lauantai 7. syyskuuta 2013

Huomenna kisataaan!

Huomenna sunnuntaina on jälleen pitkän tauon jälkeen kisapäivä! Ohjelmassa on Big Kahunan puolimatkan triathlon ja startti on klo 7 aamulla eli aikainen herätys taas tulossa huomenna. Ajattelin laittaa kellon herättämään neljältä, niin kerkeää rauhassa syödä aamiaista ja laittaa kamat valmiiksi sekä suunnata ajoissa kisapaikalle. Vaihtoalue aukeaa viideltä aamulla ja tavoitteena olisi olla siellä vähän viiden jälkeen, jotta saan hyvän paikan. Paikkoja ei ole siis etukäteen nimetty, vaan ensimmäiset pääsevät valitsemaan parhaat päältä.

Varasin tuolta Santa Cruzista, jossa tuo puolimatkan triahtlon on, yhdeksi yöksi motellin ja lähden kohtapuolin suuntamaan kohti sinne ja hakemaan exposta kaikki tarvittavat materiaalit.

Kisaan olen tällä viikolla valmistautunut lukemalla muiden kisakokemuksia samasta kisasta. Lisäksi sain viime viikolla yhdeltä paikalliselta kollegalta kanssa vähän vinkkejä. Merivesi tulee olemaan kylmää ja lisäksi virtaukset saattavat jonkin verran painaa kierrettävän laiturin suuntaan. Merileijoniin tai muihin mereneläviin ei pitäisi kuitenkaan törmätä, lähtevät kuulemma uintimassoja pakoon (tai näin ainakin mulle koiteltiin vakuutella:D). Pyöräily ajatetaan yhtenä lenkkinä, vaihtopaikalta suunnataan suoraan pohjoiseen ja kun puoliväli on saavutettu, tehdään u-käännös takaisin. Tällä pyöräilyosuudella on kauniit maisemat, reitti kulkee koko ajan rantatiellä, mutta mennessä usein kova vastatuuli. Toivon nytkin, että vastatuuliosuus osuisi mieluummin menomatkalle kuin paluu matkalle. Juoksu on myös yhtenä lenkkinä ja viimeiset sadat metrit ovat rantahiekalla ja monien raporttien mukaan tämä on suorastaan kidutusta väsyneille jaloille. Viileää merivettä kannattaa maalissa hyödyntää ja mennä sinne hetkeksi seisomaan, väsyneet jalat kiittävät.

Sääennuste näyttää tällä erää huomiseksi aurinkoa, aamulla jotain +15 astetta ja päivän mittaan lämpötilan pitäisi nousta jonnekin +25 tienoille. Pyöräilyn alku voi olla vilpoisa, joten todennäköisesti päädyn ainakin laittamaan irtohihat tälle matkalle. Juoksusta tosin tulee kuuma, mutta onneksi juoksuosuudella näytti olevan 2-3 kilometrin välein huoltopisteitä, niin pääsee heittämään vettä päälle.

Tällä viikolla olen tehnyt aika kevyttä treeniä:
Ma: Juoksu mäkisessä maastossa 13,1 km, 20 min lihaskuntoa
Ti: Pyöräilyä  15 km, uintia 2 km
Ke: Pyöräilyä 10,5 km, juoksua 8,2 km (sis. 1 x 2 km & 1 x 1 km vedot)
To: Pyöräilyä 10,5 km
Pe: Pyöräilyä 15 km, uintia 1,5 km
La: Lepo ja matkustus kisapaikalle
Su: Kisa ja matkustus takaisin

Pyöräilyt ovat olleet vain hyötyliikuntaa, eli polkemista töihin ja töistä uimaan, mutta pidän niistäkin kirjaa. Maanantai oli täällä vapaa päivä (Labor Day), joten silloin ei tullut fillarointia, kun ei tarvinnut mennä töihin. Lisäksi alkuviikosta tein aika paljon dynaamisia venyttelyitä ja liikkuvuusharjoituksia. Selkä ja lonkan alue sekä etureidet tuntuvat olevan kestojumissa.

Ensi viikolla raportoin sitten tarkemmin, että miten itse kisa sujui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti