keskiviikko 27. elokuuta 2014

Mäkitreeniä ja vesisadetta


Eilen tiistaina oli tiedossa Adidasheimon mäkitreenit Pirkkolassa.  Mäkivetoja en ollutkaan juossut vähään aikaan, Jenkeissä niitä tuli säännöllisesti juostua, mutta nyt Suomeen palattua olen käynyt vain kerran juoksemassa mäkivetoja ja tämä kerta oli pari kuukautta sitten Malminkartanon jätemäellä. Sain silloin jalat ihan mielettömään jumiin, jalat olivat jo heti mäkivetojen jälkeen happojen väsyttämät ja tärisevät. Jalat olivat kipeinä melkein viikon tuon Malminkartanon keikan jälkeen.

Tiistaina lähdin kotoa fillaroimaan kohti Pirkkolaa ja heti ulos päästyäni huomasin, että vettä tuli aika paljon. Jäin hetkeksi odottamaan josko se laantuisi, mutta kun merkkejä sateen hellittämisestä ei näkynyt, päätin lähteä vain polkemaan sateeseen. Ensimmäisen kilometrin jälkeen alkoi jo tuntua, ettei mikään vaate enää ollut kuiva, mutta jatkoin silti matkaa. Ajattelin, että kyllä se sade siitä laantuu, kun aurinko näytti vähän pilkottavan pilvien välistä. Sade ei kuitenkaan laantunut, vaan välillä yltyi ja myös ukkonen jyrähteli. Kuuden kilometrin jälkeen aloin arpomaan, että pitäisikö sittenkin kääntyä takaisin kotiin, kun vaatteet olivat läpimärät ja alkoi myös olla kylmä eikä sadekaan näyttänyt laantuvat. Juoksukenkien sisällä oli myös aikamoiset lammikot. Hetken aikaa sillan alla sateensuojassa jahkailin tilannetta ja tein lopulta päätöksen suunnata takaisin kotiin. Tuli aika luovuttajafiilis tästä päätöksestä, mutta uskon että se oli fiksumpi vaihtoehto kuin olla vielä pari tuntia märissä vaatteissa sateessa ulkona. Myönnän, olen näköjään tehty sokerista :D Ensi kerralla kannattaisi varmaan tavallisen juoksutakin sijasta laittaa vettä pitävä takki..

Märkää oli
Polkiessani takaisin kotiin suunnittelin, että vaihtaisin kuivat vaatteet ylle ja suuntaisin tekemään omaa mäkitreeniä. Kotiin päästyäni olin kuitenkin niin jäässä, että lämmin suihku vei voiton tällä kertaa. Tänään aamulle tein kuitenkin ryhtiliikkeen ja kävin heti aamusta juoksemassa nuo väliin jääneet mäkitreenit, ensin alkuun 4 kilsaa verryttelyjuoksua, jossa koitin keskittyä juoksuasennon parantamiseen ja melkein huomaamatta tuli juostua vähän kovempia kilometrivauhteja kuin olin verryttelyssä suunnitellut juoksevani. Verryttelyn jälkeen juoksin 5 kertaa Linnanmäen takana olevan mäen ylös. Mäki on loppua kohden ehkä vähän turhan jyrkkä, mutta muuten ihan ok paikka juosta mäkivetoja. Toinen paikka, missä olen myös juossut mäkivetoja, on Tähtitorninmäki. Aamulla mäkivetojen jälkeen juoksin vähän verryttelyä päälle ja sitten tein lyhyet setit juoksutekniikkahyppelyitä. Näitäkään en ollut vähään aikaan tehnyt.. Lauantaina olen juoksemassa seuraavan kisan, Midnight Runin, joten siitä syystä pidin juoksutekniikkaosion aika lyhyenä, ettei vain jalat menisi tässä ennen lauantaita liialliseen jumiin. En ollutkaan vähään aikaan lähtenyt juoksemaan heti sängystä noustua, pitääkin alkaa näitä aamulenkkejä taas tekemään. Päivä saa ihan erilaisen aloituksen :)

Vesipisaroita jalassa
Viime sunnuntaina kävin katsomassa Helsinki City Triathlon -kisaa ja tein myös samalla yhden hankinnan kisatorilta ensi kesän avovesiuinteja silmällä pitäen. Ostin sellaisen uimarin poijun, johon saa joitakin pieniä tavaroita sisälle vesitiiviisti ja kun se täytetään ilmalla, niin se toimii pienenä kellukkeena. Poiju myös lisää uimarin näkyvyyttä avovedessä uidessa. Tämän hankinta on ollut pidempään mielessä ja nyt se oli sopivasti tuolla kisatorilla tarjolla, niin pitihän sellainen hankkia. Tänä vuonna en usko enää meneväni avovesiuimaan, mutta ensi vuonna sitten taas! 

Uimarin poiju tyhjänä
Poiju täytettynä ja se kiinnitetään vyötärölle tuosta alalaidassa olevasta lenksusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti