keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Vuoden 2013 yhteenveto


Vähän myöhässä tulee tämä teksti viime vuoden urheiluista, kun on ollut viime viikkoina kohtalaisen paljon ohjelmaa ja koneen äärellä ei ole tullut liikaa aikaa vietettyä. Suomessa kerkesin pyörähtämään noin viikon verran joulun aikaan ja täällä Kaliforniassa vietin toisen lomaviikkoni. Täällä Kaliforniassa on tullut nyt käytyä Santa Cruzissa, Montereyssa, outleteissa shoppailemassa, Googlen kampukseksella, San Franciscossa, Stanfordin kampus-alueella ja pienemmissä lähikaupungeissa, kuten Palo Altossa, Mountain Viewssä ja Los Altoksessa. Lisäksi tunnollisena työntekijänä onnistuin saamaan flunssan juuri loman aikaan. Taudin johdosta myös treeneihin tuli viikon tauko. Töihin palasin tämän viikon maanantaina eli loppiaisena, joka ei siis ole täällä mikään pyhäpäivä. Vajaa kolme kuukautta on vielä edessä täällä Kaliforniassa ennen Suomeen paluumuuttoa. USAn keski- ja itärannikon jäätävät säät eivät ole onneksi tänne saakka ulottuneet ja töihinkin on tarjennut polkea ilman kerrastoa. Muutoin sää on ollut tuttuun tapaan enimmäkseen aurinkoinen ja lisää sadetta ei ole toistaiseksi vielä tullut vaikka tämä vuodenaika on normaalisti täällä sadeaikaa. Luonnolle tuo sadettomuus ei kovin hyvää tee ja aika kuivalta kaikkialla näyttää, mutta työmatkapyöräilijänä olen tyytyväinen näistä sateettomista päivistä :)
Donitsi ja Android-ukko Googlen kampuksella
Vuodelle 2013 tuli urheilutunteja enemmän kuin koskaan aikaisemmin, yhteensä 568 tuntia ja tämä ei pidä sisällään venyttelyitä eikä kävelyitä. Keskimäärin tuli liikuttua reilut 10 tuntia viikossa. Tuntimäärä kasvoi viime vuodesta noin 80 tunnilla ja tämä johtuu pitkälti pyöräilymäärän kasvusta. Pyöräilykilometrejä kertyi ennätykselliset 4 520 km, kun viime vuonna lukema oli 1 872 km. Ilman työmatkapyöräilyä tämän vuoden lukema olisi aika paljon pienempi vaikka tuli noita pitkiä pyörälenkkejäkin vedettyä aika paljon kesällä ja syksyllä. Pyöräilykausi alkoi kunnolla oikeastaan vasta siinä vaiheessa kun muutin Piilaaksoon eli huhtikuun lopussa. Huhtkikuun puolella oli myös viikon reissu Hawaille, jossa vuokrapyörällä tuli poljettua pari sataa kilometriä.
Googlen pyörä
Pyöräilymäärän kasvun takia juoksukilometrejä kertyi vähemmän kuin viime vuonna, 1 612 km. Tämä on noin 150 kilometriä vähemmän kuin viime vuonna. Juoksussa tuli kuitenkin uusia ennätysaikoja juostua kaikilla kisaamillani matkoilla. Cooperia en kuitenkaan viime vuonna juossut, mutta uskoisin että siinäkin juoksisin nykyään paremman tuloksen kuin vuonna 2012. Tänä vuonna pitää viimeistään syskyllä käydä rykäisemässä tuo Cooper ja toivottavasti saisin viimein sen kolme tonnia sillä kertaa rikki!
Google-pyörä alla (oma punainen pyörä taustalla)
Uintia tuli tehtyä yhteensä 174 kilometriä, reilut 20 kilometriä enemmän kuin viime vuonna. Avovesiuintia märkäpuku päällä tuli kokeiltua viime vuonna ensimmäisen kerran. Ensimmäisen kosketuksen avovesiuintiin sain Hawailla, jossa tosin tarkeni uida ilman märkäpukua ja vedessä jopa näkikin jotain. Seuraava kokeilu oli sitten märkäpuku päällä Slash 'n' Dash kisassa.
Googlen joulukoristeita
Kisakausi alkoi viime vuonna poikkeuksellisen myöhään, kun keväällä oli epävarmuutta että missäpäin maailmaa sitä tulisi asumaan, jonka takia kovin pitkän tähtäimen suunnitelmia ei voinut tehdä. Ensimmäisen kisa oli sitten kesäkuussa juostu San Franciscon marathon, jossa tuli juostua nykyinen ennätysaikani eli 3.32. Seuraava kisa oli sitten syksyn alussa ja siitä alkoikin aika pitkä kisakausi ja erilaisiin kisoihin tuli osallistuttua. Osallistuin myös ensimmäisen kunnolliseen triathlonkisaan eli Santa Cruzissa järjestettyyn puolimatkan triathloniin. Kisassa uinti oli positiivinen yllätys, mutta pyörän päällä alkaneet vatsakrampit pilasivat loppukisan. Vatsaongelmian takia oli vaikeuksia saada lisää energiaa tankattua pyörän päällä ja tämä näkyi sitten aika pahana hyytymisenä juoksussa. Maaliin kuitenkin tuli selvittyä alle kuudessa tunnissa. Tästä on sitten helppo lähteä parantamaan aikaa!
Android-ukko
Syksymmällä tuli tehtyä enimmäkseen juoksukisaja ja matkat vaihtelivat 5 kilometristä maratoniin. Vuoden toinen maraton tuli juostua Las Vegasissa, jossa pidin varmana 3.30 ajan alitusta. Vauhti alkoi kuitenkin jo kympin jälkeen tippua ja maaliin juoksin ajassa 3.37. Kisakausi tuli päätettyä joulukuun puolessa välissä juostussa 5 kilometrin kisassa. Uutta ennätystä ei tullut tehtyä, mutta ihan kovin montaa sekuntia en ennätyksestä jäänyt.

Tänä vuonna on tavoitteena parantaa jälleen aikoja kaikilla matkoilla. Ensimmäinen kisa näyttää olevan maaliskuussa juostava Los Angelesin marathon. Saatan ehkä juosta jonkun 5 tai 10 kilometrin kisan ennen tuota maratonia, jos joku sopiva kisa sattuu tulemaan vastaan. Losin maratonin jälkeen seuraava kisa on näillä näkymin puolimaraton Suomessa toukokuun alussa eli Helsinki City Run.

Android-ukko Googlen kampuksella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti