keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Mäkitreeniä matolla

Maasto täällä Detroitissa on todella tasaista, mäkiä ei ole missään ellei jotain siltoja lasketa. Eli mikäli haluaa mäkitreeniä tehdä, niin se on pakko tehdä juoksumatolla. Kuten olen jo aiemmin todennutkin, niin matolla on tullut vietettyä täällä paljon aikaa. Matolla juoksu on vaan vähän tylsempää kuin ulkona juoksentelu, joten siksi mäkitreenin teko matolla tuo taas hyvää uutta vaihtelua normaaleihin mattotreeneihin.

Yleensä juoksumatolla valitsen "quick start" vaihtoehdon ja säädän vauhdin ja kaltevuuden haluamakseni. Pari päivää sitten päätin kuitenkin juuri mäkitreeniä silmällä pitäen katsoa, josko juoksumaton ohjelmavalikosta löytyisi jokin sopiva ohjelma ja kyllähän sieltä löytyi! Juoksin 40 minuttia sellaista mäkiohjelmaa, jossa kaltevuus vaihtui 0,5-1 minuutin välein eli tylsää ei tullut, kun oli niin paljon vaihtelua. Kiva oli myös ettei itse tarvinnut olla koko ajan painelemassa kaltevuuden säätönappeja.

Ennen ohjelman starttia sai valita erikseen tason asteikolta 1-20 ja vauhdin. Valitsin itse tason 13 ja vauhtia laitoin 10 km/h (olen viimein oppinut miten matossa saa vaihdettua nopeuden ja matkan kilometreiksi!). Kaltevuus oli koko ajan vähintään 3,5 % ja parhaimmillaan 10 %. Tuossa jyrkimmässä kaltevuudessa olikin jo vähän tekemistä että pystyi pitämään 10 km/h vauhdin :) Ohjelma oli varsin rankka ja tuntui jaloissa, erityisesti pohkeissa ja takareisissä eli huomaa, että tasamaajuoksu ja mattojuoksu prosentin kaltevuudella on päästänyt osan lihaksista vähän turhan helpolla.

Tästä ekasta juoksumatto-ohjelmakokeilusta jäi niin hyvät fiilikset, että aion kyllä kokeilla muitakin ohjelmia! Erityisesti mäkiohjelmia olisi tarkoitus kokeilla.

Valmiina mattotreeniin, huomaa juomapullo vasemmalla ja hikipyyhe oikealla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti