keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Viikon 13 treenit ja yllättävä havainto leaunvetotreenauksen tuomista hyödyistä

Ajattelin taas pitkästä aikaa jakaa treeniviikkoni sisällön, treenit ovat siis viime viikon.

Maanantai: 75 minuuttia polkemista spinning-pyörällä, välillä poljin seisten, mutta pääsääntöisesti tehot pysyivät pk-puolella

Tiistai: Salilla alkuun juoksutekniikkaa juoksuradalla, sitten salitreeni ja lopuksi 45 minuuttia uintia.

Keskiviikko: 8 km kevyttä juoksua ulkona parin työkaverin kanssa (siksi tahti oli hidas) ja perään salitreeni

Torstai: Lepo (ja valmistautumista viikonlopun treeniin)

Perjantai: 14 km pk-juoksua ulkona ja sitten salitreeni

Lauantai: Aamulla sali ja tunnin uinti, iltapäivällä ulkona pyöräilyä 1,5 h

Sunnuntai: Aamulla 11,5 km juoksua ulkona ja iltapäivällä spinning-pyörällä 60 minuuttia polkemista

Treenitunteja kertyi yhteensä 12 h ja yllättävän paljon tuli käytyä salilla, mutta välillä on hyvä pitää vaihtelua treeneissä :) Ja toivon mukaan ahkeran salitreenin seurauksesta kesällä pyöräillessä reisistä löytyy vähän viime kesää enemmän voimaa. Salitreeneissä koitan vähän tehdä eri päivinä eri lihasryhmiä, esimerkiksi perjantaina tein leukoja ja sitten yläkropan pienempiä lihasryhmiä, kuten ojentajat, hauikset, olat. Lauantaina keskityin taas isompiin lihasryhmiin: reidet, rinta, selkä, vatsat.

Leuanvedoista vielä sen verran, että vaikka en vieläkään saa yhtään leukaa vedettyä ilman avustusta, niin niistä on ollut silti yllättävää apua. Olen nimittäin saanut välilevynpullistumani ilmeisesti kuriin! Yhtenä päivänä rupesin miettimään, että vasemman jalan hermokipu ei ole pitkään aikaan oireillut ja aloin miettimään syytä. Aika äkkiä keksin, että kipu alkoi lievittyä viime vuoden lopulla, kun olin kuukauden verran täällä Jenkeissä työmatkalla ja työkaverin kannustuksesta aloin harjoittelemaan leuanvetoja. Jostain luin, että roikkuminen tekee hyvää välilevyn pullistumalle ja noissa leuanvedoissa tulee juurikin tuota roikkumista ja selkä venyy samalla. Suosittelen muitakin vaivaisia kokeilemaan joko noita leuanvetoja tai roikkumista! Ainakin itse sain tästä havainnosta lisäkannustimen jatkaa leaunvetotreenejä :)

Sunnuntai-aamulla oli tarkoitus juosta pitkä lenkki, mutta jouduin sateen ja kovan tuulen takia lyhentämään radikaalisti lenkkiä.

Tämä viikko olisi tarkoitus ottaa vähän kevyemmin, jotta ensi viikolla jaksaa treenata kunnolla Havaijin maisemissa!

Lauantaina pääsee taas nauttimaan lämpimistä keleistä (kuva viime kesän lomareissulta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti