maanantai 31. joulukuuta 2012

Urheiluvuosi 2012

Vuosi lähenee loppuaan ja vuoden viimeiset treenit on nyt vedetty. Tälle vuodelle on mahtunut lähemmäs 500 tuntia treeniä sekä kahden uuden lajin opettelua eli uinnin ja maantiepyöräilyn. Keväällä kävin uintikurssin, sillä vapaata en osannut tätä ennen uida ja myös muutkin uintityylit olivat aika lailla hakusessa. Aikaisemmin olin uinut lähinnä samakkoa pää pystyssä eli uintitekniikkakurssi tuli kyllä tarpeeseen.

Vuosi sitten hankin myös kunnon pyörän, eli ensimmäisen maantiepyöräni ja tätä pääsin kokeilemaan keväällä lumien sulamisen ja hiekkojen siivoamisen jälkeen. Alkuun lukkopolkimissa ja uudessa ajoasennossa oli aika lailla totuttelemista. Muutamaan kertaan tuli aluksi otettua tuntumaan asfalttiin, kun jalat jäivät pysähtyessä polkimiin kiinni. Myös pyöränhuollon osalta tuli hankittua uusia taitoja, kun heti ensimmäisellä pyörälenkillä puhkesi etukumi. Onneks on osaavia pyöräilyä harrastavia kavereita ja youtube-videoita, joiden avuilla pystyin itse vaihtamaan sisäkumin.

Tänä vuonna juoksukilometrejä kertyi 1763 km, pyöräilyä 1872 km ja uintia 161 km. Tämän lisäksi on tullut käytyä kymmeniä kertoja salilla, spinningissä, keväällä tanssitunneilla, joogassa, bodypumpissa, pelattua fudista, hiihdettyä ja käveltyä.

Juoksumäärät ovat aika lailla samoissa lukemissa kuin viime vuonnakin, mutta pyöräilyä ja uintia sekä salitreenejä on tullut huomattavasti viime vuotta enemmän. Ensi vuonna tarkoitus olisi saada etenkin pyöräilykilometrimäärää nostettua ja uintimääränkin olisi hyvä vielä nousta. Juoksukilometrejä ei ole suunnitelmissa kasvattaa, vaan ehkä vähän jopa vähentää mikäli onnistun pyöräilyllä korvaamaan juoksutreenejä.

Kisoja, joista raportoin jo aiemmin täällä blogissa, kertyi paljon edellisvuosia enemmän ja monipuolisemmin. Uusia ennätyksiä tuli tehtyä kaikilla kisaamillani matkoilla. Toivottavasti sama vire jatkuu myös ensi vuonna!

Hyvää uuttavuotta kaikille!


2 kommenttia:

  1. Moi! Löysin tänne hassusti muutaman linkin kautta. :) Kivoja juttuja! Laitan blogin seurantaan. Tsemppiä ensi vuoden koitoksiin!

    VastaaPoista
  2. Mäkin oon seuraillut sun blogia :) Kiva kun löysit tänne, en ole pahemmin vielä promonnut tutuille tätä blogia. Paljon tsemppiä ja hyviä treenejä myös sinnepäin!

    VastaaPoista