keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Treeniä ja elämyksiä Havaijilla

Terveiset täältä Havaijilta ja on varmaan sanomattakin selvää, että olen todella nauttinut täällä olosta! Kun vertaa tätä tämän hetkiseen asuinkaupunkiin eli Detroittiin, niin ei uskoisi että on samasta maasta kysymys. Olenkin hyödyntänyt Havaijin tarjoamat puitteet pitkälti ulkoliikunnan merkeissä. Heti tänne saavuttuani lähdin hakemaan paikallisesta pyöräliikkeestä vuokramaantiepyörän viikoksi ja menopeliksi sain Specialized Allez Elite pyörän. Pyörä on ollut ihan ok, toki siinä näkyy että se on ollut vuokrakäytössä, sillä se on paljon kuluneempi kuin esimerkiksi oma pyöräni. Satula tosin siinä on parempi kuin omassa pyörässäni, tai ainakin se sopii takamukselleni paljon paremmin kuin oma satulani. Saan painon pysymään paremmin istuinluiden päällä sen sijasta että se valuisi eteenpäin. Täytyypä tutkailla josko jotkin säädöt omassa pyörässäni mättävät tai sitten investoida uuteen satulaan.

Vuokrapyörä ekaa kertaa ajossa ja tauko Waikiki beachillä
Pyöräilymaisemia
Tähän väliin täytyy muuten hehkuttaa vielä tuota Garminin mittaria, se on ollut ihan huippu laite! Täällä tuo vuokrapyörä ei ollut varusteltu mittarilla, joten tuo Garminin mittari paikkaa hyvin tämän puutteen. Olen tottunut ajamaan pyörällä aina mittarin kanssa, sillä haluan tietää ajetun matkan yms. Täällä pyöräillessä on tullut välillä ajettua myös harhaan, joten on ollut mielenkiintoista hotellilla kattoa garmin connectin kautta, että missä päin sitä on oikein menty metsään. Tietämättömillä siis tiedoksi, että mittari siis lataa nuo treenitiedot koneelle ja niitä voi sitten tarkastella Garminin tarjoaman nettipalvelun kautta. Tarjolla on varsin yksityiskohtaista statistiikkaa nousumetreistä kilometrinopeuksiin.

Waikiki ja Honolulu kuvattuna Diamonds Head Craterin huipulta
Pyöräilyn lisäksi olen täällä myös juossut pariin otteeseen. Jet lag on sen verran painanut, että olen herännyt todella aikasin täällä. Aika Detroitista tänne on 6 tuntia. Olen lähtenyt kuuden aikoihin heti valoisan tultua juoksemaan aamulenkkiä läheisen Diamonds Head kraatterin ympäri ja en ole tosiaankaan ollut ainoa lenkkeilijä liikenteessä! Heti aamusta lähtien saa täällä hyvin hien pintaan ja maisemat juoksu- ja pyöräilyreiteillä ovat todella upeat. Täällä olen taas päässyt mäkien pariin, Detroitissa mäkiä olen juossut vain juoksumatolla. Talven ahkera salitreeni etenkin reisin osalta on kyllä tehnyt tehtävänsä, näitä pitkähköjä mäkiä on ollut yllättävän helppoa juosta.

Näkymät hotellihuoneeni parvekkeelta
Täällä on ollut muuten mukava huomata, että kuinka paljon paremmin autolijat kohtelevat täällä jalankulkijoita ja pyöräilijöitä kuin Detroitissa. Pyöräillessä autot ohittavat yleensä toisen kaistan puolelta ja jalankulkijoita kuskit päästävät ylittämään katua heti kun vaan lähestyy suojatietä. Vaikka tämä pieni Oahun saari on aika ruuhkainen ja autoja on paljon liikenteessä, niin olen tuntenut maantiellä fillaroinnin paljon turvallisemmaksi kuin Detroitissa, jossa autot eivät riitä täyttämään kaikkia kaistoja kaduilla. Tässä nyt vähän ensimmäisiä kuulumisia Havaijin reissusta, lisää on vielä tulossa sillä on muistakin lajeista raportoitavaa! :)


Hotellihuoneeni ja vuokrapyörä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti