tiistai 6. marraskuuta 2012

Viikon päätös hot joogalla

Viime viikon treenit oli hyvä päättää sunnuntaina hot joogaan ja samalla valmistella kroppaa vastaanottamaan tämän viikon treenjä. Kävin sunnuntaina kahdella peräkkäisellä hot jooga tunnilla, ensimmäinen oli 20 minuutin kestoinen erityisesti keskivartalon lihaksia vahvistava jooga ja jälkimmäinen oli 60 minuutin pituinen Power-Flow Yoga-niminen tunti.

Hot jooga -salissa oli 90 fahrenheittia eli noin 32 celcius-astetta lämmintä, ja hyvin kyllä lähti aineenvaihdunta taas rullaamaan ja hikivirtaamaan. Täälläkin säät alkavat olla viileät, joten on kiva hakea vähän lämpöä hot jooga -salista.

Tuo ensimmäinen 20-minuutin core tunti oli kyllä rankka, oltiin pitkiä aikoja lankussa kädet suorina ja nosteltiin samalla jalkoja eri asentoihin yms. Jälkimmäinen tunti oli enemmän joogamaisempi ja sain myös aika lailla venytystä tuntumaan lihaksissa. Erityisesti alaspäin katsova koira -nimisessä liikkeessä pohkeet saivat hyvää venytystä. Pohkeeni ovatkin olleet täällä ollessa aikamoisessa kuormituksessa, kun pakkasin saliurheilua varten mukaan vain five fingers -tossut. Ne mahtuvat pienempään tilaan, kuin lenkkarit tai salikegät. Näillä tossuilla olen sitten välillä vetänyt puolen tunnin juoksutreenejä juoksumatolla ja ne kyllä tuntuvat hyvin pohkeissa. Olen five fingers-tossuilla juossut myös ulkona, mutta aina maksimissaan noin puolituntia. Ilman vaimennusta ja muuta tukea juostessa, jalat joutuvat aikamoiselle kuormitukselle. Varmistaakseni, että jalkani pysyvät kunnossa ja että palautumiseen ei mene liian kauaa aikaa, olen rajannut juoksumäärän näillä tossuilla tuohon puoleen tuntiin.

Five fingers -tossut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti