keskiviikko 20. elokuuta 2014

Ratatreeniä


Eläintarhan urheilukenttä on alkanut käymään tutuksi paikaksi viime aikoina, tämän viikon tiistaina oli jälleen ratatreeniä Adidasheimon prjctAmsterdamin tiimoilta. Tällä kertaa ohjelmassa oli 4-6 x 1000 metrin vedot kahden minuutin palautuksin ja päälle 4-6 x 400 metrin vedot kolmen minuutin palautuksin. Viime viikon loppupuolen olin vähän kipeänä ja sen huomasi myös ratatreenin aikana, alkuverran aikana tuntui vielä hyvältä, mutta heti ensimmäisessä tonnin vedossa tuntui, ettei oikein kulkenut hyvin ja juoksu tuntui raskaalta. Alun perin suunnittelin, että olisin tehnyt kaikki kuusi tonnin vetoa, mutta huonosti kulkeva juoksu sai muuttamaan mielen ja vedin vain minimimäärän tonnin vetoja ja nekin vähän normaalia hitaammalla vauhdilla. Ensimmäinen tonni meni aikaan 4.10 ja loput kolme olivatkin sitten jotain 4.20 pintaan. Normaalisti pystyn nuo tonnin vedot juoksemaan lähemmäs neljään minuuttiin ja välillä jopa vähän alle, mutta tiistaina ei vain kulkenut ja vauhdit olivat hitaat. Normaalisti myös yleensä hölkkäilen vetojen välissä palauttelut, nyt hölköttelin vain ensimmäisen vedon jälkeen ja muiden vetojen jälkeen vain kävelin.

Neljänsadan metrin vetoja en ollut koskaan aikaisemmin juossut ja en oikein tiennyt millä vauhdilla niitä pystyisi juoksemaan. Ensimmäisen vedon aloitin ihan liian kovaa ja jalat olivat jo puolessa välissä hapoilla, ajaksi tuli 1.35. Seuraavan vedon aloitin vähän maltillisemmin ja vauhti ei ihan niin pahasti pudonnut ja sain kolme sekuntia kiristettyä ensimmäisen vedon ajasta. Kolmas veto kulki samaan aikaan kuin toinenkin veto. Näiden vetojen aikana koitin myös kiinnittää huomiota juoksuasentoon ja tiheämpään askellukseen. Vetojen lopussa kuitenkin juoksuasentoon oli vaikea keskittyä ja tavoitteena oli lähinnä vain vetää veto kovaa loppuun. Neljäs veto meni aikaan 1.31 ja viides 1.32. Nuo nelisataset vedot tuntuivat ihanan lyhyiltä verrattuna viime viikon ja sitä edellisen viikon ratavetoihin, joten päätin vielä kiskaista sen kuudennenkin vedon vaikka päivän juoksufiilis ei ollut parhaimmasta päästä. Kuudes veto oli sitten kaikista nopein, 1.30. Kaikki nämä nelisataset olivat kuitenkin hitaampia mitä juoksin ensimmäisellä kierroksella kesäkuun Cooperissa eli vauhti oli hidasta näissä lyhemmässäkin vedoissa.

Ratatreenin jälkeen jaloissa kyllä tuntui, ei ole vähään aikaan ollutkaan jalat näin hapoilla. Huomasi hyvin, etten ole noita lyhempiä vetoja tehnyt. Illalla tein vielä kunnon venyttelyt päälle ja vähän jäyköiltä jalat tuntuivat, mutta ilmeisesti tästä oli apua, kun seuraavana aamuna jalat tuntuivat tuoreilta.

Viime viikonloppuna olin häissä ja kerrankin päällä oli jotain muuta kuin urheiluvaatetta, joten pitihän tästä tilanteesta ottaa kuva :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti