maanantai 15. huhtikuuta 2013

Lisää Hawaiin reissusta ja siellä treenaamisesta

Eilen kotiduin yölennon jälkeen takaisin tänne Detroittiin. Pari työkaveria tuli vastaan lentokentälle, josta lähdettiin suoraan käymään Ann Arborissa, joka on yliopistokaupunki noin tunnin ajomatkan päässä. Aika idyllinen oli tuo paikka, ainakin tähän Detroittiin verrattuna :)

Surffipatsas rannalla
Kaiken kaikkiaan Hawaiin reissu oli todella onnistunut ja olisin siellä hyvin viihtynyt pidempäänkin, sää oli aurinkoinen, muttei kumminkaan ihan liian kuuma jatkuvat tuulen takia. Ensimmäisenä päivänä tuo tuulisuus tekikin sitten pienet kepposet, kun lähdin ensimmäiselle fillari-lenkille ja koeajoin samalla triathlon-asuni yläosan ja onnistuin kärventämään selkäni vaikka olin rasvannut selän 30 suojakertoimen aurinkorasvalla. Ilmeisesti tuli kuitenkin vähän rasvattua huolimattomasti ja selkä pääsi palamaan. Palan todella harvoin, edellisestä kerrasta on aikaa varmaankin yli 10 vuotta, joten tuosta voi päätellä että aurinko kyllä porotti siellä saarella.

Pyöräilyvarusteet
Ilma oli myös todella kostea ja sen huomasi myös siitä, että hikiset urheilukamat ja märät pyyhkeet kuivuivat hotellihuoneessani todella hitaasti. Täällä Detroitissa ilma on taas todella kuiva ja olen oikein kärsinyt tästä kuivuudesta, kun ihoa saa koko ajan olla rasvaamassa ja silti kaikkialta kutiaa ja ihoa hilseilee. Ilman kosteus tuolla Hawaiilla teki sen, että vaikka parhaimpina päivinä suihkussa tuli käytä neljäkin kertaa, niin oli ihoni kunto suorastaan täydellinen eikä mistään kiristänyt.

Aallonmurtaja uimarannalla lähellä
Yleensä tuolla reissun aikana treenasin aamupäivisin, jolloin oli ehkä vähän viileämpää kuin iltapäivällä. Yleensä päivä alkoi kello kuuden aamulenkillä eli heti kun oli tullut valoisaa, jonka jälkeen suihkun kautta hotellin ulkoterassille aamiaiselle. Aamiaseksi söin yleensä puuroa raejuustolla ja ison kulhollisen ananasta ja melonia sekä kahvia. Aamulenkin jälkeen aamiainen maistui todella hyvältä, kun se sai syödä ulkoilmassa ilman mitään kiirettä :) Tämän jälkeen kävin vähän sulattelemassa aamiaista rauhallisella kävelyllä rannalla ja saatoin välillä istuskella ja vain nauttia olostani siellä. Seuraavaksi aloin valmistautua fillarilenkkiin, aurinkorasvaa ja juomapullojen täyttöä. Pyöräillessä mulla oli mukana kaksi pullloa nestettä, toinen vettä ja toinen urheilujuomaa. Poljin yleensä noin 2,5 tunnin lenkkejä ja aika rauhalliseen tahtiin, pysähdyin välillä pitämään kuvaustaukoja ja nautin lämpöisessä olosta :)

Surffilaudan vahaamista Waikiki-beachilla
Uusia lajeja tuli reissun aikana kokeiltua myöskin. Hawaiihan on yksi suosikkikohde surffareille, joten pitihän kyseistä lajia käydä kokeilemassa. Alkuun otin yhden alkeistunnin ryhmässä ja se sujui varsin mukavasti. Alkuun tehtiin surffikaupan tiloissa vähän kuivaharjoittelua ja sitten olikin siirtyminen veteen. Meri Waikiki-rannan luona oli vain todella täynnä muita surffareita ja uimareita, että koko ajan sai pelätä että osuuko johonkin ja se ehkä vähän vei rentoutta pois. Aaltoja en niinkään pelännyt, vaan noihin muihin törmäämistä. Homma tuntui kuitenkin sen verran kivalta, että otin seuraavalla päivälle vielä toisen tunnin ja loppujen lopuksi ryhmätunnista tulikin yksityistunti, kun ketään muuta ei ryhmään ilmestynyt. Sain siis varsin hyviä oppeja! :) Surffausopettaja toki aina valikoi aallot minulle ja antoi aina palautetta että mitä voin korjata. Tätä lajia aion kyllä uudestaankin kokeilla!
Tiukkaa keskittymistä vaati :)
Toinen uusi laji oli avovesiuinti, en ollut ennen vapaata uinut avovedessä. Tuolla rannalla oli aika pitkähkö aallonmurtaja, joten sen luona oli helppo aloittaa tämä avovesiuintiharjoittelu. Alkuun tuotti kyllä vaikeuksia uida meressä uima-altaan sijaan, sen verran erilaiselta se tuntui. Ensinnäkin meressä näkyi kaloja (!), näkyvyys oli paljon huonompi ja jotenkin tuntui oudolta puhaltaa ilmaa sinne suolaiseen veteen. Ensimmäisellä uintikerralla näin siellä meressä myös rapuja, joten en sillä kerralla hirveän pitkään siellä meressä viihtynyt :D Seuraavalla kerralla onnistuin kuitenkin rentoutumaan ja saamaan rytmistä kiinni ja sitten kolmannella kerralla otin ihan Garminin mittarinkin mukaan ja testastin, että miten se toimii avovesiuinnissa ja hyvinhän se toimi eli todella toimiva ostos on ollut tuo Garmin 910xt-mittari! 

Tiukka keskittymine pystyssä pysymiseen

2 kommenttia:

  1. Fiilistelen vielä täällä blogissakin noita kuvia ja ihanaa urheilulomaasi! :) Nauratti erityisesti tuo "meressä näkyi kaloja" :D Haluan tulla seuraavalla kerralla mukaan... Terkkuja täältä +3°C-asteisesta Helsingistä!

    VastaaPoista
  2. Oli kyl tosi kivaa treenata ulkona pitkästä aikaa shortseissa ja hihattomassa paidassa! :) Kalat meressä on tuottanu mulle aina vähän vaikeuksia, mut koitin psyykata itseäni sillä et ne kalat pelkää mua enemmän ku mä niitä :D Toivottavasti teillekin tulee sinne kohti keväisemmät kelit!

    VastaaPoista