lauantai 2. helmikuuta 2013

Pyöräilyä, juoksua ja uintia

Ei ihan siinä oikeassa järjestyksessä, mutta näistä koostui tämän päivän treenini. Näin viikonloppuna kerkeää hyvin treenaamaan kaksikin kertaa päivässä ja tavaksi on täällä Detroitissa muodostonut, että lauantaiaamuisin käyn tekemässä pitkän lenkin ja sitten iltapäivästä käyn uimassa. Olin suunnitellut meneväni tänään aamulla heti herättyäni juoksemaan pitkän lenkin ulos, mutta aamulla vilkaisu ikkunasta sai muuttamaan mieleni. Pakkasta -10 astetta ja tuulta niin paljon, että Jenkkiliput liehuvat vaakatasossa, kaiken kruunasi vielä taivaalta tuleva lumi. Ei siis lainkaan houkutteleva keli lähteä juoksemaan kahden tunnin lenkkiä, josta jälkimmäinen kymppi pitäisi tahkoa kovaan vastatuuleen.

Tästä syystä tein nopeasti plan b:n eli siirstin treenin sisätiloihin asuintaloni salille. Matolla reilu tunti juoksua on minulle tarpeeksi, joten ei tulisi kuuloonkaan että tahkoisin juoksumattoa kaksi tuntia putkeen. Siispä päätin tehdä yhdistelmätreenin, alkuun poljin spinningpyörällä 90 minuuttia ja tämän päälle juoksin 30 minuuttia matolla. Loppuun vielä kipusin 20 kerrosta portaita ylöspäin siitä kerroksesta, jossa sali sijaitsee, tähän oman huoneistoni kerrokseen.

Tällä kelpaa polkea
Viime kesänä tein monesti pitkät lenkit heti herättyäni tyhjällä vatsalla, sillä tämä edesauttaa elimistön totuttamista hyödyntämään muita energialähteitä kun hiilarivarastot ovat tyhjentyneet. Lisäksi pyrin vielä aina lenkin loppua kohden kiristämään vauhtia. Ajankäytöllisestikin tämä oli tehokasta, sillä ei tarvinnut ennen lenkkiä käyttää aikaa aamaisen syömiseen ja sulatteluun. Viikko sitten juoksin pitkästä aikaa pitkän lenkin tyhjällä vatsalla ja samoin tein tämän aamun treenin kanssa.

Iltapäivällä kävin vielä uimassa noin tunnin verran YMCA:n uimahallilla. Etenkin pitkien juoksulenkkien jälkeen iltapäivän uinti on tuntunut toimivan hyvin palauttavana treeninä ja se on virkistänyt väsyneitä jalkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti