perjantai 5. lokakuuta 2012

Tästä se alkaa

Olen pitkään miettinyt blogin perustamista ja nyt viimein päätin sen tehdä. Tarkoitus olisi kirjoitella erityisesti juoksuun, triathloniin ja muuhun urheiluun sekä yleisesti hyvinvointiin liittyviä kokemuksia.

Taustatietoina, että olen 26-vuotias helsinkiläinen, joka on jäänyt urheiluun koukkuun jo vuosia sitten. Kaikista lajeista erityisesti juoksu on ollut itselleni se tärkein laji, ja useita kisoja on tullut tahkottua viime vuosina. Yhteensä olen tällä hetkellä juossut 11 maratonia ja 4 puolimaratonia sekä lisäksi paljon lyhyempiä matkoja. Kuten ehkä arvata saattaa, niin en ole juoksumäärilläni täysin välttynyt erilaisilta jalkavaivoilta. Mutta niinhän se menee, ettei urheilija tervettä päivää näe ;)

Vaikka olenkin juoksua harrastanut jo useita vuosia, ensimmmäisen maratonini juoksin elokuussa 2006, niin vasta tämän vuoden keväällä aloin kiinnittää enemmän huomiota juoksutreenien laadukkuuteen ja vaihteluun sekä myös juoksuasentoon. Aiemmin olin lähinnä juossut amatöörimäisesti aika lailla kaikki lenkit samalla vauhdilla riippumatta lenkin pituudesta ja lisäksi myös aivan liian korkealla sykkeellä. Toki tälläkin keinolla saatu juoksutuloksia paremmiksi, mutta kehitys on ollut hidasta. En myöskään ole aikaisempina vuosina kovin määrätietoisesti tähdännyt parempiin tuloksiin, vaan tavotteenani on ollut, että kerran tai pari vuodessa pystyisin juoksemaan maratonin ilman sen kummempia aika tavoitteita.

Juoksutreenien järkevöittämisen lisäksi olen aktiivisesti alkanut tänä vuonna myös treenaamaan uintia ja pyöräilyä, ja jonkinlaisiin leikkimielisiin triathlon-kisoihin/kokeiluihin tuli myös menneenä kesänä osallistuttua. Treenien monipuolistamisen myötä huomasin, että pystyin treenaamaan määrällisesti aiempaa enemmän ja silti oloni oli samalla myös virkeä. Juoksutreeni yksinään on kohtalaisen kuluttavaa ja yksipuolista, joten omalla kohdallani olen kokenut useamman lajin treenaaminen todella mielekkääksi!

Kuvassa juoksemassa pinkissä paidassa ja mustissa shortseissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti