keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Stressiä ja ylirasitusta

Työkiireistä ja -stressistä johtuen blogin puolella on ollut nyt vähän hiljaisempaa. Vähitellen pahin kiire alkaa olla tässä takana ja stressikin helpottamaan. Huomasin, etten pystynyt viime viikolla ihan normaalisti treenaamaankaan stressistä johtuen, ajan puolesta olisinkin kerennyt treenailemaan, mutta leposykkeet olivat koholla, unen laatu huono ja treenatessa sykkeet olivat 10-15 pykälää normaalia korkeammat. Tästä syystä kevensinkin treeniä ja pidin lepopäiviä normaalia enemmän.

Yleensä mittailen leposykettä vain silloin kun tuntuu ylirasittuneelta tai siltä, ettei ole täysin palautunut. Normaalisti leposykkeeni pyörii viidenkymmenen tuntumassa ja kesällä mittasin alimmillaan 46. Viime viikolla mittari näytti reilusti yli kuuttakymmentä eli selkeästi kroppa kävi ylikierroksilla. Tällöin on parempi levätä ja antaa elimistön palautua, kuin pakottaa itsensä väkisin treenaamaan. Viime keskiviikkona oloni oli kohtalaisen väsynyt ja koska olin edellisenä päivänä tehnyt keyeyn treenin, niin päätin mennä kuitenkin mennä treenaamaan. Treeni ei missään vaiheessa oikein kulkenut, juoksin alkuun puoli tuntia matolla ja sitten koitin tehdä lihaskuntoa salilla. Kaikki tuntui todella raskaalta ja olo ei treenin myötä pahemmin piristinyt. Jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt suosiolla jättää treeni välistä tai mennä vain vaikka kävelylenkille, mikä on tosin täällä Detroitissa pimeällä hieman kyseenalaista.. Mutta mitä siis jälleen kerran opin tästä: on tärkeää kuulostella omaa fiilistä ja jos on sellainen fiilis, ettei huvita urheilla, niin todennäköisesti tämä johtuu kohdallani enemmän siitä, että elimistö tarvitsee oikeasti lepoa kuin laiskuudesta.

Viikonloppuna tein kevyttä treeniä ja koitin pitää sykkeet alhaisina. Eilen illalla treenatessa olo oli jo aika lailla normaali. Juoksin alkuun muutaman korttelin matkan YMCA:n salille ja tein vielä lisälämmittelyksi juoksutekniikkaharjotteita sisäjuoksuradalla. Tämän jälkeen tein salitreenin ja loppuun tein vielä n. tunnin uintitreenin. Huomaa, että on tammikuu menossa, sillä aika ruuhkaista oli tuolla salilla ja laitteet olivat aika varattuja. Jännä miten ihmiset vuodesta toiseen toistavat samoja kaavoja, heti vuoden alussa ja sitten syksyllä kesälomien jälkeen salit ovat täynnä parempaa kuntoa metsästäviä ihmisiä, joiden treeni-into ei kuitenkaan kestä montaa viikkoa.

Huomenna on edessä tunnin personal trainer -sessio YMCA:lla. Tämä kuului jäsenyyden hintaan, joten pitäähän se tottakai hyödyntää :) Raportoin tämän session antimista sitten myöhemmin tällä viikolla täällä blogissa.

Uudet korkkaamattomat juoksulenkkarit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti