keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Kisakauden päätös sunnuntaina

Sunnuntaina on edessä tämän vuoden kisakauden päätös. Olen menossa juoksemaan Vantaalle puolikkaan. Elokuussa juostun Helsingin maratonin jälkeen arvoin pitkään, että minkä matkan menen Vantaalle juoksemaan. Vaihtoehtoina oli siis joko maraton tai puolikas. Päädyin puolikkaaseen sen takia, etten ole siinä vielä tällä kisakaudelle kovin hyvin onnistunut eli toisin sanoen en ole saanut itseäni tyydyttäviä tuloksia aikaseksi. Lisäksi puolikkaaseen valmistauminen ei vaadi niin pitkää aikaa verrattuna maratoniin. Maratonilla olisi mahdollista ehkä saada nyt vain pieni aikaparannus verrattuna elokuussa juostuun maratoniin, joten tästäkin syystä päädyin jättämään maratonin juoksemisen vasta ensi vuoteen. Silloin onkin tavoitteena karistaa useita minuutteja ajasta pois!

Tänä vuonna olen juossut kaksi puolikasta, toisen toukokuussa Helsinki City Runilla ja toisen syyskuussa Kaisaniemijuoksussa. Molemmissa lähdin omaan kuntotasooni nähden liian kovaa liikkeelle ja varmaankin tästä johtuen sain erilaisia vatsakramppeja, jotka sitten hidastivat vauhtia ja estivät nesteen nauttimisen juoksun aikana. Kaisaniemijuoksun kohdalla en myöskään ollut kovin paljoa keventänyt treenejä, jonka takia en täysin palautuneessa tilassa juossut tuota puolikasta ja sen huomasi juoksun aikasista korkeista sykkeistä. HCR:llä juoksin aikaan 1:50 ja Kaisaniemessä 1:47. Nyt elokuun maratonilla juoksin 3:40:24 tuloksen (ensimmäinen puolikas meni aikaan 1:48:XX) ja tämän perusteella olisi todennäköistä, että minun pitäisi päästä parempiin tuloksiin puolimaratoneilla, mutta saa nähdä kuinka sunnuntaina käy!:)

Tämän viikon valmistautumiseen kuuluu lähinnä kevyttä treeniä ja lepoa sekä ravinnosta huolehtimista. Mitään sen kummempaa hiilaritankkausta en erityisemmin tällä kertaa ajatellut tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti