sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kisaraportti: Puolimaraton Vantaalla

Kiirettä on hieman tämän viikon aikana pitänyt, joten on jäänyt kisaraporttikin kirjoittamasta viikon takaisesta puolimaratonista. Lähdin maanantaina reilun kuukauden työmatkalle ja täällä määränpäässä onkin riittänyt ohjelmaa aamusta iltaan ja myöskin 8 tunnin aikaeroon totuttautuminen on vaatinut myös veronsa.

Aiemmin kirjoittelinkin, että tavotteena puolikkaalla olisi 1.45 ajan alittaminen. Tähän tavoitteeseen pääsinkin, joten siihen oli hyvä päättää vuoden 2012 kisakausi! Juoksupäivän sää oli hyvä ja aurinkoinen, joten olosuhteiden puolesta oli hyvä lähteä juoksemaan. Ennen lähtöä kävin vähän lämmittelemässä ja tekemässä lyhyitä vetoja, ja juoksufiilis ei tässä vaiheessa kuitenkaan tuntunut älyttömän hyvältä. Tähän saattoi osaltaan vaikuttaa aiemmat epäonnistumiset puolimaratoneilla sekä tietynlaiset paineet saada nyt onnistunut juoksu tehtyä.

Juoksun startattua pari ensimmäistä kilometriä meni oman paikan hakemiseen, sen verran väkeä oli kuitenkin juoksemassa. Jalkojen osalta juoksu kulki mukavasti, ei muita kipuja tai vaivoja kuin vanhaa hermosärkyä vasemmassa pakarassa ja takareidessä. Vatsan osalta samaa ei voi sanoa, jotenkin oli etova olo koko juoksun ajan. Kuljetin juoksun aikana mukana omaa laimeaa urheilujuomaa noin 3 desin verran ja sitä aloin naukkailemaan 6 kilometrin jälkeen. Järjestäjien tarjoamiin juomiin en koskenut, joten aikaa ei kulunut juomapisteillä pysähtymisiin.

Oli jokseenkin erikoista juosta samaa aikaa jo pari tuntia juosseiden maratoonareiden kanssa, etenkin alussa kun oli enemmän ruuhkasta, niin nämä hitamaammat maratoonarit tuntuivat olevan vähän isomman massan tiellä. Toisaalta väljemmän juoksun osuudella tuntui hyvältä pystyä ohittelemaan juoksijoita vaikka nämä olivat lähes kaikki juurikin noita maratonin juoksijoita eikä puolikkaan juoksijoita.

Kisan reitti oli mielestäin toimiva ja ei kauhean suuria mäkiä. Sama reitti kierrettiin puolikkaalla kahdesti ja maratonilla neljästi. En tiedä olisiko itsestäni juoksemaan maratonilla neljää kertaa samaa reittiä.. Tykkään mieluummin juosta koko matkan eri reittä, tällöin matka tuntuu mielestäni useimmiten lyhyemmältä.

10 kilometrin jälkeen rupesin laskeskelemaan mahdollisia loppuaikoja ja jossain vaiheessa pohdin, että pienellä kiristämisellä 1.40 aika ei oli mikään mahdottomuus. Vauhdin kiristämiseen vatsani kuitenkin reagoi kivuilla, joten päädyin sitten yrittämään ylläpitää saman vauhdin millä olin ensimmäisen kierroksen juossut. Loppuaika maalissa oli 1:42:12, eli paljosta ei ole enää kiinni, että pääsee 1.3x -alkuisiin juoksuaikoihin puolikkaalla. Ensi vuonna olisi tarkoitus juosta ainakin 1-2 puolikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti