keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Tyypillinen treeniviikkoni

Yleensä pyrin treenaamaan kuutena päivänä viikossa ja viikonloppuna tulee monesti tehtyä tuplatreenipäiviä. Jos viikolle osuu paljon menoja tai työkiireitä, niin välttämättä tuohon kuuteen treenipäivään pääse. Lisäksi koitan nykyään myös kuulostella kropan tuntemuksia ja jos olo on väsynyt vedän joko kevyemmän treenin tai pidän kokonaan lepopäivän.

Detroit Riverwalk, jota tulee ulkona juostuilla lenkeillä tahkottua
Määrällisesti treeniä kertyy noin 10 tunnin verran viikossa, toki tässä on paljon viikkokohtaisia vaihteluita ja heti jos pääsee pyörälenkkejä tekemään, niin tuntimäärät nousevat.

Ei ole ruuhkaa ulkoilijoista
Mitään erityistä treeniohjelmaa en seuraa, mutta joitakin perusperiaatteita on havaittavissa treeniviikoissani. Tavoittelen, että saisin viikossa tehtyä 1-2 tehotreeniä, 1 pitkän treenin sekä vähintään 2 treeniä kutakin triathlon-lajia kohden sekä lihaskuntoa. Vaikka tämä onkin tavoitteena, niin se ei tarkoita että tämä toteutuisi. Etenkin pyöräilyn osalta talvi on haasteellista aikaa ja sitä tulee väistämättä tehtyä vähemmän kuin kesällä. Talvella korvaan pyöräilyn spinningillä, joka ei kuitenkaan täysin vastaa maantiepyöräajoa, mutta tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden treenata kohtalaisen samalla tavalla. Lisäksi hiihto olisi hyvä korvike pyöräilly, mutta harmillisesti en sitä tänä talvena pääse harrastamaan.


Takana häämöttää Belle Isle -saari, jonka ympäri juoksen pitkillä lenkeillä
Seuraava etappi treeniohjelmani kehittämiseen olisi ottaa mukaan selkeämmin viikkokohtaiset tehovaihtelut. Tällä tarkoitan, että treenien tehoja ja/tai kestoja kasvatetaan viikko viikolta 3 viikon ajan ja tätä seuraisin sitten kevyt viikko. Tämän jälkeen kierros aloitettaisiin alusta, kuitenkin niin että seuraavan jakson ensimmäinen viikko olisi vähän kovempi kuin aiemman jakson ensimmäinen viikko. Kaiken tämän matkustamisen ja työkomennukselle lähtemisen takia en ole saanut aikaiseksi suunnitella treenejäni tällaisen jaksotuksen mukaan. Mutta ehkäpä tässä kevään ja elämän tasapainottumisen myötä saan treeniohjelmaani kehitetettyä laadukkaammaksi.

Detroit Downtown pilvenpiirtäjineen häämöttää edessä
Olin suunnitellut ostavani trainerin nyt talveksi, mutta totesin että siirrän tuon hankinnan tämän työkomennuksen jälkeiseen aikaan, sillä sen verran painava ja iso tuo trainer on, että sen kuljettaminen tavallisten matkatavaroiden joukossa Suomeen ei ole ihan helppo/halpa nakki. Osaltaan tähän päätökseen vaikutti myös se, että täältä asuintaloni kuntosalilta löytyy hyvä spinning-pyörä. Kävin tänään testaamassa tuon pyörän ja hyvin se tuntui toimivan. Lisäksi se on varustettu kunnon mittarilla, joka näyttää kadenssin, vastuksen, sykkeen, matkan, nopeuden ja poljetun ajan. Etenkin tuo kadenssi on hyödyllinen tieto. Nyt lukkopolkimilla poljettaessa huomasin, että oli selkeästi helpompi saavuttaa 90 kadenssi kuin tavallisilla juoksulenkkareilla eli kyllä oikeilla välineillä on merkitystä polkemisen voimantuotannon kanssa!

Hylätty talo lenkkireitin varrella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti