvun alle sekä otan Garminin mittarin koko matkalle mukaan. Aluksi arvoin, että otanko sitä uintiin ollenkaan, sillä joudun irrottamaan kellon, että saan märkäpuvun hihan pois kädestä, sen verran tiukat nuo hihan suut ovat märkäpuvussani. Splash and Dash -kisassa tuli testattua, että kellon poistaminen ja käteen laittaminen ei ole niin aikaavievä operaatio, joten aion ottaa mittarin uintivaiheessa jo mukaan.


Koska täälläpäin aurinko tunnetusti paistaa, niin aurinkorasva on todella tärkeä! Monet aamut ovat pilvisiä, mutta viimeistään kymmenen aikoihin pilvet katoavat ja aurinko paistaa pilvittömältä taivaalta. Aion rasvata itseni heti aamulla ja sitten lisään rasvaa uinnin jälkeen ainakin kasvoihin.

Vaseliini lähtee mukaan hiertymien estämistä varten. Saan yleensä pidemmillä matkoilla sykemittarin vyöstä hiertymiä kylkiin, joten ainakin ne paikat pitää käsitellä vaseliinilla.
Kisa-asu, taustalla "ihana" kokolattiamatto

Uinti
Kisa-asun päälle puen märkäpuvun, omani on Orcan puku. Päähän laitan kaksi uimalakkia, sillä sen verran kylmää tuo merivesi täälläpäin on. Ilmeisesti osalla kisaajista on käytössä jopa neopreenilakki. Uimalaseiksi otaan mukaan ne uudet TYRin lasit.


Uintivarusteet
Pyöräily
Pyöräily on sitten näistä kolmesta lajjista se eniten välineitä vaativa. Matkaan lähtee pyyhe, johon voi kuivata jalat ennen kuin pukee sukat jalkaan. Jalkineiksi Shimanon pyöräilykengät, päähän lasit ja kypärä ja käsiin pyöräilyhanskat. Lisäksi päälle on tässä vaiheessa laitettava numerovyö. Aamut voivat olla täälläpäin välillä viileitä, joten sitä varten otan varmuudeksi mukaan vielä irtohihat ja pyöräilypaidan, jotka laitan tarvittaessa päälle. Kisa starttaa klo 7 aamulla, joten voi olla että osa pyöräilystä tulee poljettua pilviseen aikaan.
Pyöräilykampetta
Yllä mainittujen pyöräilykamppeiden lisäksi pitää esitellä vielä itse kulkuväline. Eli tulen polkemaan Focuksen maantiepyörälläni ilman mitään aerotankoja, näiden käyttöön ottoa saatan harkita ensi vuoden puolella sitten. Juomapullotelineisiin laitan kaksi pulloa valmiiksi, toiseen urheilujuomaa ja toiseen vettä. Satulalaukusta löytyy vähän työkaluja, jotta kisa ei päättyisi kumin puhkeamiseen. Eli sieltä löytyy sisäkumi, pyörätyökalu, minipumppu, rengasraudat. Vähän vielä mietin, että pitäisikö ottaa kaksikin sisäkumia mukaan, kun tuo satulalaukku on sen verran kookas, että sinne kyllä mahtuu toinenkin sisäkumi.

Uusi aerofuelbelt lähtee käyttöön. Sen sijasta, että teippaisin geelejä runkoon, heitän geelipussit tähän laukkuun. Geelit oli kuvattuna yllä olevassa kuvassa.

Pyörä ja uusi aerofuelbelt kiinnitettynä
Juoksu
Juoksussa jalkaan lähtee Asicsen Gel-Noosa Tri 7 kengät, joihin olen virittänyt joustavat pikanauhat. Nämä kengät pikanauhoineen olivat myös testissä Splash and Dash -kisassa ja hyvin toimivat. Oli nopea vetäistä kengät jalkaan ja kengät tuntuivat hyviltä juosta, eli nauhat olivat tarpeeksi napakat.

Päähän aion laittaa lipan, sillä juoksuosuudella pitäisi auringon paistaa koko ajan ja tämä tulee olemaan myös kisan kuumin osuus. Lippa on lippistä siinä mielessä parempi vaihtoehto, että lippa sallii lämmönhaihtumisen pään kautta, mutta antaa silti suojaa silmille. Pyöräilyssä käytössä olleet lasivat pysyvät juoksussa edelleen päälle, kuten myös numerovyö.


Juoksuvarusteet
Näiden kamppeiden lisäksi tarvitaan vielä kisojen jälkeiset vaatteet. Eli aikamoisen lastin varustetta saa siis roudata. Juoksukisoihin meno on kyllä niin paljon helpompaa! Kotona vain kaikki tarpeellinen päälle ja sitten suunta kisoihin ja tarvittaessa mukaan joku huppari tai muu jos on viileä keli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti