sunnuntai 10. elokuuta 2014

Runner's Twilight - 10 K


Eilen juoksin kymmenen kilometrin kisan Runner's Twilightissa Helsingin Pirkkolassa. Olin alun perin ilmoittautunut puolimaratonille, mutta päätin vaihtaa osallistumiseni lyhemmälle matkalla, kun vähän tuntui, ettei nyt olisi ollut paukkuja juosta kovaa aikaa puolimaratonilla. Kisan startti oli myös aika myöhään, vasta klo 19.45, joten aika myöhäiseksi olisi mennyt kanssa tuon puolimaratonin juokseminen.

Tykkään enemmän aamupäivällä starttaavista kisoista, niin koko päivä ei mene sitten illan kisaa odotellessa ja kisan jälkeen kerkeää vielä tekemäänkin jotain. Eilisen päivän koitin ottaa kohtalaisen rennosti, päivällä kävin vähän verryttelemässä uimastadikalla ja uin 700 metrin verran. Myös jonkin verran hyötyliikuntafillarikilometrejä kertyi. Iltapäivällä koitin lähinnä vain lepäillä ja lueskella. Loppuviikon ajan jalat ovat tuntuneet aika väsyneiltä, joten tavoitteeksi mietin, että jos 45 minuuttia alittuu, niin voisin olla ihan tyytyväinen. Päivän keli tuntui olevan kohtalaisen hyvä, oli selkeästi vähän viileämpi päivä, mikä oli hyvä juoksun kannalta.
Maalialue
Ennen kisaa tuli vähän verrattua ensin pyörällä, kun poljin kotoa Pirkkolan hallille ja siellä paikan päällä juoksentelin vielä reilut 3,5 kilometriä verryttelyä. Jonkin verran tuli kanssa tuttujen kanssa juteltua ennen starttia. Kisassa starttasivat samaan aikaan sekä kympin että puolimaratonin juoksijat. Koitin kovasti olla aloittamatta kisaa liian lujaa ja keskittyä omaan vauhtiin, ensimmäinen kilometri oli kuitenkin taas koko kisan nopein, 3.56 min, ja seuraavakin kilometri oli vielä aika nopea, 4.07. Alussa oli kuitenkin jonkin verran alamäkeä, joka selittää osittain nuo nopeat kilometrit.  Seuraavat pari kilometriä menivät vielä ihan ok, puolen välin tienoilla Spotifyn soittolistani katkesi, joten musat loppuivat siihen. Pidemmällä kisalla olisin ruvennut säätämään kännykkäni kanssa ja käynnistänyt Spotifyn uudestaan. Nyt ajattelin, että enköhän pärjää loppuun saakka ilman musiikkiakin. Vähän ennen kuuden kilometrin täyttymistä, alkoi juoksu jo hyydyttämään. Sain kuitenkin vähän kiriapua, kun yksi taaempana juossut nainen sai minut kiinni. Juoksimme aika lailla samaa vauhtia seuraavat kilometrit, välillä toinen meni ohi, mutta nopeasti perässä juossut sai edellä menevän kiinni. Noin puoli kilometriä ennen maalia hän teki irtioton, enkä pysynyt enää vauhdissa mukana. Samaan syssyyn joku toinenkin nainen ohitti minut. Viimeiset kilometrit olivat vähän taistelua hyytymisen ja orastelevien vatsakramppien kanssa. Jo alkuverrassa oli ollut vähän pistoksia vatsassa, mutta yllättävän hyvin alkumatka kuitenkin meni ilman vatsakramppeja.

Maalissa sai mitalin sijasta kukan
Viimeisen kilometrin aikana katselin kelloani ja huomasin, että oli vielä mahdollisuudet uuteen ennätykseen. Kovin isoa tulosparannusta ei kuitenkaan olisi tulossa, lähinnä kyse olisi joistakin sekunneista. Maalissa kello pysähtyi aikaan 43:47 ja tuloksena oli kahdeksas sija. Aika parani aiemmasta ennätyksestä huimat 6 sekuntia :D Viimeisten kilometrien aikana syke huiteli vahvasti yli 180:n. Koko juoksun keskisyke oli 179 ja maksimi 189. Keskivauhdiksi tuli 4:21 min/km.
Kisan sykkeet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti