maanantai 25. helmikuuta 2013

Mattotreeni kiihtyvällä vauhdilla

Tällä viikolla treenit ovat sujuneet hyvin, vaikka alkuviikosta Nykin reissu vielä verottikin voimia. Univelat painoivat sen verran, että päädyin aloittamaan viikon lepopäivällä. Tiistaina pääsin viimein taas treenaaman, kovin hyvin treeni ei kulkenut, mutta virkisti kyllä olo tilaa. Loppuviikkoa kohden treenit tuntuivat parantuvan. Yhteensä treenitunteja tälle viikolla kertyi lähemmäs 11 h.

Aerobisia laitteita riittää
Eilen lauantaina oli taas tuttuun tapaan tuplatreenipäivä. Aamutreeninä poljin ensin 60 minuuttia spinninginpyörällä ja sitten siirryin juoksumatolle tekemään ensimmäistä kertaa kunnollista kiihtyvävauhtista juoksua. Matolla kiihtyvävauhtinen treeni on helppo tehdä, kun nopeuden voi säätää haluamakseen. Juoksin alkuun 2 kilometriä 6:00 min/km -vauhtia ja tämä toimi pienenä verrryttelynä pyöräilystä juoksuun siirryttäessä. Tämän jälkeen nostin juoksuvauhtia 15 s/km aina joka kilometrin jälkeen. Eli kolmas kilometri mentiin 5:45 min/km -vauhtia jne. Nopeutta nostin aina 4:15 min/km -vauhtiin saakka. Loppuun juoksin vielä pari kilometriä loppuverraksi kunnes 60 minuuttia juoksua tuli täyteen. Täytyy sanoa, että toimiva treeni oli ja jää kyllä jatkossakin juoksutreenivalikoimaani :) Etenkin mattojuoksussa on hyvä, jos on eri treenivaihtoehtoja.

Pyöräilykenkäni
Iltapäivällä oli puolestaan vuorossa uintitreeni, uin noin tunnin verran. Alkuun tuntui, ettei uinnista tulisi mitään, kun sen verran väsymys tuntui lihaksissa. Yllättävän hyvin se kuitenkin loppujen lopuksi sujui ja jopa piristi vähän väsyneitä lihaksia.

Tänään kävin pitkästä aikaa ulkona juoksemassa ja kyllä se aika ulkona juostessa menee vain niin paljon nopeammin kuin matolla juostessa. Aamupäivällä vielä aurinko paistoi, joten oli todella mukava juosta! Juoksin yhteensä noin 70 minuuttia. Pidempiä lenkkejä varten pitää odotella vielä noiden lumien sulamista, harmi vaan että tänne on ensi viikolla luvattu lisää lunta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti