maanantai 29. lokakuuta 2012

Uintitreeniä

Täällä työmatkalla ollessani uintitreenin tekeminen on tuottanut vaikeuksia. Täällä on monia uimahalleja, mutta useimmat ovat vain koululaisten tai opiskelijoiden käytössä, jonne ulkopuolisilla ei ole asiaa. Tai sitten vaaditaan monen sadan dollarin vuosijäsenyyden hankkimista. Yhdessä parin työkaverin kanssa löysimme yhden kuntosalin yhteydesäsä sijaitsevan uima-altaan, jonne pääsee ilman jäsenyyttä ja jonka kertamaksu on inhimillinen. Tänään kävimme kokeilemassa kyseistä paikkaa. Allas ei ollut kovinkaan iso, pituutta oli sentään 25 metriä, mutta ratoja vain 4. Lisäksi vesi ei ollut perinteistä kloorivettä, vaan suolavettä.

Teki kyllä hyvää päästä reilun parin viikon tauon jälkeen uimaan. Yleensä olen pyrkinyt käymään 2-4 kertaa viikossa uimassa viime keväänä käydyn uimakurssin jälkeen. Tauosta huolimatta uinti kulki hyvin, osaltaan tähän saattoi auttaa tuo kloorivettä paremmin kelluttava suolavesi.

Uitua tuli yhteensä 3 km ja koko ajan sain olla yksin radalla. Vedin alkuverraksi 500 metriä vaparia ja tämän jälkeen neljää erilaista tekniikkaharjoitusta yhteensä 400 metriä ja sitten päälle 100 metriä normaalia vaparia. Tämän jälkeen toistin saman setin kokonaan uudestaan. Loppuun uin vielä kilometrin vaparia, kun odottelin työkavereitani siirtymään salilta uima-altaan puolelle. Tein myös tuon viimeisen uintikilometrin alkuun pari 50 metrin vetoa. Uimahallin sekunttikello oli pysähtynyt, joten näistä vedoista en saanut aikaa mitattua.

Matkalle mukaan otetut uimakamat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti